De Hypnosewolk

Tinnitus Hypnoses

online hypnose om de klachten van tinnitus te verminderen

Nu ook te gebruiken via onze nieuwe app

Wat is tinnitus

Tinnitus, ook wel fantoomgeluid of oorsuizen genoemd, is het horen van bepaalde geluiden die niet uit de omgeving komen. Oftewel geluiden waarvan geen geluidsbron aan te wijzen is.

Vaak gaat het hier om een schelle piep of ruis. Soms is er sprake van meerdere en/of veranderende geluiden.

Ook al heeft niet iedereen die tinnitus heeft er bewust last van, soms kan tinnitus enorm veel hinder, pijn en verdriet veroorzaken.

Het constante geluid en de daarmee gepaard gaande emoties en frustratie kunnen een mensenleven volledig in beslag nemen en er voor zorgen dat iemand in een neerwaartse spiraal terecht komt.

N.B. Heb jij last van tinnitus, ga dan altijd eerst naar een huisarts, KNO-arts of audiologisch centrum. Logischerwijs moet eerst gekeken worden of de tinnitus een fysieke oorzaak heeft.

Hoe ontstaat tinnitus

Tinnitus kan uiteenlopende oorzaken hebben. Het langdurig blootstaan aan veel herrie, of een eenmalige blootstelling aan heel harde geluiden kunnen een onherstelbare gehoorbeschadiging veroorzaken die gepaard gaat met tinnitus.

Andere oorzaken van tinnitus zijn hoofd- of nekletsel, de ziekte van Menière, bepaalde infecties of medicijngebruik. Ook spanningen, langdurige stress, trauma en burn-out kunnen oorzaken zijn van tinnitus.

Wat maakt tinnitus hinderlijk

Bijna iedereen is wel bekend met tinnitus of de geluiden die daarmee gepaard gaan. Je bent wellicht ooit eens naar een concert geweest en kwam naar buiten met een harde piep in je oren.

En als je in een stille kamer gaat zitten en je je oren dichtduwt of goede oordoppen in doet, zal bijna iedereen wel geluiden horen die niet van buiten komen.

In de meeste gevallen is dit echter geheel niet hinderlijk. Na dat luide concert herstelt het gehoor zich meestal snel en verdwijnt de tinnitus.

En de geluiden die iedereen in zijn hoofd kan horen zijn zo zacht dat ze volledig onhoorbaar zijn in het dagelijkse leven.

Tinnitus kan een probleem worden als het geluid niet weggaat en zo hard is dat het geluid hoorbaar is boven de omgevingsgeluiden uit het dagelijkse leven.

Hoe het brein met geluid omgaat

In het dagelijks leven vragen sommige geluiden onze aandacht. Zeker geluiden die gevaar zouden kunnen betekenen (bijvoorbeeld het geluid van een naderende auto, hulpgeroep, harde knallen…) worden door het onderbewustzijn aan het bewuste denken doorgegeven om er iets mee te doen, om er op te reageren.

Echter, er zijn ook genoeg geluiden die er wel zijn maar die je doorgaans niet bewust waarneemt. Denk hierbij aan het zoemen van een airconditioning, het tikken van een klok en de verkeersgeluiden rondom je huis.

Deze geluiden worden door je onderbewustzijn geïnterpreteerd als onbelangrijk achtergrondgeluid waar geen bewuste aandacht aan gegeven hoeft te worden. Je raakt er zo aan gewend dat je er geen acht meer op slaat.

Door alle pijnlijke emoties omtrent tinnitus (die heel begrijpelijk zijn) kan tinnitus een geluid worden wat op een onderbewust niveau wordt geïnterpreteerd als gevaar. Er treedt dan geen gewenning op en je blijft er dus op focussen.

Het natuurlijke menselijke vermogen om je te focussen, dingen te vergeten en dingen niet te voelen (bijvoorbeeld een pijntje wat je vergeet als je een goede film kijkt) gebruiken we om ook beter met de tinnitus om te gaan.

We leren je onderbewustzijn dat tinnitus een geluid is wat ook mag wennen, zodat je er niet meer zo bewust op hoeft te focussen. Deze hypnoses begeleiden je om dat te trainen.

Wat is Hypnose

Hypnose is een aangename, zeer geconcentreerde geestestoestand die gebruikt wordt voor therapie, ontspanning, pijnbestrijding en persoonlijke ontwikkeling.

Deze tinnitus hypnoses  ervaar je als een aangename dagdroom. In deze trance zul je niet het bewustzijn noch controle verliezen.

Trance is een verhoogd bewustzijn van je innerlijke wereld. Je staat meer in contact met je diepere zelf, je onderbewustzijn. En dat geeft je de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op hoe je je voelt en functioneert.

Tinnitus Hypnoses

Tinnitus hypnoseIn totaal vind je in dit programma 9 hypnose geluidsopnamen met een totale lengte van meer dan 3 uur.

Het gaat om 3 verschillende sessies die elk zijn uitgevoerd in 3 verschillende versies.

VERSIE 1: Deze sessies hebben rustgevende muziek in de achtergrond.

VERSIE 2: Deze sessies bevatten naast muziek ook een binaural beat (lage pulserende tonen) en ruis. Naast de rustgevende en trance verwekkende eigenschappen hiervan zal dit je ook helpen de tinnitus (gedeeltelijk) te maskeren.

VERSIE 3: Dit zijn de versies zonder achtergrondgeluid. Deze versie is geschikt voor als je de woorden lastig kunt verstaan, bv. door een gehoorbeschadiging of als je nadat je de andere versies enige malen hebt geluisterd jezelf nog directer wilt trainen.

De hypnotherapeutische processen zijn er op gericht om steeds meer te kunnen ontspannen ook al is er het tinnitus geluid.

De tinnitus geluiden kunnen daardoor steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Door de ontspanning is het soms ook mogelijk dat de tinnitus minder wordt.

E-boek: Uitgebreide uitleg over hoe het werkt en allerlei tips m.b.t. het verminderen van tinnitus klachten.

Tinnitusklachten verminderen met hypnose

  • Verminder de hinder van tinnitus met speciale tinnitus hypnoses
  • Val lekker snel in slaap met de tinnitus in slaap vallen hypnose
  • Experimenteer met verschillende versies om maximaal resultaat te halen
  • Leer kalmer en meer in controle te zijn m.b.t. tinnitusklachten, je emoties en reacties
  • Leer je onderbewustzijn ongewenste geluiden naar de achtergrond te laten verdwijnen
  • Ontspan vaker en sneller, om zo je algemene welzijn te verbeteren
  • Download de Huddle app om de Hypnosewolk altijd makkelijk bij de hand te hebben

Tim KutzkeTim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP & Hypnose Coach en de maker van de Hypnosewolk.

De hypnose geluidsopnamen van Tim Kutzke hebben al duizenden mensen geholpen beter te slapen, af te vallen, zelfvertrouwen op te bouwen, ontspanning te vinden, angsten te overkomen, productiever te zijn en te stoppen met roken.

Na bestelling kun je meteen inloggen en aan de slag

Nu starten

Actiekorting:

€ 59,- € 39,-

1 jaar lang toegang tot de tinnitus hypnoses

Na bestelling kun je direct aan de slag!

 Niet goed, geld terug 

Ben je niet tevreden, dan kun je na aankoop binnen 14 dagen kosteloos annuleren en krijg je je geld terug.

N.B. De Hypnose opnamen van Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching zijn geen vervanging voor persoonlijke psychologische en/of medische hulp. Raadpleeg altijd eerst een arts of specialist bij (zwaarwegende) problemen.