Weg met Spreekangst!

presentatieangst & spreekangst oplossen

met NLP & Hypnose

Maak een einde aan hartkloppingen, trillen en stamelen om overtuigend, zelfverzekerd en professioneel je verhaal te kunnen doen!

Online training om spreekangst snel en gericht op te lossen

Moet jij zo nu en dan in een groep spreken?

Bijvoorbeeld tijdens (online) vergaderingen, presentaties, voorstelrondjes of sollicitaties?

En word je in zulke situaties overspoeld door zenuwen of angstgevoelens?

En wil je snel van deze heftige stressreactie af om voortaan met meer gemak en zelfvertrouwen je zegje te kunnen doen?

Wat is spreekangst

Spreekangst is het angstgevoel wat ontstaat als je moet spreken voor 2 of meer personen, bijvoorbeeld tijdens een vergadering, een voorstelrondje of als je een presentatie moet geven.

De meeste mensen voelen wat (gezonde) spanning als ze voor een groep komen te staan. Er is sprake van spreekangst als de spanning zo erg is, dat deze zenuwen verlammend en beperkend gaan werken.

In plaats van een gezonde wedstrijdspanning ontstaat er een belemmerend en akelig gevoel wat zich uit in een hoge adem en hartkloppingen. En dat maakt ontspannen spreken alleen maar moeilijker.

Daarnaast klagen veel mensen over een gebrek aan focus, wat de goede woorden vinden nog lastiger maakt.

Ook hebben veel mensen last van trilllen, blozen, zweten, droge mond of paniekgevoelens.

En deze fysieke reacties zijn wel het laatste wat je wilt als je in het middelpunt van de aandacht staat! En daardoor ontwikkelen de meeste mensen met spreekangst ook een angst voor de angst. Oftewel, je wilt vooral die heftige fysieke reactie die iedereen kan zien vermijden.

De angst voor de angstreactie zorgt dan ook voor spanning en onrust vooraf. Gedachten als: “Als ik maar niet weer zo ga trillen, wat gaan die mensen wel niet van me denken als ik weer niet uit mijn woorden kom” of “straks ga ik weer blozen”, schieten dan door je heen. Soms al dagen of  weken van tevoren.

Doordat veel mensen vanuit huis zijn gaan werken door de corona maatregelen werd duidelijk dat spreekangst ook bij online meetings en presentaties bij veel mensen net zo heftig de kop op kan steken.

Hoe ontstaat spreekangst

Je lichaam heeft een eigen intelligentie. Het wordt bestuurd door je onderbewustzijn.

Als je last hebt van spreekangst heeft je onderbewustzijn ooit eens “geleerd” dat spreken voor een groep gevaar oplevert.

Soms zijn dat bepaalde ervaringen van vroeger die daarvoor hebben gezorgd. Of misschien heeft je onderbewustzijn deze angst “gekopieerd” van je vader of moeder?

Misschien was het iets wat je ooit hebt gehoord over spreekangst wat je onderbewustzijn als waarheid heeft opgeslagen.

Wat de exacte oorzaak ook is, op een onderbewust niveau wordt het spreken voor een groep geïnterpreteerd als een vreselijk gevaar wat in alle gevallen vermeden moet worden.

Dus als je dan in zulke situaties terecht komt wordt je automatische overlevingsmechanisme geactiveerd, het zogenaamde ‘vechten of vluchten mechanisme’.

Je adrenalineniveau stijgt, je hartslag versnelt en de bloedtoevoer naar je ledematen wordt opgekrikt. Je lichaam maakt zich op om zo snel mogelijk uit deze “gevaarlijke” situatie te ontsnappen.

Maar aangezien er in die situatie niets te vechten valt en je wilt ook niet heel hard wegrennen… kun je dus helemaal niets doen. En al die gemobiliseerde energie kan dus ook nergens heen. En deze wil je dan het liefst onderdrukken, in de hoop dat je nog enigszins relaxed en overtuigend overkomt.

En dat onderdrukken van die energie zorgt alleen maar voor meer reacties als trillen, hartkloppingen of zweten. Ondertussen racen er allerlei gedachten door je heen en kun je je absoluut niet concentreren op je verhaal.

En dat alles speelt zich af terwijl jij je volledig bewust bent van het feit dat er geen écht gevaar is en dat deze heftige reactie volledig misplaatst is. Maar je kunt er op dat moment niets aan doen. Je bewuste, rationele denken lijkt machteloos tegenover deze automatische reactie en krijgt hem maar niet onder controle.

De reden waarom je er zelf niets aan kunt doen is omdat deze angstreactie voortkomt uit je onderbewustzijn. En daarom moeten we de angst ook in je onderbewustzijn oplossen. Het onderbewustzijn moet (opnieuw) leren dat spreken voor een groep absoluut niet gevaarlijk is maar juist heel erg leuk kan zijn.

“Verandering in je gevoel bereik je niet met je rationele denken. Als dat zo was geweest had je het al lang op kunnen lossen!

Werkelijke verandering vindt in het onderbewustzijn plaats. NLP & Hypnose zijn middelen om deze diepgaande verandering snel en gericht mogelijk te maken, op een aangename, inspirerende en leuke manier.

Tim KutzkeHallo,

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & Hypnose coach. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen geholpen hun spreekangst op te lossen met persoonlijke en online coaching.

Gebruik makend van NLP (neurolinguïstisch programmeren) en technieken uit de hypnose en hypnotherapie help ik mijn cliënten om snel diepgaande veranderingen te creëren in hun gevoel en hun functioneren.

Door jarenlang testen, vernieuwen en verbeteren heeft mijn methode zich uitgekristalliseerd tot een unieke ervaring waarin honderden mensen in korte tijd reuzenstappen hebben gezet in hun ontwikkeling.

Met de online training voor Spreekangst oplossen kun je deze stappen nu ook online gaan zetten, wanneer je maar wilt en in jouw comfortabele omgeving.

Jarenlange ervaring

Tim heeft jarenlange ervaring als persoonlijke en online coach. Hij is gespecialiseerd op het gebied van spreekangst en faalangst oplossen en zelfvertrouwen & eigenwaarde opbouwen.

Duizenden gebruikers

De Hypnoses en meditaties van Tim Kutzke worden door duizenden mensen beluisterd en steeds meer mensen gebruiken de kracht van NLP, hypnose & meditatie om meer uit zichzelf en het leven te halen.

Testimonials

Deze training is volledig gebaseerd op de processen die in de coachingspraktijk werken en resultaten bereiken. Klik hier als je meer wilt weten wat cliënten van Tim’s coaching vinden.

Weg met Spreekangst!

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose

(Online training)

De Weg met spreekangst! online training neemt je stap voor stap mee in een inspirerend leer- en groeitraject naar meer rust, comfort, zelfvertrouwen en overtuigingskracht tijdens het spreken voor een groep.

Wat ga je bereiken met deze training:

 • Je wordt niet meer belemmerd door verlammende angst als je voor een groep staat
 • Je maakt je minder zorgen vooraf
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen (voor een groep maar ook in alle andere facetten van je leven)
 • Je bent meer in controle van je eigen denken en gevoel
 • Je komt op het niveau dat je onbelemmerd kan groeien en ontwikkelen als spreker, professional, collega en als mens in zijn geheel
 • Je leert jezelf op een dieper niveau kennen en waarderen
 • en meer…

Persoonlijke Coaching

Zou je deze training 1 op 1 met de NLP & Hypnose Coach doen, zou je al snel meer dan €2.000 euro kwijt zijn aan coachingsfee's, reiskosten en reistijd.

Online Training

Deze training is als een diepgaand coachingstraject en het oplossen van spreekangst gaat je een leven lang voordeel bieden. De adviesprijs voor Weg met Spreekangst met NLP & Hypnose is €699,-.

Momenteel 50% KORTING!

Profiteer nu van deze hoge korting en start vandaag nog met het oplossen van spreekangst, om snel zelfverzekerd je zegje te kunnen doen.

14 dagen niet goed geld terug

Is de Weg met Spreekangst! online training niet wat je er van had verwacht of gehoopt? Je kunt de training tot uiterlijk 14 dagen na aankoop annuleren en je krijgt het hele aankoopbedrag terug. Zonder vragen, gegarandeerd.

Weg met Spreekangst!

opbouw van de training

In 6 weken (of langer als je wilt), in 6 modules, neemt de Weg met Spreekangst! online training je mee van waar je nu bent, naar een kalm en zelfverzekerd spreken voor een groep.

De online training is opgebouwd als een coachingstraject waar je elke week weer een stap zet. Maar nu online, in jouw tempo, waar en wanneer je maar wilt.

Tientallen video’s en geluidsopnamen (meer dan 12 uur) begeleiden je bij elke stap.  Daarnaast krijg je downloadbaar cursusmateriaal (PDF samenvattingen en werkbladen).

Enkel 2-3 uur aandacht per week is vereist om succesvol alle stappen te doorlopen die je gaan klaarstomen om spreekangst uit je systeem te krijgen.

Module 1: Het fundament

Elke reis begint met de eerste stap. We slaan het fundament en prepareren je onderbewustzijn op die veranderingen die jij in je gevoel, denken en functioneren wilt creëren.

 • Je hebt je uitgangspunt helder in kaart en weet wat je pijnpunten zijn
 • Je maakt glashelder wat jouw doel is met deze training (op een manier die je onderbewustzijn ook snapt)
 • Je maakt het fundament van een hechte vriendschap met je eigen onderbewustzijn
 • Je weet precies hoe NLP en hypnose werken en hoe we het in deze training toepassen zodat jij super succesvol gaat zijn
 • NLP & Hypnose veranderproces waarmee we jouw onderbewustzijn het fundament geven om spreekangst los te laten

Module 2: De psychologie van spreekangst

Begrijp de psychologie, krijg inzicht in de oorzaken en en de oplossing van spreekangst. Bouw zelfvertrouwen op in de diepste lagen van je zijn (Je onderbewustzijn)

 • Hoe de menselijke psyche in elkaar zit, helder en simpel uitgelegd
 • Hoe spreekangst ontstaat en hoe we het gaan oplossen
 • Krijg inzicht in de oorzaak van je spreekangst
 • Een zelfvertrouwen techniek die levens verandert
 • Zelfvertrouwen boost NLP & hypnose veranderproces activeert en versterkt zelfvertrouwen en eigenwaarde in je onderbewustzijn
 • NLP & Hypnose veranderproces om je op je best te voelen tijdens het spreken

Module 3: Het innerlijke conflict opgelost

Je wil wel, maar je durft niet. Aan de ene kant weet je dat spreekangst niet realistisch is, maar toch overkomt het je telkens weer. Dat innerlijke conflict en de onzekerheid en twijfel die daaruit voortkomt gaan we in deze module aanpakken.

 • Je leert hoe innerlijke conflicten in elkaar steken
 • Je leert hoe we deze innerlijke conflicten op kunnen lossen zodat er meer innerlijke harmonie ontstaat
 • NLP & Hypnose veranderproces om innerlijke conflicten en tegenstellingen daadwerkelijk op te lossen in je onderbewustzijn

Module 4: Meester van je verleden

Je verleden heeft invloed op het hier en nu. Je leven lang heb je gedragingen geleerd en beslissingen genomen. Ook je zelfbeeld, mensbeeld en wereldbeeld hebben zich gevormd. Spreekangst vindt zijn oorsprong vaak in het verleden. Daarom moeten we het verleden “opruimen”, zodat het je niet meer tegenhoudt.

 • Hoe het verleden invloed uitoefent op je gedrag
 • Hoe angst je niet werkelijk beschermt, ook al denken we vaak van wel
 • Wat je echt helpt om jezelf te beschermen
 • Wat er nodig is om ballast los te laten
 • Online NLP & Hypnose veranderproces om negatieve invloeden uit het verleden “op te ruimen”

Module 5: Bewust aan het roer

Na al dat onderbewuste veranderwerk leer je ook concrete technieken die jij wanneer je maar wilt kunt toepassen om meer sturing te kunnen geven aan je denken, je gevoel en reacties. In deze module ga je het leren.

 • Wat zijn de bouwstenen van denken en hoe jij deze bouwstenen kunt gebruiken om controle te krijgen
 • Leer de taal van je eigen onderbewustzijn
 • Hoe je heel direct met je onderbewustzijn kunt communiceren op een manier die het begrijpt zodat het gaat doen wat jij graag wilt en je steeds meer controle krijgt
 • Verschillende NLP en hypnose veranderprocessen waarmee je je onderbewustzijn kunt sturen

Module 6: Zelfverzekerd spreken

Je bent ver gekomen. Van bewust begrip en kennis tot diepgaande onderbewuste veranderingen. Van bewustzijn van wat je al in je draagt tot concrete nieuwe technieken waarmee je meer aan het roer kunt zitten. Nu wordt het tijd om dat wat je allemaal van binnen hebt gecreëerd om te zetten in concrete actie en resultaten.

 • Hoe je je zelfverzekerdheid spreken beschermt en voorbereidt
 • Hoe je alsmaar door gaat ontwikkelen als spreker
 • NLP & Hypnose veranderprocessen voor zelfverzekerd spreken

Voor wie is deze online training geschikt

Herken je jezelf in onderstaande punten, dan ga je succesvol zijn met Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose

 • Je hebt last van onaangename spanningsklachten als je voor een groep mensen moet spreken.
 • Je bent boven de 18 jaar oud. Dit is geen training voor kinderen/pubers maar voor volwassenen van alle leeftijden.
 • Je bent bereid om ca. 2-3 uur per week te investeren. Het meeste van deze tijd zul je bezig zijn met ontspannende NLP & Hypnose veranderprocessen, zodat je onderbewustzijn voor je aan het werk gaat. Dus vermoeiend zal het niet gaan worden. Maar je zult wel wat moeten doen om succesvol te zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe werken de NLP & Hypnose veranderprocessen?

NLP & Hypnose veranderprocessen in deze traing helpen je om veranderingen te maken in je automatische gedrag en gevoel. Je luistert met ogen dicht naar speciale geluidsopnamen.

Tijdens de NLP & Hypnose processen in deze training zul je een lichte trance ervaren. De toestand die je ook ervaart als je aan het dagdromen bent, volledig geabsorbeerd bent in een fijne bezigheid, of alles om je heen vergeet tijdens het kijken van een film.

Het is een ontspannen toestand met de focus naar binnen. Deze focus stelt je in staat om allerlei mentale en emotionele processen te doen die je diepere zelf de gelegenheid geven om een nieuwe reactie te leren. Van spreekangst naar zelfverzekerd spreken.

Je zult nooit het bewustzijn of de controle verliezen. Nee, deze training is ervoor dat je méér controle krijgt over jezelf en je leven.

Is deze training geschikt voor alle soorten spreekangst?
Ja. Spreekangst is er in verschillende vormen. Sommige mensen hebben er al een leven lang last van, bij anderen komt het pas later. Ook de verschijnselen (hartkloppingen, hoge adem, trillende stem, zweten, black-out etc.) verschillen van persoon tot persoon. De training is zo ingericht dat elke vorm en elke oorsprong aangepakt kan worden.
Ik wil beter leren spreken en presenteren. Zit dat ook in deze training?

Deze training is er helemaal op gericht om die belemmerende angstreactie op te lossen zodat deze zich niet meer voor doet.

Daarna, als je dus geen last meer hebt van spreekangst, kan het waardevol zijn om vervolgtrainingen te volgen als je je verder wilt bekwamen in het openbaar spreken en presenteren. Maar dit is geen onderdeel van de Weg met Spreekangst! online training.

Hoe lang heb ik toegang tot de Weg met spreekangst Online Training?

Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module. In totaal zijn er 6 modules. Je houdt 1 jaar lang toegang tot deze training. Deze is te volgen vanaf elke computer, laptop, tablet of smartphone.

We gaan er vanuit dat je deze training al snel helemaal niet meer nodig hebt. Mocht je langer gebruik willen maken van deze training dan kan dat voor een klein bedrag per jaar.

Hoe werkt de betaling?
Betaling is met iDEAL of Bancontact. Daarna krijg je meteen toegang tot de training. Heb je al een account in de Hypnosewolk, gebruik dan hetzelfde e-mailadres voor deze training, dan heb je al je Hypnosewolk trainingen in 1 account toegankelijk.

Heb je geen iDEAL of Bancontact en wil je wel deze training doen? Neem contact op met info@dehypnosewolk.nl voor een oplossing.

Waar kan ik terecht met vragen?
Ondersteuning voor deze training is per e-mail. Al je vragen kun je sturen naar info@dehypnosewolk.nl. Dit geldt voor vragen vooraf, als je twijfelt of dit de juiste training voor je is, maar ook voor tijdens de training.
Wat als ik niet tevreden ben?
Na aanschaf heb je 14 dagen de mogelijkheid om je aankoop te annuleren. Je kunt dus de eerste 2 modules doorlopen om te bepalen of deze training dat is wat je ervan verwacht. Is het niet de beste oplossing voor jou, laat het ons dan binnen 14 dagen weten, dan krijg je het aankoopbedrag volledig terug.

 

Weg met Spreekangst!

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose

(Online training)

Nu van €699,- voor €349,-.

Tijdelijk 50% korting

14 dagen niet goed geld terug

Is de Weg met Spreekangst! online training niet wat je er van had verwacht of gehoopt? Je kunt de training tot uiterlijk 14 dagen na aankoop annuleren en je krijgt het hele aankoopbedrag terug. Zonder vragen, gegarandeerd.