Zenuwen bij het spreken voor een groep,

presentatieangst & spreekangst oplossen

met NLP & Hypnose

Maak een einde aan hartkloppingen, trillen en stamelen om overtuigend, zelfverzekerd en professioneel je verhaal te kunnen doen!

Online training/cursus om spreekangst snel en gericht op te lossen

Binnenkort verkrijgbaar

Moet jij zo nu en dan in het openbaar spreken, bijvoorbeeld tijdens (online) vergaderingen of presentaties?

Word je in zulke situaties overspoeld door zenuwen of angstgevoelens?

En wil je van die heftige stressreactie af om voortaan met meer gemak en zelfvertrouwen je zegje te kunnen doen?

Wat is spreekangst

Spreekangst is het angstgevoel wat ontstaat als je moet spreken voor 2 of meer personen, bijvoorbeeld tijdens een vergadering, een voorstelrondje of als je een presentatie moet geven.

Veel mensen voelen wat (gezonde) spanning als ze voor een groep komen te staan. Er is sprake van spreekangst als de spanning zo erg is, dat deze zenuwen verlammend en beperkend gaan werken. Spreekangst kan zich uiten in kortademigheid, trillen, hartkloppingen, blozen, misselijkheid en het zweet wat je uitbreekt.

En deze fysieke reacties zijn wel het laatste wat je wilt als je in het middelpunt van de aandacht staat! En daardoor ontwikkelen de meeste mensen met spreekangst ook een angst voor de angst. Oftewel, je wilt vooral die heftige fysieke reactie die iedereen kan zien vermijden.

De angst voor de angstreactie zorgt dan ook voor spanning en onrust vooraf. Gedachten als: “Als ik maar niet weer zo ga trillen, wat gaan die mensen wel niet van me denken als ik weer niet uit mijn woorden kom” of “straks ga ik weer blozen”, schieten dan door je heen. Soms al dagen of  weken van tevoren.

Doordat veel mensen vanuit huis zijn gaan werken door de corona maatregelen werd duidelijk dat spreekangst ook bij online meetings en presentaties net zo heftig de kop op kan steken.

Hoe ontstaat spreekangst

Je onderbewustzijn is verantwoordelijk voor je automatische associaties en je gevoel. En het is altijd aan het leren.

Als je last hebt van spreekangst heeft je onderbewustzijn ooit eens “geleerd” dat spreken voor een groep gevaar oplevert. Soms zijn dat bepaalde ervaringen van vroeger die daarvoor hebben gezorgd. Of misschien heeft je onderbewustzijn deze angst “gekopieerd” van je vader of moeder? Misschien was het iets wat je ooit hebt gehoord over spreekangst wat je onderbewustzijn als waarheid heeft opgeslagen.

Wat de exacte oorzaak ook is, op een onderbewust niveau wordt het spreken voor een groep geïnterpreteerd als een vreselijk gevaar wat in alle gevallen vermeden moet worden. Dus als je dan in zulke situaties terecht komt wordt je automatische overlevingsmechanisme geactiveerd, het zogenaamde ‘vechten of vluchten mechanisme’. Je adrenalineniveau stijgt, je hartslag versnelt en de bloedtoevoer naar je ledematen wordt opgekrikt. Je lichaam maakt zich op om zo snel mogelijk uit deze “gevaarlijke” situatie te ontsnappen.

Maar aangezien er in die situatie niets te vechten valt en je wilt ook niet heel hard wegrennen… kun je dus helemaal niets doen. En al die gemobiliseerde energie kan dus ook nergens heen. En deze wil je dan het liefst onderdrukken, in de hoop dat je nog enigszins relaxed en overtuigend overkomt.

En dat onderdrukken van die energie zorgt alleen maar voor meer reacties als trillen, hartkloppingen of zweten. Ondertussen racen er allerlei gedachten door je heen en kun je je absoluut niet concentreren op je verhaal.

En dat alles speelt zich af terwijl jij je volledig bewust bent van het feit dat er geen écht gevaar is en dat deze heftige reactie volledig misplaatst is. Maar je kunt er op dat moment niets aan doen. Je bewuste, rationele denken lijkt machteloos tegenover deze automatische reactie en krijgt hem maar niet onder controle.

De reden waarom je er zelf niets aan kunt doen is omdat deze angstreactie voortkomt uit je onderbewustzijn. En daarom moeten we de angst ook in je onderbewustzijn oplossen. Het onderbewustzijn moet (opnieuw) leren dat spreken voor een groep absoluut niet gevaarlijk is maar juist heel erg leuk kan zijn.

Tim KutzkeHallo,

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP & Hypnose coach. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen geholpen hun spreekangst op te lossen met persoonlijke en online coaching.

Gebruik makend van NLP (neurolinguïstisch programmeren) en technieken uit de hypnose en hypnotherapie help ik mijn cliënten om snel diepgaande veranderingen te creëren in hun gevoel en hun functioneren.

Door jarenlang testen, vernieuwen en verbeteren heeft mijn methode zich uitgekristalliseerd tot een unieke ervaring waarin honderden mensen in korte tijd reuzenstappen hebben gezet in hun ontwikkeling.

Met de online training voor Spreekangst oplossen kun je deze stappen nu ook online gaan zetten, wanneer je maar wilt en in jouw comfortabele omgeving.

Jarenlange ervaring

Tim heeft jarenlange coaching ervaring en is especialiseerd op het gebied van zelfvertrouwen & eigenwaarde opbouwen, spreekangst en faalangst oplossen.

Tienduizenden gebruikers

De Hypnoses en meditaties van Tim Kutzke zijn meer dan 3 miljoen keer beluisterd en steeds meer mensen gebruiken de kracht van NLP, hypnose & meditatie om meer uit zichzelf en het leven te halen.

Testimonials

Deze training is volledig gebaseerd op de processen die in de coachingspraktijk werken en resultaten bereiken. Klik hier als je meer wilt weten wat cliënten van Tim’s coaching vinden.

“Hypnose is iets heel normaals. Het is een geconcentreerde toestand waarin je aandacht naar binnen is gericht. Met deze aandacht ben je in staat om directer met je onderbewustzijn te communiceren, om die veranderingen te maken die je nastreeft.”

Spreekangst oplossen

met NLP & Hypnose

(Online training/cursus)

De Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose online training neemt je stap voor stap mee in een prachtige innerlijke ontdekkingstocht en inspirerend leertraject naar meer rust, comfort, zelfvertrouwen en overtuigingskracht.

De technieken en processen die je gaat doorlopen stellen je in staat om die oude beperkende reacties en emoties om te vormen naar positieve en bevrijdende.

Wat ga je bereiken met deze training:

  • Je wordt niet meer belemmerd door angst als je voor een groep staat
  • Je maakt je minder zorgen vooraf
  • Je ervaart meer zelfvertrouwen (voor een groep maar ook in alle andere facetten van je leven)
  • Je bent meer in controle van je eigen brein
  • en meer…

“Verandering in je gevoel bereik je niet met je rationele denken. Als dat zo was geweest had je het al lang op kunnen lossen!

Werkelijke verandering vindt in het onderbewustzijn plaats. NLP & Hypnose zijn middelen om deze diepgaande verandering snel en gericht mogelijk te maken, op een aangename, inspirerende en leuke manier.

Voor wie is deze online training geschikt

Herken je jezelf in onderstaande punten, dan ga je succesvol zijn met Spreekangst oplossen met NLP & Hypnose

  • Je bent boven de 18 jaar oud. Dit is geen training voor kinderen/pubers maar voor volwassenen van alle leeftijden.
  • Je bent bereid om ca. 2-3 uur per week te investeren. Het meeste van deze tijd zul je bezig zijn met ontspannende “ogen-dicht processen” zodat je onderbewustzijn voor je aan het werk gaat. Dus vermoeiend zal het niet gaan worden. Maar je zult wel wat moeten doen om succesvol te zijn.

Wanneer raden we je aan om deze training NIET aan te schaffen:

  • Je bent nog niet volwassen. Deze cursus is niet voor kinderen en pubers. Wij raden daarom een minimale leeftijd van 18 jaar aan.

Veelgestelde vragen

Wat is hypnose precies en hoe werkt het?

Hypnose (ook wel trance genoemd) is de toestand waarmee je directer met je onderbewustzijn kunt communiceren. Het is een ontspannen toestand met de focus naar binnen. Deze focus stelt je in staat om allerlei mentale en emotionele processen te doen die er voor zorgen dat fundamenteel zelfvertrouwen in je gevoel en automatische reacties wordt opgebouwd.

Tijdens de NLP & Hypnose processen in deze training zul je een lichte trance ervaren. De toestand die je ook ervaart als je aan het dagdromen bent, volledig geabsorbeerd bent in een fijne bezigheid, of alles om je heen vergeet tijdens het kijken van een film.

Trance is heel normaal en ervaren we allemaal elke dag weer. Met deze training gebruik je dat natuurlijke menselijke vermogen om aan het roer te zitten van je brein.

Je zult nooit het bewustzijn of de controle verliezen. Nee, deze training is ervoor dat je méér controle krijgt over jezelf en je leven.

Om werkelijk alles te weten over hypnose, over wat het is en hoe het werkt kun het beste je dit artikel met video bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot Spreekangst oplossen Online Training?

Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module. Je houdt 1 jaar lang toegang tot deze training. Deze is te volgen vanaf elke computer, laptop, tablet of smartphone.

Hoe werkt de betaling?

Betaling is met iDEAL of Bancontact. Daarna krijg je meteen toegang tot de training. Heb je al een account in de Hypnosewolk, gebruik dan hetzelfde e-mailadres voor deze training, dan heb je al je Hypnosewolk trainingen in 1 account toegankelijk.

Waar kan ik terecht met vragen?

Ondersteuning voor deze training is per e-mail. Al je vragen kun je sturen naar info@dehypnosewolk.nl. Dit geldt voor vragen vooraf, als je twijfelt of dit de juiste training voor je is, maar ook voor tijdens de training.

Wat als ik niet tevreden ben?

Na aanschaf heb je 14 dagen de mogelijkheid om je aankoop te annuleren. Je kunt dus de eerste 2 modules doorlopen om te bepalen of deze zelfvertrouwen training is wat je zoekt. Is het niet de beste oplossing voor jou, laat het ons dan binnen 14 dagen weten, dan krijg je het aankoopbedrag volledig terug.