Lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0, 3.0
26 september 2022 
3 min. leestijd

Lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0, 3.0


De Hypnosewolk Actueel 17

In deze aflevering bespreken we Tim’s concept “Lief zijn voor jezelf”. Wij hebben het al vaker over Lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0 en 3.0 gehad.

Tijd om te verhelderen wat dit precies inhoudt! Ook bespreken we wat kun je nu al kunt doen om het toe te passen.

Hieronder kun je een korte samenvatting lezen. De video gaat meer in de details, dus die raden we aan.

Inhoud video

  • 00:00 Introductie
  • 01:48 Lief zijn voor jezelf
  • 02.26 Het kleine broertje of zusje in je
  • 04:45 Wat is lief zijn voor jezelf 1.0?
  • 08:30 Lief zijn voor jezelf 2.0: Innerlijke harmonie
  • 12:14 Lief zijn voor jezelf 3.0: Bewust aan het roer
  • 12:38 Liefdevol invloed uitoefenen op je onderbewustzijn
  • 14:43 Online training waarin Tim je begeleidt

Samenvatting video

Introductie

Lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0 en 3.0 heeft betrekking op hoe je met jezelf omgaat. Hoe je jezelf ziet, hoe je met jezelf communiceert en uiteindelijk ook hoe je in je vel zit.

Het “niet lief zijn voor jezelf” is in sommige opzichten de basis van bijna alle emotionele problemen.

Lief zijn voor jezelf 1.0

Je onderbewustzijn is een groot onderdeel van wie je bent. Het stuurt je lichaam en je emoties aan. Je kunt het vergelijken met een klein broertje of zusje van een jaar of zeven. Het onderbewustzijn is emotioneel, maar niet rationeel. Het is uiterst creatief maar ook impulsief.

Waar het bij de meeste mensen misgaat is dat je vanuit het bewuste denken kritisch, hard en dwingend bent tegenover jezelf, bijvoorbeeld met betrekking tot je emoties, je lichaam, je uiterlijk of je intelligentie.

Oftewel: Je vindt jezelf niet goed genoeg.

Als je je zo negatief in gedachten uit, geef je deze ideeën aan je onderbewustzijn. En dat heeft de neiging deze ideeën op een gegeven moment als de eigen realiteit aan te nemen.

Lief zijn voor jezelf 1.0 betekent dat je je van deze interne communicatie bewust wordt en dat je deze communicatie gaat aanpassen.

Als regel kun je nemen: als je het niet tegen een 7-jarige kan of wil zeggen, zeg het dan ook niet tegen jezelf.

Lief zijn voor jezelf 2.0

Lief zijn voor jezelf 2.0 heeft betrekking op deelpersoonlijkheden. Je kent het wel: die innerlijke tweestrijd. Je wil wel, maar je durft niet. Je neemt het je voor en bent gemotiveerd, maar je zet niet door.

Er zijn dus verschillende krachten aan het werk in de mens. En deze krachten kunnen elkaar saboteren.

Waar Lief zijn voor jezelf 1.0 betrekking heeft op de harmonie tussen je bewuste rationele denken en je onderbewustzijn, heeft 2.0 betrekking op de harmonie tussen verschillende facetten in je onderbewustzijn.

Soms worden deze facetten ook wel "delen" of "deelpersoonlijkheden" genoemd.

Het werken met deze delen gebruik ik tijdens mij coaching en komt ook aan bod in de Weg met Spreekangst! online training en de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training.

Lief zijn voor jezelf 3.0

Als je hebt gewerkt aan Lief zijn voor jezelf 1.0 en 2.0, is het ook fijn om met 3.0 aan de slag te gaan.

Nadat er innerlijke harmonie is gecreëerd, wil je natuurlijk ook bewust sturing aan kunnen brengen. Je wilt dus met je onderbewustzijn communiceren op een harmonieuze manier die het ook daadwerkelijk begrijpt.

Er zijn verschillende manieren en technieken om effectief en positief met je onderbewustzijn te communiceren. Wij noemen dit Lief zijn voor jezelf 3.0.

Aan de slag met Lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0 en 3.0.

Lief zijn voor jezelf 1.0, 2.0 en 3.0 worden uitgebreid behandeld in 2 van onze online trainingen.

Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training

Weg met Spreekangst! met NLP & Hypnose online training

Met verschillende hypnotische veranderprocessen en technieken leer je hoe je een hechte vriendschap met jezelf aan kunt gaan die essentieel is om gelukkig te zijn.

In de Fundamenteel Zelfvertrouwen training kun je dat op alle levensgebieden toepassen.

De Weg met Spreekangst! online training bevat dezelfde processen maar is volledig gericht op het rustig kunnen spreken voor een groep.


Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose

Wil je structureel aan je zelfrespect, eigenwaarde en zelfvertrouwen werken, dan kan dat in de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training.

De Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training neemt je stap voor stap mee in een transformerend innerlijk groeiproces naar een diepliggend zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfacceptatie en zelfrespect. Dit online traject kan je leven totaal veranderen!

Dit online programma is gebaseerd op de jarenlange 1 op 1 coaching van Tim.

Klik hier voor alle info.

Weg met Spreekangst! met NLP & Hypnose

Laat je stap voor stap meenemen in een inspirerend groeitraject naar meer rust, comfort, zelfvertrouwen en overtuigingskracht tijdens het spreken voor een groep.

Ook dit online programma is gebaseerd op de jarenlange 1 op 1 coaching van Tim.

Klik hier voor alle info.

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.