5 minuten hypnose: Hypnose voor als je weinig tijd hebt
07 februari 2023 
4 min. leestijd

5 minuten hypnose: Hypnose voor als je weinig tijd hebt

Hypnose, hypnotherapie, of zoals we het in de Hypnosewolk graag willen noemen “hypnotische luisterbelevenissen” zijn ideaal om positieve veranderingen te maken in je denken en gevoel.

En daar de tijd voor nemen is aangenaam. Maar soms is er simpelweg niet zoveel tijd. De Hypnosewolk houdt daar rekening mee. Precies om die rede is er in de Hypnosewolk Premium een categorie 5 minuten hypnoses. 

Korte hypnotische processen die je snel en gericht helpen naar die toestand die jij op dat moment nodig hebt.

Hoe werkt hypnose

Hypnose is uiteindelijk niets meer dan een geconcentreerde aandacht. Deze geconcentreerde aandacht zorgt ervoor dat je dat waar je op focust op dat moment ook emotioneel beleeft, terwijl het andere mogelijkheden als het ware uitsluit.

Bijvoorbeeld, als jij helemaal super voelt en daar helemaal door geabsorbeerd wordt, dan ben je niet tegelijkertijd bezig met stress of depressie. Op dat moment is er alleen je supergoed voelen. Stress en spanning bestaan op dat moment niet in jou. Het interesseert je niet en je bent er niet mee bezig.

Andersom werkt het ook. Als je helemaal in de depressie zit, is het lastig om ineens op positieve emoties te focussen en deze daadwerkelijk te beleven.

Wat je dus ook doet, je focust altijd op iets, terwijl je andere mogelijkheden uitsluit. En daarom zijn we min of meer altijd in een soort hypnotische toestand.

Het proces van hypnose zoals dat in hypnotherapie en in de Hypnosewolk wordt toegepast, is om je te begeleiden naar die toestanden en gevoelens waar je blij van wordt. Waar je beter van wordt. Zodat deze positieve gevoelens een voelbaar onderdeel kunnen worden van je persoonlijke realiteit.

En dat kan ook in een heel korte tijd. In minuten. 

De Hypnosewolk Premium bevat verschillende 5 minuten hypnoses. Deze zijn vooral geschikt gedurende de dag. Ze zijn gericht op snel weer in je kracht, balans en zelfvertrouwen staan. En aangezien we overdag druk zijn, moet dat in korte tijd. Short & snappy. :-)

Hier een overzicht van de 5 minuten hypnoses in de Hypnosewolk Premium:


5 minuten hypnose - Supersnel in trance gaan

Snel in een aangename trance gaan is niet moeilijk. En wat oefening gaat je helpen om het steeds makkelijker en sneller voor elkaar te krijgen.

In deze 5 minuten hypnose gaan we een techniek trainen waarmee je in enkele seconden in een aangename diepe trance kunt gaan.

5 Minuten Hypnose - Snel energie opladen

Laad je lichaam op met deze 5 minuten hypnose. Voor als je weinig tijd hebt maar wel snel en gericht moet opladen om door te kunnen.

5 Minuten Hypnose - Mini break

Neem een 5 minuten mini break! Even loslaten waar je mee bezig was, even bijtanken, even een schone lei creëren om weer met energie aan de slag te kunnen.


5 minuten hypnose - Met zelfvertrouwen door de dag

Deze 5 minuten hypnose is ervoor om in heel korte tijd je zelfvertrouwen een boost te geven. Hij is het zeer geschikt in de ochtend, om je dag te beginnen. Maar ook op andere tijdstippen kun je hem toepassen.

5 minuten hypnose - Je beste zelf zijn

Je mindset bepaalt je je gedrag. En daarom ook je resultaten. Begin de dag goed als je beste zelf. Deze 5 minuten hypnose helpt je je mindset in hele korte tijd een positieve richting te geven, zodat je als je beste zelf de dag tegemoet kunt gaan. Deze hypnose is daarom ideaal aan het begin van de dag te doen, maar je kunt hem ook op andere tijdstippen luisteren.

5 minuten hypnose - Onstopbare motivatie voor de dag

Luister de korte hypnose aan het begin van de dag, om je dag mentaal voor te bereiden en de motivatie op te bouwen om door te zetten, daadkrachtig te zijn en resultaten te behalen.


5 minuten hypnose - Oplossingen & Ideeën genereren

Analyseren, redeneren en rekenen hebben hun waarde en soms zijn dat de beste manieren om problemen op te lossen, vragen te beantwoorden of nieuwe ideeën te genereren.

Maar soms moeten we creatief of intuïtief aan de slag om tot nieuwe ideeën te komen. Vaak willen we dan toch teveel overdenken en tobben, of we draaien mentale en emotionele cirkeltjes die niets opleveren.

Deze korte 5 minuten hypnose gaat je helpen om uit de weg te stappen om je creatieve en intuïtieve deel, beide onderdeel van je onderbewustzijn, de ruimte te geven om nieuwe oplossingen voor je te vinden en goede ideeën te genereren…

Gebruik deze hypnose voor als er een concrete oplossing moet komen of een nieuw idee nodig is om verder te komen.

5 minuten hypnose - SOS Anti stress hypnose

Deze hypnose is ervoor om snel weer tot jezelf te komen en de balans te vinden. Je kunt deze gebruiken als het je even teveel wordt wanneer er vervelende dingen zijn gebeurd of je vervelend nieuws hebt gehad en je snel weer wat helderheid en balans wilt ervaren.

Gebruik deze hypnose niet in situaties waar direct actie van je wordt gevraagd, bijvoorbeeld als je in gevaar bent.

5 minuten hypnose - Stralende gezondheid

Met deze fysiek, mentale en emotionele cleanse werk je aan een stralende gezondheid.

5 minuten hypnose - Blij zijn met jezelf

Deze serie 5 minuten hypnoses gaat je helpen blijer en tevredener te zijn met jezelf en je leven. Deze hypnoses helpen je om je vertrouwen en waardering voor jezelf en je leven te sterken. 


Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

  • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
  • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
  • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
  • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
  • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
  • Regelmatige updates en uitbreidingen
  • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.