Weg met Spreekangst!

Maak een einde aan hartkloppingen, trillen en stamelen om overtuigend, zelfverzekerd en professioneel je verhaal te kunnen doen!

Spreekangst snel oplossen, in je eigen tijd en tempo, in een veilige en comfortabele omgeving.

(Therapeutische online training gebaseerd op NLP & Hypnose Coaching)

Moet jij zo nu en dan voor een groep spreken?

Bijvoorbeeld tijdens (online) vergaderingen, presentaties, voorstelrondjes of sollicitaties?

En word je in zulke situaties overspoeld door zenuwen of angstgevoelens?

En wil je snel van deze heftige stressreactie af om voortaan met meer gemak en zelfvertrouwen je zegje te kunnen doen?

Wat is spreekangst

De meeste mensen voelen wat (gezonde) zenuwen als ze voor een groep komen te staan. Daar is op zich niets mis mee.

Er is sprake van spreekangst als de spanning zo erg is, dat deze zenuwen verlammend en beperkend gaan werken.

In plaats van een controleerbare opgelatenheid ontstaat er dan een belemmerend en akelig gevoel van spanning en ongemak.

Spreekangst verschijnselen

Veel voorkomende verschijnselen zijn een hoge adem en hartkloppingen. Maar ook trilllen, blozen, zweten of paniekgevoelens komen voor.

En zulke fysieke reacties zijn wel het laatste wat je wilt als je in het middelpunt van de aandacht staat. Zeker als iedereen het kan zien.

De angst voor spreekangst

En waarschijnlijk heb je daardoor ook een angst voor de angst ontwikkeld. Oftewel, je bent ook bang geworden voor die heftige fysieke reactie en dat intense kl&t#-gevoel.

Spreekangst zorgt dan ook wel voor spanning en onrust vooraf.

Gedachten als: “Als ik maar niet weer zo ga trillen, wat gaan die mensen wel niet van me denken als ik weer niet uit mijn woorden kom” of “straks ga ik weer blozen”, schieten dan door je heen. Soms al dagen of  weken van tevoren.

Spreekmomenten vermijden

Misschien ben je ook al begonnen bepaalde situaties te vermijden. Om maar niet te moeten spreken voor een groep. En dat kan je carriére, je ontwikkeling en uiteindelijk zelfs je inkomen enorm in de weg gaan zitten.

Spreekangst komt vaak voor. Volgens een onderzoek in de U.S. was het openbaar spreken de grootste angst van de meeste mensen. (De angst voor de dood kwam op nummer 2!)

Omdat spreekangst zo verlammend is, is het zaak dat we hier snel verandering in aanbrengen. En gelukkig, dat kan!

Hoe ontstaat spreekangst

Rationeel weet je dat je niet echt in levensgevaar bent als je een praatje houdt voor een paar mensen.

Maar op een lichamelijk en gevoelsmatig niveau slaat de angst toe.

Het onderbewustzijn

Je emoties worden aangestuurd door je “onderbewustzijn”. Dit kun je zien als het besturingssysteem van je lichaam. Net zoals een computer een besturingssysteem heeft, heeft je lichaam dat ook.

En dat besturingssysteem is je hele leven al geprogrammeerd door je omgeving en je opvoeding maar ook je persoonlijke ervaringen en al dat andere wat jouw leven en ontwikkeling hebben beïnvloed.

Dat besturingssysteem stuurt ook je natuurlijke overlevings- en beschermingsmechanisme aan. Veiligheid en overleven zijn tenslotte het allerbelangrijkste.

En het gebruikt die (soms onbewuste) programmatuur om de wereld on je heen te interpreteren en je voor gevaar te beschermen.

Sta je ineens oog in oog met een grizzly beer, dan komt dit systeem in actie en geeft je de energie (adrenaline, cortisol verhoogde hartslag voor meer zuurstof etc) om jezelf in veiligheid te brengen.

Heb je last van spreekangst, dan wordt spreken voor een groep gevoelsmatig als zeer gevaarlijk geïnterpreteerd. Ook al weet je rationeel dat deze angst onnodig en vooral onpraktisch is.

En dan komt er dus automatisch angst en spanning op in spreek-situaties. En je kunt er om dat moment maar weinig aan doen.

Misschien heb je die angst zolang je je kan heugen. Van kleins af aan. Of misschien heb je het gaandeweg in je leven opgepikt, ontwikkeld of overgenomen.

Of misschien was er één bepaald moment, dat de paniek ineens toesloeg en sindsdien is het een probleem.

Wat de oorzaak ook is, je hebt het ooit eens geleerd of ontwikkeld. Want toen je met 6 maanden oud in je luiers over het tapijt in de woonkamer kroop en je wilde blèren, dan deed je dat gewoon. Zonder rem, zonder schroom. Helemaal vrij en spontaan.

Maar omdat deze reactie uiteindelijk niet iets is wat van jou is, maar simpelweg gedrag, kunnen we veranderen.

En daarom kan je onderbewustzijn nu ook leren dat de “spreekangst-reactie” nu niet meer werkt en dat het tijd wordt voor een betere, nieuwe reactie.

Een reactie die je helpt om goed te spreken en te presenteren. Met rust en vertrouwen. Maar ook met positiviteit en enthousiasme.

Spreekangst oplossen

Om je spreekangst op te lossen moet dus niet je rationele denken maar vooral je onderbewustzijn leren.

Het moet leren dat je niet écht in levensgevaar bent en dat je bovendien veel betere mogelijkheden en resources in je draagt om comfortabel te spreken voor een groep.

Vaak hopen mensen de angst te overkomen door het “maar te doen”. Helaas werkt dat niet zo goed.

Door negatieve ervaringen en mechanismen te blijven herhalen creëer je enkel méér bevestiging van hoe akelig het spreken voor een groep is.

Nee, er moet eerst van binnen iets veranderen. In je diepere overtuigingen en associaties moet eerst geupdate worden. Zodat de angst simpelweg niet meer nodig is. En dan kun je weer aangename en positieve ervaringen opdoen.

NLP & Hypnose voor verandering

Met hypnose, hypnotherapie en neurolinguïstisch programmeren (NLP) kunnen we angst en onzekerheid relatief snel omvormen.

We werken dan met therapeutische technieken en processen die je onderbewustzijn in staat stellen om te leren en te “updaten”.

Door toegespitste processen vind je diepere zelf nieuwe inzichten, wijsheden en kracht. En dan kan het gaan groeien en loslaten wat het niet meer nodig heeft. En dan leer je op een gevoelsmatig niveau dat je simpelweg niet meer in paniek hoeft te raken.

“Verandering in je gevoel bereik je niet met je rationele denken. Als dat zo was geweest had je het al lang op kunnen lossen!

Werkelijke verandering vindt in het onderbewustzijn plaats. NLP & Hypnose zijn middelen om deze diepgaande verandering snel en gericht mogelijk te maken, op een aangename, inspirerende en leuke manier.

Tim Kutzke

Hallo,

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP coach en hypnotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in spreekangst en faalangst oplossen en zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen.

In de afgelopen 6 jaren heb ik honderden mensen geholpen hun spreekangst op te lossen met persoonlijke en online coaching.

Gebruik makend van NLP (neurolinguïstisch programmeren) en technieken uit de hypnose en hypnotherapie help ik mijn cliënten om snel diepgaande veranderingen te creëren in hun gevoel, reacties en hun functioneren.

Door jarenlang trainen, studeren, testen, vernieuwen en verbeteren heeft mijn methode zich uitgekristalliseerd tot een uniek traject waarin honderden mensen in korte tijd hun spreekangst hebben opgelost.

Met de Weg met Spreekangst! online training kun je deze stappen nu ook online gaan zetten, wanneer je maar wilt en in jouw comfortabele omgeving en tempo.

Jarenlange ervaring

Tim heeft jarenlange ervaring als persoonlijke en online coach en is expert op het gebied van spreekangst en faalangst oplossen en zelfvertrouwen & eigenwaarde opbouwen.

Duizenden gebruikers

De hypnotische luisterprocessen van Tim Kutzke worden door duizenden mensen beluisterd en steeds meer mensen gebruiken de kracht van NLP, hypnose & meditatie om meer uit zichzelf en het leven te halen.

Testimonials

Deze training is volledig gebaseerd op de processen die in de coachingspraktijk werken en resultaten bereiken. Klik hier als je meer wilt weten wat cliënten van Tim’s coaching vinden.

Weg met Spreekangst!

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose

(Online training)

De Weg met spreekangst! online training neemt je stap voor stap mee in een inspirerend groeitraject naar meer rust, comfort, zelfvertrouwen en overtuigingskracht tijdens het spreken voor een groep.

Wat je gaat bereiken met deze training:

 • Je wordt niet meer belemmerd door verlammende angst als je voor een groep staat
 • Je maakt je minder zorgen vooraf
 • Je ervaart meer zelfvertrouwen (voor een groep maar ook in alle andere facetten van je leven)
 • Je bent meer in controle van je eigen denken en gevoel
 • Je komt op het niveau dat je onbelemmerd kan groeien en ontwikkelen als spreker, professional, collega en als mens in zijn geheel
 • Je leert jezelf op een dieper niveau kennen en waarderen
 • en meer…

Wat je er voor moet doen:

 • Niet veel. met 2-3 uur per module ben je er al! 🙂 De gehele training van A tot Z doen kost je ongeveer 16-20 uur.
 • 6 weken lang krijgen je elke week een module waarin je 30-60 minuten video met uitleg krijgt: Inspirerend, informatief maar vooral verhelderend. En dit bereidt je voor op de volgende stap.
 • Daarna ga je met je ogen dicht en oordopjes in de ontspannende hypnotische veranderprocessen luisteren. Je wordt meegenomen door die stappen die de spreekangst oplossen.
 • Deze veranderprocessen herhaal je in deze week enkele malen voordat je doorgaat naar de volgende module. (En dat kan zelfs ’s avonds in bed) 🙂

Spreekangst oplossen

Vrij zijn van angst is niet te meten in geld. Het is de vraag hoeveel je verliest als je ermee blijft lopen. Maar 1 ding is zeker: als je deze angst onder controle krijgt gaat het je héél veel opleveren.

Online Training

Deze training is als een online coachingstraject waarmee je spreekangst in enkele weken onder controle gaat krijgen. De adviesprijs voor Weg met Spreekangst Online training is €697,-.

Momenteel € 300,- KORTING!

Profiteer nu van deze korting en start vandaag nog met het oplossen van spreekangst, om snel zelfverzekerd je zegje te kunnen doen.

14 dagen niet goed geld terug

Is de Weg met Spreekangst! online training niet wat je er van had verwacht of gehoopt? Je kunt de training tot 14 dagen na aankoop annuleren en je krijgt het hele aankoopbedrag meteen terug. Zonder vragen, gegarandeerd.

Weg met Spreekangst!

opbouw van de training

In 6 weken (of langer als je wilt), in 6 modules, neemt de Weg met Spreekangst! online training je mee van waar je nu bent, naar een kalm en zelfverzekerd spreken voor een groep.

De online training is opgebouwd als een coachingstraject waar je elke week weer een stap zet. Maar nu online, in jouw tempo, waar en wanneer je maar wilt.

Tientallen video’s en geluidsopnamen (meer dan 12 uur) begeleiden je bij elke stap.  Daarnaast krijg je downloadbaar cursusmateriaal (PDF samenvattingen en werkbladen).

Enkel 2-3 uur aandacht per module is vereist om succesvol alle stappen te doorlopen die je helpen om spreekangst uit je systeem te halen.

De training helemaal van A tot Z doorlopen kost je ongeveer 16-20 uur. 

Module 1: Het fundament

Elke reis begint met de eerste stap. We slaan het fundament en prepareren je onderbewustzijn op die veranderingen die jij in je gevoel, denken en functioneren wilt creëren.

 • Je hebt je uitgangspunt helder in kaart en weet wat je pijnpunten zijn
 • Je maakt glashelder wat jouw doel is met deze training (op een manier die je onderbewustzijn ook snapt)
 • Je ontwikkelt een hechte vriendschap met je eigen onderbewustzijn
 • Je weet precies hoe NLP en hypnose werken zodat jij super succesvol gaat zijn
 • Je ervaart hoe je onderbewustzijn met jou communiceert
 • Een heerlijk ontspannend NLP & Hypnose veranderproces waarmee we jouw onderbewustzijn het fundament geven om spreekangst helemaal los te laten

Module 2: De psychologie van spreekangst

Begrijp de psychologie, krijg inzicht in de oorzaken van je spreekangst. Ook gaan we in deze module werken aan je algehele zelfvertrouwen, zelfacceptatie en eigenwaarde. Want daar kun je simpelweg niet genoeg van hebben

 • Hoe de menselijke psyche in elkaar zit, helder en simpel uitgelegd
 • Hoe spreekangst ontstaat en hoe we het gaan oplossen
 • Krijg inzicht in de oorzaak van jouw persoonlijke spreekangst
 • Een zelfvertrouwen techniek die levens totaal kan veranderen
 • Het Zelfvertrouwen boost NLP & hypnose veranderproces activeert en versterkt zelfvertrouwen en eigenwaarde in je onderbewustzijn
 • NLP & Hypnose veranderproces om je op je best te voelen tijdens het spreken

Module 3: Het innerlijke conflict opgelost

Je wil wel, maar je durft niet. Aan de ene kant weet je dat spreekangst niet realistisch is, maar toch overkomt het je telkens weer. Dat innerlijke conflict en de onzekerheid en twijfel die daaruit voortkomt gaan we in deze module aanpakken.

 • Je leert hoe innerlijke conflicten psychologisch in elkaar steken
 • Je leert hoe we deze innerlijke conflicten op kunnen lossen zodat er meer innerlijke harmonie ontstaat
 • NLP & Hypnose veranderproces om innerlijke conflicten en tegenstellingen daadwerkelijk op te lossen.

Module 4: Meester van je verleden

Je verleden heeft invloed op het hier en nu. Je leven lang heb je gedragingen geleerd en beslissingen genomen. Ook je zelfbeeld, mensbeeld en wereldbeeld hebben zich gevormd. Spreekangst vindt zijn oorsprong vaak in het verleden. Daarom moeten we het verleden “opruimen”, zodat het je niet meer tegenhoudt.

 • Je ziet helder hoe het verleden invloed uitoefent op je huidiggedrag
 • Je leert hoe angst je niet werkelijk beschermt, ook al denken we vaak van wel
 • Je ontdekt wat je echt gaat helpen om jezelf te beschermen, zonder bang te zijn
 • Je leert wat er nodig is om onnodige emotionele ballast los te laten
 • Met het NLP & Hypnose veranderproces om negatieve invloeden uit het verleden “op te ruimen” ga je je bevrijden van wat je tot nu toe tegenhield.

Module 5: Bewust aan het roer

Na al dat diepgaande veranderwerk leer je in module 5 concrete technieken die jij wanneer je maar wilt kunt toepassen om meer sturing te kunnen geven aan je denken, je gevoel en reacties.

 • Wat zijn de bouwstenen van denken en hoe jij deze bouwstenen kunt gebruiken om controle te krijgen
 • Leer de taal van je eigen onderbewustzijn
 • Hoe je heel direct met je onderbewustzijn kunt communiceren op een manier die het begrijpt zodat het gaat doen wat jij graag wilt en je steeds meer controle krijgt
 • Je integreert alles met verschillende NLP en hypnose veranderprocessen waarmee je je onderbewustzijn kunt sturen

Module 6: Zelfverzekerd spreken

Je bent ver gekomen. Van bewust begrip en kennis tot diepgaande gevoelsmatige veranderingen. Van bewustzijn van wat je al in je draagt tot concrete nieuwe technieken waarmee je meer aan het roer kunt zitten. Nu wordt het tijd om dat wat je hebt gecreëerd om te zetten in concrete actie en resultaten.

 • Hoe je je zelfverzekerdheid spreken beschermt en voorbereidt
 • Hoe je alsmaar door gaat ontwikkelen als spreker
 • NLP & Hypnose veranderprocessen voor zelfverzekerd spreken

Video: De psychologie van spreekangst

Tim legt uit hoe spreekangst psychologisch in elkaar zit en hoe we spreekangst oplossen.

Luister een fragment van een NLP & Hypnose veranderproces:

Luister met oordopjes en NIET als je alert moet zijn op je omgeving. (verkeer, machines etc.)

Wil je weten wat hypnose en NLP precies zijn en hoe we ze gebruiken in deze training?

In deze video legt Tim, de NLP & Hypnose coach, het haarfijn uit.

Veelgestelde vragen

Je hebt misschien vragen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord.

Voor wie is deze online training geschikt?

Herken je jezelf in onderstaande punten, dan is deze training geschikt voor jou:

 • Je hebt last van onaangename spanningsklachten als je voor een groep mensen moet spreken.
 • Je bent boven de 18 jaar oud. Dit is geen training voor kinderen/pubers maar voor volwassenen van alle leeftijden.
 • Je bent bereid om ca. 2-3 uur per week te investeren. Het meeste van deze tijd zul je bezig zijn met ontspannende NLP & Hypnose veranderprocessen, zodat je onderbewustzijn voor je aan het werk gaat. Dus vermoeiend zal het niet gaan worden. Maar je zult wel wat moeten doen om succesvol te zijn.
 • Je hebt minimaal basisvaardigheden op een computer of smartphone: internet, video’s bekijken.
Is Hypnose niet vaag of zweverig?

Als je spreekangst hebt, reageer je volledig automatisch en emotioneel op je eigen gedachteprocessen, niet op wat er écht om je heen gebeurd. Er is geen écht gevaar, maar jij ervaart het zo. (Hoe vaag wil je het hebben?)

Je hebt op dat moment dus geen controle en in sommige opzichten ben je aan het hallucineren. Je zit dus al in iets wat sommigen hypnose noemen. Je doet dus al dingen die vaag zijn.

Maar voel je niet aangevallen. Ieder mens doet dat. Wij mensen zijn niet alleen maar rationeel. Als dat zo was geweest hadden we spreekangst al lang zelf opgelost.

Maar hypnose en NLP zijn dus absoluut niet vaag of zweverig. Ze zijn gebaseerd op het normale menselijke vermogen om subjectief te denken en te voelen. Als er iets vaag is, dan is dat het menselijke denken, maar niet de technieken en processen die we gebruiken om innerlijke verandering te maken.

Het doel van deze training is om je uit een hypnose te halen waarmee je jezelf de stuipen op het lijf jaagt.

NLP & Hypnose veranderprocessen in deze training helpen je om veranderingen te maken in je automatische gedrag en gevoel. Je luistert met ogen dicht naar speciale geluidsopnamen.

Tijdens de NLP & Hypnose processen in deze training zul je een lichte trance ervaren. De toestand die je ook ervaart als je aan het dagdromen bent, volledig geabsorbeerd bent in een fijne bezigheid, of alles om je heen vergeet tijdens het kijken van een film.

Het is een ontspannen toestand met de focus naar binnen. Deze focus stelt je in staat om allerlei mentale en emotionele processen te doen die je diepere zelf de gelegenheid geven om een nieuwe reactie te leren. Van spreekangst naar zelfverzekerd spreken.

Je zult nooit het bewustzijn of de controle verliezen. Nee, deze training is ervoor dat je méér controle krijgt over jezelf en je leven.

Wat als ik niet tevreden ben?

Het is belangrijk dat een trainingswijze en trainer bij je aansluit. Daarom heb je tot 14 dagen na bestelling de mogelijkheid om je aankoop te annuleren.

Je kunt dus de eerste 2 modules doorlopen om te bepalen of deze training dat is wat je ervan verwacht. Is het niet de beste oplossing voor jou, laat het ons dan binnen 14 dagen weten, dan krijg je het aankoopbedrag direct volledig terug.

Hoe lang heb ik toegang tot de Weg met spreekangst Online Training?

Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module. Er zijn in totaal 6 modules. Je houdt tot 1 jaar na aankoop toegang tot deze training.

Mocht je langer gebruik willen maken van deze training dan kun je na het jaar verlengen voor een klein bedrag. Verlengen is gratis voor Hypnosewolk Premium leden.

Je zult daar enkele weken voordat het jaar afloopt per mail informatie over ontvangen.

Waar kan ik terecht met vragen?

Ondersteuning voor deze training is per e-mail. Al je vragen kun je sturen naar info@dehypnosewolk.nl. Dit geldt voor vragen vooraf, als je twijfelt of dit de juiste training voor je is, maar ook voor tijdens de training.

Hoe werkt de betaling?

Betaling is met iDEAL of Bancontact. Daarna krijg je meteen toegang tot de training. Heb je al een account in de Hypnosewolk, gebruik dan hetzelfde e-mailadres voor deze training, dan heb je al je Hypnosewolk trainingen in 1 account toegankelijk.

Heb je geen iDEAL of Bancontact en wil je wel deze training doen? Neem contact op met info@dehypnosewolk.nl voor een oplossing.

Is deze training geschikt voor alle soorten spreekangst?

Ja. Spreekangst is er in verschillende vormen. Sommige mensen hebben er al een leven lang last van, bij anderen komt het pas later. Ook de verschijnselen (hartkloppingen, hoge adem, trillende stem, zweten, black-out etc.) verschillen van persoon tot persoon. De training is zo ingericht dat elke vorm en elke oorsprong aangepakt kan worden.

Ik heb geen spreekangst maar wil wil beter leren spreken en presenteren. Zit dat ook in deze training?

Deze training is er helemaal op gericht om die belemmerende angstreactie op te lossen zodat deze zich niet meer voor doet.

Daarna, als je dus geen last meer hebt van spreekangst, kan het waardevol zijn om vervolgtrainingen te volgen als je je verder wilt bekwamen in het openbaar spreken en presenteren. Maar dit is geen onderdeel van de Weg met Spreekangst! online training.

Ik heb een andere vraag

Wil je snel antwoorden op al je vragen, mail ons. info@dehypnosewolk.nl

Je krijgt meestal dezelfde dag nog antwoord maar uiterlijk binnen 24 uur.

Weg met Spreekangst!

Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose

(Online training)

van €697,- voor €397,-.

Nu € 300,- korting

14 dagen niet goed geld terug

Is de Weg met Spreekangst! online training niet wat je er van had verwacht of gehoopt? Je kunt de training tot 14 dagen na aankoop annuleren en je krijgt het hele aankoopbedrag meteen terug. Zonder vragen, gegarandeerd.