Communicatie met je onderbewustzijn. Uitleg & Tips
20 juni 2022 
3 min. leestijd

Communicatie met je onderbewustzijn. Uitleg & Tips


De Hypnosewolk Actueel 3

In deze aflevering hebben we het over waarom communicatie met je onderbewustzijn zo belangrijk is en hoe je daar bewust mee aan de slag kan.

Inhoud video

 • 00:00 Introductie
 • 01:39 Waarom is communicatie met je onderbewustzijn belangrijk?
 • 06:58 Voorbeelden negatieve communicatie
 • 08:50 Voorbeelden positieve communicatie
 • 09:23 Wat is de taal van het onderbewustzijn?
 • 13:22 Goed communiceren met het onderbewustzijn TIPS
 • 24:22 Contacteer ons met vragen

Wat is het onderbewustzijn

Het onderbewustzijn wordt ook wel je automatische denken genoemd. Het is het besturingssysteem van je lichaam en je emoties wat in principe volledig automatisch draait.

Het onderscheidt zich daarmee van het bewuste denken. Het bewuste denken is rationeel en kan analyseren, relativeren en redeneren. Met je bewuste denken kun je bewuste keuzes maken en daarmee is het dus minder “automatisch”.

Waarom is communicatie met je onderbewustzijn belangrijk

Je innerlijke dialoog werkt hetzelfde als je dialoog met andere mensen. Een negatieve dialoog betekent ruzie. En je wil geen ruzie met jezelf.

Een goede communicatie met jezelf zorgt voor een hechte vriendschap met je gevoel en je lichaam. En dat is een is een bouwsteen voor eigenwaarde en een positief zelfbeeld.

Het onderbewustzijn creëert en bevestigt wat het gelooft. Het gelooft doorgaans dat wat het krijgt voorgeschoteld. Waar je naar kijkt, daar ga je naartoe.  Van dat waar je op focust krijg je doorgaans meer.

Je wilt dus datgene communiceren wat er voor zorgt dat je onderbewustzijn datgene gaat creëren en bevestigen wat jij graag wilt beleven.

Een goede communicatie geeft de mogelijkheid om bewust sturing te geven aan je automatische processen en reacties.

Niemand wil zich tenslotte laten sturen door iemand die vervelend, vijandig of hatelijk communiceert. En jouw onderbewustzijn heeft daar ook geen zin in.

Negatieve communicatie met je onderbewustzijn

Voorbeelden van negatieve communicatie met je onderbewustzijn zijn bekritiseren, beschuldigen, omlaaghalen of uitschelden. Extreme vormen zijn zelfmutilatie, straffen, uithongeren, mishandelen of zelfmoord.

Positieve communicatie met je onderbewustzijn

Voorbeelden van positieve communicatie met je onderbewustzijn zijn jezelf vertellen dat je het goed doet, jezelf complimenten geven, jezelf vertellen dat je het waard bent, dat je jezelf mag zijn, begrip tonen voor jezelf, luisteren naar je ingevingen, ideeën en gevoelens, respectvol zijn naar jezelf etc.

Wat is de taal van je onderbewustzijn

Alle informatie die bij je binnenkomt wordt door je onderbewustzijn verbeeld en geïnterpreteerd. Daar komt je eigen subjectieve belevenis uit voort. Je onderbewustzijn communiceert met je bewuste denken middels gedachten, verbeelding en gevoelens en visa versa.

Je kunt dus informatie, taal, verbeelding en gevoel gebruiken om bewust met je onderbewustzijn te communiceren.

Hoe communiceer je op een goede manier met je onderbewustzijn?

Stap 1: Zie je onderbewustzijn als een jonger broertje of zusje, van een jaar of 7. Het is niet alwetend, niet almachtig, maar doet heel erg zijn of haar best. Het wil het systeem beschermen en van dienst zijn. Behandel jezelf zoals je ook anderen zou behandelen.

Stap 2: Zeg de dingen tegen jezelf en verbeeld je de dingen die je wel graag wil, en minder van datgene wat je niet wilt.

Stap 3: Behandel jezelf met liefde en respect. Als jij het niet doet, zullen anderen er ook minder toe worden aangezet. 

Fundamenteel Zelfvertrouwen

De Fundamenteel zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training gaat zeer uitgebreid in op deze innerlijke communicatie, aangezien je innerlijke communicatie volledig samenhangt met zelfvertrouwen en eigenwaarde.

In deze training leer je ook alles over lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0 en 3.0.

Wil je gericht en gestructureerd werken aan een positiever zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde met online hypnotherapeutische processen, dan is deze training een aanrader!


De Hypnosewolk Premium

Alle hypnotische luisterbelevenissen in de Hypnosewolk zijn als een mentale/emotionele omgeving. Het is informatie die door je onderbewustzijn wordt geïnterpreteerd en verbeeld.

Dus ook deze processen geven je een voorbeeld hoe je met jezelf kunt communiceren en wat je tegen jezelf kunt zeggen voor innerlijke harmonie.

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.