Hoe bouw je zelfrespect op? 3 aandachtspunten
12 september 2022 
2 min. leestijd

Hoe bouw je zelfrespect op? 3 aandachtspunten


De Hypnosewolk Actueel 15

Zelfrespect, zelfacceptatie, zelfvertrouwen zijn onmisbaar om gelukkig te zijn.

In deze aflevering van de Hypnosewolk Actueel hebben we het over zelfrespect. We bespreken 3 aandachtspunten die je helpen meer zelfrespect op te bouwen.

Inhoud video

  • 00:00 Introductie
  • 01:45 Nieuwe hypnose in de Hypnosewolk Premium: Hypnose voor Welzijn en overvloed manifesteren
  • 02:36 Punt 1: Het uitoefenen van je wil
  • 06:35 Punt 2: Maak een visie/ plan/ doel
  • 07:52 Punt 3: Wees integer en eerlijk tegen jezelf en tegen anderen
  • 10:22 Samenvatting

Samenvatting video

Introductie

Zelfrespect is een belangrijk aspect van je innerlijke beleving. We gaan in op 3 aandachtspunten. Dit is geen complete lijst en er zijn meer manieren om zelfrespect op te bouwen. 

Maar als je deze drie ideeën in de praktijk gaat brengen, zal je zelfrespect snel groeien, met meer geluk en innerlijke harmonie als gevolg.

1. Het uitoefenen van je wil

Je hebt een wil. Het gebruiken van deze wil gecombineerd met het vertrouwen in je wilskracht geeft je meer zelfrespect.

Hoe meer lastige dingen je vanuit je eigen wil kunt uitvoeren, des te meer zelfrespect je zult hebben. Het afmaken van dingen en het doorzetten met discipline en consistentie geeft je zelfrespect.

Het is je vermogen om te "doen." Dit is het fundament van zelfrespect.

Als je je eigen wil niet uitoefent, word je geleefd door omstandigheden. En dan voel je je eerder zwak.

Doe liever kleine dingen en maak ze af, dan grote dingen waarin je faalt. Je wil is een spier die je moet trainen. In de sportschool begin je ook eerst met kleine gewichten voordat je naar de grotere gaat.

2. Het hebben van een visie, plan of doel

Ook al ben je er nog niet, of heb je niets bereikt, als je je inzet voor iets groters wat jouw leven zin geeft, ervaar je meer zelfrespect.

Je bent iemand die ergens naartoe gaat. Je bouwt je zelfrespect dan mede op jouw doel, ook al ligt het bereiken daarvan in de toekomst. Je bent onderweg, dat is al zoveel beter dan blind ronddolen.

3. Integer en eerlijk zijn tegen jezelf en anderen

Als je weet wat je wilt en wat belangrijk voor je is (en je bent daar eerlijk en integer in), ervaar je meer zelfrespect. 

Je omgeving weet je daar ook om te waarderen, want ze weten waar je voor staat, waar je grenzen liggen en durven je daarop te vertrouwen. 

Comedy-series zijn een goed voorbeeld van hoe het niet moet. 90% van de grappen en hilarische situaties komen voort doordat iemand aan het liegen is. Diegene zegt niet wat hij of zij echt vindt, wil of kan.

Het bewandelen van je eigen pad, het duidelijk aangeven van je grenzen en helder communiceren wie je bent en waar je voor staat zijn vaardigheden die je kunt ontwikkelen. En als je dat doet geniet je niet alleen van zelfrespect, ook anderen zullen je ervoor respecteren.

Om dit te doen zal je ook een stuk zelfacceptatie moeten ontwikkelen. Gelukkig is dat een stuk makkelijker als je punt 1 en 2 in de praktijk hebt gebracht.

Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training

Wil je echt structureel aan je zelfrespect, eigenwaarde en zelfvertrouwen werken, dan kan dat in de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training.

De Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training neemt je stap voor stap mee in een transformerend innerlijk groeiproces naar een diepliggend gevoel van zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfacceptatie en zelfrespect. Dit online traject kan je leven totaal veranderen!

Klik hier voor alle info.

Fundamenteel zelfvertrouwen met nlp en hypnose

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.