Hypnose voor angsten oplossen
07 februari 2023 
4 min. leestijd

Hypnose voor angsten oplossen

Hypnose is een effectief middel om angsten en onzekerheden op te lossen. We maken daarbij gebruik van hypnotherapeutische processen.

Je emoties worden bestuurd door het onderbewustzijn. Als er sprake is van een angst dan zal het onderbewustzijn het vechten-vluchten mechanisme activeren. Dat moet ervoor zorgen dat je snel weer in veiligheid kan komen.

Echter, het kan zijn dat het bewuste rationele denken weet dat er geen echt gevaar is. Helaas is dat niet voldoende om de angstreactie te stoppen.

Er zijn veel dingen om bang voor te zijn. De meeste zijn heel handig. Een zekere angst voor bepaalde (echt gevaarlijke) situaties kan geen kwaad. Het is tenslotte de angst om overhoop te worden gereden in het verkeer die ervoor zorgt dat je oplet en jezelf beschermt.

Maar er zijn ook irreële angsten. Of ze zijn in ieder geval deels niet realistisch. De angst voor spinnen is in Europa niet reëel, want de diertjes zijn ongevaarlijk. Ook is vliegangst een irreële angst, aangezien vliegen één van de veiligste vervoersmiddelen is.

Het zijn juist die irreële angsten die we moeten oplossen, want ze kunnen je enorm in de weg zitten. 

Hoe werkt hypnose voor angsten oplossen

Hypnose is uiteindelijk niets meer dan een geconcentreerde aandacht. Deze geconcentreerde aandacht zorgt ervoor dat je dat waar je op focust op dat moment ook emotioneel beleeft, terwijl het andere mogelijkheden als het ware uitsluit.

Als je een angst hebt zit je in een angst-hypnose. Het systeem ziet alleen het gevaar en sluit dus andere mogelijkheden (een ongevaarlijk spinnetje) uit.

Andersom werkt het ook. Als je helemaal comfortabel bent met het spinnetje is het lastig om je deze angst zelfs voor te stellen.

Wat je dus ook doet, je focust altijd op iets, terwijl je andere mogelijkheden uitsluit. En daarom zijn we min of meer altijd in een soort hypnotische toestand.

Als we angsten willen oplossen of angstreacties willen afzwakken, moet het onderbewustzijn een andere reactie leren. En als het deze leert kennen en kan oefenen, dan zal de angst plaats maken voor de gepastere reactie.

Het proces van hypnose zoals dat in hypnotherapie en in de Hypnosewolk wordt toegepast, is om je onderbewustzijn een nieuwe, betere reactie te leren. Dat is aan de ene kant een stukje oefening en training, en aan de andere kant een stukje inzicht vergaren wat het mogelijk kan maken de angst simpelweg los te laten.

De Hypnosewolk Premium bevat een module vol hypnotische luisterprocessen om angsten op te lossen:

Angst voor de tandarts oplossen

Dit hypnotherapeutische veranderproces helpt je de angst voor de tandarts op te lossen.


Hypnose voor faalangst overwinnen

Faalangst houdt veel mensen tegen om zich op hun gemak te voelen en bepaalde uitdagingen en situaties open en met een goed gevoel tegemoet te gaan.

Faalangst, examenvrees, of simpelweg intense stress als je een prestatie moet leveren kan heel verlammend werken. Daarom mag een hypnose die je gaat helpen deze angst af te zwakken of zelfs helemaal op te lossen niet ontbreken in de Hypnosewolk Premium.


Vliegangst oplossen met hypnose

Wil jij je vliegangst overwinnen om verdere en snellere reizen te kunnen maken? Of vlieg je al wel, maar ben je het zat om telkens zo gespannen of bang te zijn? 

 • Bevrijd je van angstaanjagende gedachten met betrekking tot vliegen
 • Krijg spanning of angstgevoelens snel onder controle
 • Programmeer je onderbewustzijn met NLP & zelfhypnose zodat vliegangst tot het verleden behoort
 • Leer de tips & tricks die je helpen het vliegen zo aangenaam mogelijk te maken
 • E-boek en verschillende geluidsopnamen die je stap voor stap door alle processen leiden.

Hypnose om rijangst te overwinnen

Verlos je van je rijangst met deze hypnotische luisterbelevenis. Of versterk je vertrouwen tijdens het autorijden met NLP-ankers.

Hypnose voor spreekangst oplossen

Voor ernstige spreekangst adviseren wij de Weg met Spreekangst online training. Maar heb je enkel last van milde angst of onzekerheid, dan kan de Hypnose voor spreekangst je goed van dienst zijn.

Angst uit het verleden loslaten

Angst uit het verleden zorgt voor overmatige angstreacties op niet reële gevaren. Deze hypnotische luisterbelevenis gaat je helpen om emotionele ballast uit het verleden los te laten, zodat je onderbewustzijn en je lichaam zich ervan kunnen bevrijden. Je creëert als het ware een schone lei.

Irrationele angsten oplossen

Voor simpele angsten en fobieën hebben de het hypnotherapeutische proces voor irrationele angsten oplossen. Dit is geschikt voor simpele angsten als de angst voor spinnen, slangen, naalden, insecten, vogels, honden, katten etc.


De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)


Weg met spreekangst! Met NLP & Hypnose

In 6 weken (of langer als je wilt), in 6 modules, neemt de Weg met Spreekangst! online training je mee van waar je nu bent, naar een kalm en zelfverzekerd spreken voor een groep.

De online training is opgebouwd als een coachingstraject waar je elke week weer een stap zet. Maar nu online, in jouw tempo, waar en wanneer je maar wilt.

Tientallen video’s en geluidsopnamen begeleiden je bij elke stap. Daarnaast krijg je downloadbaar cursusmateriaal (pdf-samenvattingen en werkbladen).

Enkel 2-3 uur aandacht per module is vereist om succesvol alle stappen te doorlopen die je helpen om spreekangst uit je systeem te halen.

Klik hier om alle informatie over deze online training te bekijken.


Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.