Verlatingsangst en angst voor eenzaamheid hypnose en hypnotherapie
27 januari 2024 
2 min. leestijd

Verlatingsangst en angst voor eenzaamheid hypnose en hypnotherapie

Verlatingsangst is de angst of bezorgdheid die optreedt wanneer iemand het gevoel heeft te worden verlaten of alleen gelaten. De angst voor eenzaamheid kan met verlatingsangst te maken hebben en lijkt erop. In beide gevallen is er een angst om iets te verliezen, wat je nu van iemand anders of meerdere anderen krijgt.

Deze angsten kunnen zich manifesteren in verschillende vormen zoals zorgen maken, paniekaanvallen, slapeloosheid of de constante behoefte aan geruststelling en bevestiging van anderen.

Natuurlijk wil niemand verlaten worden of eenzaam zijn. Maar verlatingsangst of de angst voor eenzaamheid zijn voor een groot gedeelte irrationele angsten.

Ten eerste word je waarschijnlijk niet verlaten. Je reageert tijdens het voelen van de angst op scenario's die je je in gedachten voorstelt. FEAR kun je vertalen als Fantasized Events Appearing Real.

Daarnaast ben je veel beter in staat om met gevaar of problemen om te gaan op het moment dat ze daadwerkelijk gebeuren. Als ze daadwerkelijk gebeuren komen ook direct de oplossingen in het vizier. Terwijl binnen de voorgestelde angst is er alleen maar gevaar en misère.

Aanpak verlatingsangst en angst voor eenzaamheid

Om deze angsten te verzachten of op te lossen is het beter om niet direct aan de angst zelf te werken, maar eerst aan het versterken van vertrouwen in jezelf, vertrouwen in het leven en dankbaarheid en waardering voor wat je allemaal hebt. Wanneer deze aspecten sterker worden zal je een positiever perspectief op het leven en jezelf ontwikkelen. Ze geven je simpelweg meer kracht en vertrouwen om met "echte" problemen om te gaan als ze gebeuren. Dat vertrouwen helpt je ook in het afzwakken van de (deels gefantaseerde) angst.

Daarnaast is het waardevol om de angst uit het verleden op te ruimen om zo de kracht van angst te verminderen. Deze angst is tenslotte een keer ontstaan. Misschien ben je in het verleden verlaten of ben je eenzaam geweest. Die oude bagage kleurt nu je interpretatie van het nu en de toekomst. Dit kun je met een goede therapeut doen maar ook de Hypnosewolk heeft hypnotherapeutische luisterbelevenissen die je helpen oude emotionele ballast los te laten.


Hypnosewolk Premium voor verlatingsangst en angst voor eenzaamheid

Voor verlatingsangst en de angst voor eenzaamheid hebben we een combinatie van verschillende hypnotherapeutische luisterbelevenissen in de Hypnosewolk Premium die je helpen deze angsten af te zwakken en uiteindelijk te overkomen.

1. De ultieme zelfvertrouwen hypnose (natuurlijk af te wisselen met andere hypnoses uit de module Zelfvertrouwen, eigenwaarde & zelfbeeld.)

2. Hypnose voor vertrouwen en geborgenheid in het leven

3. Hypnose voor Dankbaarheid & Waardering

4. Angst uit het verleden loslaten - Hypnotherapeutische luisterbelevenis  om je te bevrijden van oud zeer

Wil je meer weten over de Hypnosewolk Premium? Klik hier. Daar staan je 100+ hypnoses en meditaties te wachten voor je algehele ontwikkeling en het oplossen van allerlei problemen.Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.