Sociale angst of fobie hypnose en hypnotherapie
27 januari 2024 
2 min. leestijd

Sociale angst of fobie hypnose en hypnotherapie

Sociale angst, ook wel bekend als sociale fobie, is een angst die wordt gekenmerkt door een angst en nervositeit in sociale situaties. Mensen met sociale angst ervaren vaak extreme zorgen over wat anderen van hen denken en zijn bang om zichzelf belachelijk te maken of afgewezen te worden.

Deze angst kan variëren van het spreken in het openbaar tot het deelnemen aan groepsactiviteiten of zelfs het voeren van een normaal gesprek. Mensen met sociale angst vermijden vaak situaties die hun angst triggeren, waardoor ze geïsoleerd kunnen raken en moeite hebben om relaties op te bouwen.

Hoewel iedereen zich af en toe ongemakkelijk kan voelen in sociale situaties, is sociale angst meer dan alleen verlegenheid. Het heeft invloed op het dagelijks leven van mensen en kan ernstige stress en depressie veroorzaken.

Aanpak verlatingsangst en angst voor eenzaamheid

Een aanpak vanuit verschillende invalshoeken helpt het beste bij een sociale angst.

Allereerst willen we werken aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. Zodra je meer op jezelf begint te vertrouwen en je jezelf meer op waarde weet te schatten, wordt het minder belangrijk wat anderen van je vinden. En dat betekent minder angst en meer je eigen pad lopen.

Daarnaast is het waardevol om de angst uit het verleden op te ruimen om zo de kracht van angst te verminderen. Deze angst is tenslotte een keer ontstaan. Misschien heb je situaties meegemaakt in het verleden die pijnlijk en angstaanjagend waren. Misschien ben je gepest, mishandeld of gekleineerd.

Of je hebt het gevoel dat je altijd al bang was of je hebt het van iemand anders overgenomen. Die oude bagage kleurt nu je interpretatie van het nu en de toekomst.

Dit kun je met een goede therapeut doen maar ook de Hypnosewolk Premium heeft een hypnotherapeutische luisterbelevenis die je helpt angst uit het verleden los te laten.


Sociale angst in de Hypnosewolk

In de Hypnosewolk Premium hebben we verschillende hypnotherapeutische luisterbelevenissen die je helpen een sociale angst of sociale fobie te overkomen.

1. De Hypnosewolk Premium bevat meerdere hypnoses voor zelfacceptatie, zelfrespect, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Je regelmatig onderdompelen in dit gedachtengoed en deze gevoelens zullen dit in je versterken.

2. Angst uit het verleden loslaten - Hypnotische luisterervaring om oude ballast los te laten.

Wil je meer weten over de Hypnosewolk Premium? Klik hier. Daar staan je 100+ hypnoses en meditaties te wachten voor je algehele ontwikkeling en het oplossen van allerlei problemen.

Geef jezelf wat tijd. Een sociale angst is niet in een dag opgelost. Wel kun je merken dat je in enkele weken vorderingen maakt. Je zult je aangenaam en geleidelijk ontwikkelen naar de persoon die je wilt zijn. Dus wees geduldig en geef jezelf tijd en ruimte om te ontwikkelen.


Wil je nog gerichter aan de slag, neem dan een kijkje naar onze transformerende online training Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose. Daarin begeleid ik je in 7 weken naar meer zelfacceptatie, zelfrespect, zelfvertrouwen  en eigenwaarde.

Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.