Hoe ontwikkel je vrede in jezelf? 3 Tips
01 augustus 2022 
3 min. leestijd

Hoe ontwikkel je vrede in jezelf? 3 Tips


De Hypnosewolk Actueel 9

Vrede in jezelf is iets waar we (bijna) allemaal wel naar op zoek zijn. In deze aflevering bespreken we wat het is en geven we drie tips voor hoe je het in jezelf kunt cultiveren

Inhoud video

  • 00:00 Introductie
  • 01:25 Vrede in jezelf, innerpeace, peace of mind, rust, balans
  • 04:05 Tips voor vrede in jezelf
  • 04:22 Tip 1 Lief zijn voor jezelf
  • 06:45  Tip 2 Loslaten van negatieve ballast
  • 08:50 Tip 3 Tijd voor jezelf
  • 11:44 Samenvatting
  • 12:56 Even een moment voor jezelf
  • 13:55 Extra tip 😉

Samenvatting van de video

In deze video hebben we het over vrede in jezelf en drie fundamenten die je helpen dit in jezelf te creëren.

Vrede in jezelf, innerlijke vrede, klinkt wellicht wat beladen maar we bedoelen het op de manier zoals we “peace of mind” in het Engels gebruiken.

Als je jong bent ben je voornamelijk naar buiten gericht, aan het ontdekken. Dat is belangrijk, want alles is nog nieuw.

Naarmate we ouder worden hebben we verschillende facetten van het leven gezien, zowel positief als negatief.

Niet alles laat zich perfect inrichten en we leren dat het leven niet zwart-wit is. Er is positief en negatief, er zijn voordelen en nadelen en er is altijd wel iets in het leven wat niet ideaal is. En alles is voortdurend aan het veranderen.

En dan beginnen we ons af te vragen of we op z’n minst van binnen wat vrede en rust kunnen ervaren.

De Hypnosewolk is erop gericht om die vrede in jezelf te creëren, in de vorm van een korte break, waarin je even alles loslaat en ontspant in een heerlijke ontspanningshypnose, of middels het vormgeven van je eigen innerlijke beleving, je overtuigingen en je automatische associaties. Want als die veranderen, verandert je persoonlijke beleving.

Hieronder drie aandachtgebieden die je helpen meer vrede in jezelf te ervaren.

1. Een positieve relatie met jezelf

Wat is de relatie met jezelf? Om vrede in jezelf te ervaren moet deze goed zijn. Oftewel, je ervaart een gezonde dosis eigenwaarde, zelfacceptatie en zelfrespect.

Het betekent dat je respectvol, tactvol en liefdevol met jezelf (je onderbewustzijn) omgaat. Ik noem dat lief zijn voor jezelf 1.0.

Je kunt geen rust en vrede voelen als je intern ruzie hebt.

Ben je negatief tegenover jezelf? Haal je jezelf omlaag? Ben je boos op jezelf, op wie je bent of hoe je eruitziet? Dat zijn natuurlijk belangrijke factoren die je innerlijke vrede verstoren. Ze zijn immers het tegenovergestelde daarvan.

Wil je daar hulp bij, kijk dan eens naar de Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training. In deze training gaan we ook uitgebreid aan de slag met Lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0 en 3.0.

2. Loslaten van negatieve ballast

Als je boosheid, schuld, spijt, haat en angst in jezelf ervaart die je in het verleden hebt opgedaan, leur je met negatieve emotionele ballast.

Deze emoties zijn soms onderbewust maar worden in het hier en nu getriggerd. Dan komt ineens angst of boosheid op. Als een wond die wordt opengekrabd en weer begint te bloeden.

Negatieve emoties uit het verleden verstoren de vrede in jezelf. Ze zijn van vroeger en niet van nu. Om meer vrede in jezelf te ervaren moeten we die negatieve emoties uit het verleden loslaten.

Wil je daar hulp bij? In de Hypnosewolk dan kan dat op verschillende manieren. In de Hypnosewolk Premium is er een serie hypnotische luisterbelevenissen voor emotionele ballast uit het verleden loslaten.


In de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training ga je hiermee aan de slag in de module “meester van je verleden".

3. Tijd voor jezelf

Je hebt tijd nodig voor jezelf. Als je systeem teveel te verduren krijgt, zonder dat het genoeg rustmomenten krijgt, kunnen spanning en stress zich opbouwen.

Dus je moet ontspannen en af en toe op vakantie. En dat vinden wij soms best moeilijk! Voordat we het door hebben worden we weer opgeslokt door van allerlei dagelijkse zaken.

Als het gaat om tijd voor jezelf maken moeten we paal en perk stellen en een stukje afbakenen voor onszelf waar verder niemand bijkomt. Idealiter heb je elke dag even een moment voor jezelf.

De Hypnosewolk is ook tijd voor jezelf nemen. Het is dat stukje lief zijn voor jezelf. De Hypnosewolk helpt je bij het loslaten van stress, van dagelijkse beslommeringen en zelfs oud zeer van vroeger.

We hopen dat deze 3 tips je verder helpen! Check de links in dit artikel als je hier meer hulp bij wilt.

De Hypnosewolk Free

Ontdek de Hypnosewolk gratis in de Hypnosewolk Free. Je krijgt direct toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen voor beter slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, motivatie, afvallen, welzijn en meer...

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.