Hypnose voor zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfacceptatie en zelfrespect
07 februari 2023 
3 min. leestijd

Hypnose voor zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfacceptatie en zelfrespect

Zelfvertrouwen en eigenwaarde, zelfacceptatie, zelfrespect en een positief zelfbeeld zijn de basis om lekker te functioneren, succesvol te zijn en gelukkig te zijn. Het is het fundament van blij zijn met jezelf en geïnspireerd je doelen kunnen realiseren.

Je gevoel over jezelf en je zelfbeeld zijn de basis van alles wat je doet en hoe je leven zich ontwikkelt. Als je zelfvertrouwen en/of eigenwaarde niet goed zitten, is dat het allerbelangrijkste waaraan gewerkt moet worden.

Hoe werkt hypnose

Hypnose is uiteindelijk niets meer dan een geconcentreerde aandacht. Deze geconcentreerde aandacht zorgt ervoor dat je dat waar je op focust op dat moment ook emotioneel beleefd, terwijl het andere mogelijkheden als het ware uitsluit.

Bijvoorbeeld, als jij helemaal ontspannen bent en daar helemaal door geabsorbeerd wordt, dan ben je niet tegelijkertijd bezig met stress en spanning. Op dat moment is er alleen ontspanning. Stress en spanning bestaan op dat moment niet in jou.

Andersom werkt het ook. Als je helemaal in de stress en spanning zit, is het lastig om ineens op ontspanning te focussen en dat daadwerkelijk te beleven. Ontspanning is op dat moment onbereikbaar.

Wat je dus ook doet, je focust altijd op iets, terwijl je andere mogelijkheden uitsluit. En daarom zijn we min of meer altijd in een soort hypnotische toestand.

Het proces van hypnose zoals dat in hypnotherapie en in de Hypnosewolk wordt toegepast, is om je te begeleiden naar die toestanden en gevoelens waar je blij van wordt. Waar je beter van wordt. Zodat deze positieve gevoelens een voelbaar onderdeel kunnen worden van je persoonlijke realiteit.

En als het gaat om hypnose voor zelfvertrouwen, eigenwaarde of een positiever zelfbeeld, dan sturen we natuurlijk heel specifiek op deze toestanden en gevoelens aan.

Hypnose voor zelfvertrouwen oplossen en onzekerheid oplossen

Wil je zelf direct hypnose ervaren, luister dan naar onderstaande sessie op een veilige plek, waar je even ongestoord kan vertoeven met je ogen dicht. Idealiter luister je met oordopjes. Deze sessie kun je ook zonder introductie en in een verbeterde geluidskwaliteit gratis beluisteren in de Hypnosewolk Free.


Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose

Wil je gestructureerd aan je zelfvertrouwen werken, dan kun je in de Hypnosewolk aan de slag met de uitgebreide online training Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose.

In 7 weken (of langer als je wilt) neemt de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training je mee van waar je nu bent, naar een gezond gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde, wat je gaat voelen in je werk,  op sociaal vlak en in relaties.

De online training is opgebouwd als een coachingstraject waarin je elke week weer nieuwe stappen zet. Maar nu online, in jouw tempo, waar en wanneer je maar wilt.

Heldere video’s en geluidsopnamen begeleiden je bij elke stap. Daarnaast heb je overzichtelijk cursusmateriaal (pdf-samenvattingen en werkbladen)

De training is zo opgebouwd dat je precies aan de voor jou persoonlijk relevante situaties en onzekerheden kunt werken.

Klik hier voor alle informatie over deze training.


Zelfvertrouwen & eigenwaarde opbouwen in de Hypnosewolk Premium

Wil je liever zonder of met minder structuur ergens induiken, dan kan dat. Kies in de Hypnosewolk Premium simpelweg een hypnotische luisterbelevenis waarvan de titel aansluit bij wat je op dat moment graag wilt bereiken. Ga lekker zitten of liggen, doe je ogen dicht en luister.

Elke minuut die je naar de positieve ideeën luistert heeft invloed op je onderbewustzijn. Oftewel, op je automatische gedachten, gevoelens en reacties. Zie een hypnotisch luisterproces als een aangename trainingssessie voor je mind, waarmee je positieve ideeën en gevoelens kunt cultiveren en versterken.

Hier een overzicht van hypnotische luisterprocessen in de Hypnosewolk Premium die je helpen meer zelfvertrouwen, eigenwaarde, een positief zelfbeeld, zelfacceptatie en zelfrespect te ervaren:

 • Hypnose zelfvertrouwen opbouwen en onzekerheid oplossen
 • Hypnose voor eigenwaarde en van jezelf houden
 • Blij zijn met jezelf hypnose
 • De ultieme zelfvertrouwen hypnose (Passieve en actieve versie)
 • Hypnose om beter grenzen aan te geven en voor jezelf op te komen
 • Het stille water van je onderbewustzijn - voor zelfvertrouwen & eigenwaarde
 • Blij zijn met jezelf - 5 minuten hypnoses
 • Met zelfvertrouwen door de dag - 5 minuten hypnose
 • Innerlijke kind meditatie


De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Waarvan er tientallen ontspanning als onderdeel in zich dragen
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.