Hypnose tegen burn-out en overspannen zijn
25 mei 2023 
4 min. leestijd

Hypnose tegen burn-out en overspannen zijn

Regelmatig krijgen we e-mail met de vraag wat de Hypnosewolk kan betekenen bij burn-out of overspannen zijn.

En telkens als ik de mail dan beantwoord sta ik er van versteld hoeveel hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen er in de Hypnosewolk zitten die helpen deze klachten te verminderen en op te lossen.

Overspannen zijn, oververmoeid zijn en burn-out zijn heel erg lastig. Maar ze zijn wel een signaal dat jij of je omgeving over grenzen is gegaan. Je had langdurig teveel hooi op je vork. En je hebt niet op de rem getrapt, geen klussen afgeketst en je hebt niet vaak genoeg nee gezegd.

En dat is absoluut begrijpelijk. Het leven verlangt veel van ons en vaak lijkt er simpelweg niet genoeg ruimte te zijn om keihard "nee" te zeggen en voor jezelf te kiezen. Maar hiermee doorgaan heeft geen zin. Dat maakt het alleen maar erger.

"Ja, maar ik kan toch niet mijn halve leven platleggen!?", hoor ik je misschien zeggen.

Als het even zou kunnen zou het wel mooi zijn, maar inderdaad, zo simpel is dat niet.

Wat je wel gaat helpen is om korte momenten rust te nemen. Voor korte momenten grenzen stellen. Korte momenten keihard nee zeggen tegen de wereld. Dat kun je wel.

Ook al is het maar een half uurtje per week. Of 10 minuten per dag. Of misschien 3 of 4 keer per week een kwartiertje... het maakt een verschil. Je lichaam en je mind krijgen even lucht.

Daar begint de weg naar verbetering.

Dus misschien zit je hoofd helemaal vol. Misschien heb je heel veel zorgen. Misschien loop je als een kip zonder kop allerlei balletjes omhoog te houden. STOP! Al is het maar even.

Je hoeft niet alles aan de kant gooien of alle deuren dicht te smijten. Nee, gewoon even 20 minuten. Even een moment voor jou. Een moment waarin je even al je aandacht op je eigen welzijn richt.

Jij kan dat, ook al lijkt dit soms lastig.

En dan wordt de Hypnosewolk ineens heel erg handig. Want ik snap ook wel dat je niet echt de energieke focus kan opbrengen om een complexe meditatie te doen of een mentale techniek toe te passen. Of er nog een ijzeren discipline bij te nemen.

Nee, het is veel makkelijker en fijner als je simpelweg meegenomen wordt. Even meegenomen worden in je mind. Naar fijne plekken, fijne gevoelens. Naar een omgeving die je tot rust laat komen. Even laat bijtanken. Even laat opladen.

En ook al kun je misschien fysiek niet even wegvliegen, in je eigen mind kun je het wel. Ga je mee?

Je hoeft ook niet alles in 1 keer op te lossen. Maar als je deze rustmomenten inlast, een beetje oefent en experimenteert, kunnen die korte momenten enorme uitwerkingen hebben.

De Hypnosewolk Premium zit propvol hypnotische luisterbelevenissen die je daarin begeleiden. Naar rust. Naar ontspanning. Naar loslaten. Naar opladen.

Hieronder een greep uit de hypnoses en meditaties uit de Hypnosewolk Premium die je gaan helpen als je met burn-out of overspannen zijn kampt.

Hypnose voor (langdurig) opgebouwde spanning en stress loslaten

Als je te lang onder spanning staat kan deze zich opbouwen. Als dat te lang gebeurt loop je het risico overspannen te raken. Deze Hypnose helpt je deze opgebouwde spanning snel los te laten.

Hypnose Rust in je lijf & stilte in je hoofd

Geef jezelf de rust en stilte die je verdient en nodig hebt! Bereik de ultieme lichamelijke en mentale ontspanning en leer een techniek waarmee je deze rust heel snel weer in jezelf kunt creëren.

ontspanning-blog-overview

Hypnose voor snel stress afbouwen & diepe rust vinden

Ook al zit je in je normale omgeving, je kunt van binnen op vakantie gaan en bijtanken met deze hypnose.

Hypnose voor ultradiepe ontspanning en in slaap vallen

Met deze hypnose ga je ultradiep ontspannen, fysiek en mentaal, wat in slaap vallen een stuk makkelijker maakt.

SOS stress hypnose (5 minuten hypnose)

Snel even resetten als er teveel stress is? De SOS stress hypnose van maar 5 minuten helpt je erbij.

Mini break (5 minuten hypnose)

Vaak is er geen tijd om uitgebreid te ontspannen. De 5 minuten hypnoses laten je het maximale halen uit je korte break.


Snel energie opladen (5 minuten hypnose)

Deze hele korte hypnose helpt je snel opladen zodat je langer en gebalanceerder door kan.

Hypnose voor gerichte ontspanning (van een spiergroep of lichaamsdeel)

Ontspan een bepaald deel van je lichaam (waardevol als je pijn of spanningsklachten hebt)

Hypnose voor Vitaliteit & Levenslust

In deze hypnotische luisterbelevenis boor je nieuwe energie aan om meer vitaliteit en levenslust in je leven te ervaren.

Innerlijke kracht aanboren en problemen oplossen

Laat je meenemen in een prachtig bos en ontdek onderbewuste schatten en creativiteit om problemen op te lossen en nieuwe ideeën op te doen.


Hypnose voor negatieve emoties loslaten

Negatieve emoties hebben we allemaal. We hebben allemaal onze zorgen, maar ook ons verleden leuren we nog steeds met ons mee. En het is zo fijn om het allemaal los te laten en je simpelweg goed te voelen. Dit hypnotische proces begeleidt je om dat voor elkaar te krijgen.

Hypnose voor innerlijke kracht in moeilijke tijden

Het leven is niet altijd makkelijk. Soms heb je meer kracht nodig. In deze hypnotische luisterbelevenis ga je die kracht aanboren (want die heb je al in je) en aan die gebieden koppelen waar je deze kracht nu het meeste nodig hebt.

Hypnose voor Happiness van Binnenuit

Hoe zou het zijn als je naar de controlekamer kunt gaan van je eigen brein om precies die instellingen te maken die ervoor zorgen dat jij je super happy kunt voelen. Deze hypnotische luisterbelevenis begeleidt je om precies dat te doen.

Hypnose voor lekker in je vel zitten

Soms moet je gewoon niet moeilijk doen. Gewoon zitten of liggen, ogen dicht doen en luisteren en je mee laten nemen naar lekker in je vel zitten.

De Hypnosewolk Premium

Dit is slechts een stukje van de Hypnosewolk Premium, want alle hypnotische luisterbelevenissen en meditaties in de Hypnosewolk ondersteunen je naar rust, self-empowerment en welzijn.

En als je verschillende hypnoses hebt geprobeerd en je hebt die online hypnoses gevonden die bij jou echt de sweet spot raken, weet je dat je daarmee altijd snel de rust kunt vinden. Dan ga je lekker in de richting van herstel.

Klik hier om als je meer wilt weten over de Hypnosewolk Premium.

Heb je vragen, neem contact op.

Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.