Is de wet van de aantrekkingskracht onzin?
13 december 2015 
4 min. leestijd

Is de wet van de aantrekkingskracht onzin?

De Wet van de Aantrekkingskracht wordt al meer dan 100 jaar gepredikt en is vooral sinds 2006, met de publicatie van “The Secret”, bekend geworden bij velen.

Ondertussen rapporteren mensen wisselende resultaten en zijn er al 100 “The Secret of the Secret” uitgebracht en talloze blogs en artikelen gepubliceerd over het falen en ‘juist’ toepassen van de Wet van de Aantrekkingskracht.

Je kunt dit artikel ook luisteren:


Is de Wet van de Aantrekkingskracht onzin?

En mijn antwoord op bovenstaande vraag is: Het maakt niet uit! En als je op de Wet van de Aantrekkingskracht wilt vertrouwen om het grote geluk te krijgen, gaat het je waarschijnlijk niet lukken!

Wij leven in een 3-dimensionale fysieke wereld. De meeste dingen die we in ons leven bereiken en verkrijgen komen voort uit actie. Je gaat tenslotte ook niet op de Wet van de Aantrekkingskracht vertrouwen op het moment dat je bepaalde boodschappen in huis wilt hebben.

Je gaat niet een kwartiertje visualiseren, om daarna de koelkast open te trekken en….Tadaah !!! Nee, je doet je jas en schoenen aan en gaat naar de winkel. Dus dit blijft nog steeds de primaire modus hoe je je leven vormgeeft.

Sommige mensen verlangen iets en hopen dat ze dat in hun leven kunnen krijgen, zonder de wereld in te gaan en het te creëren, zonder zelf iets te doen.

En zelfs als de Wet van de Aantrekkingskracht zou bestaan, waarom zou het universum je dat geven waarvoor jij te lui, te bang of te wispelturig bent? Waarom zou het je dat geven wat je niet eens uit eigen kracht wilt opstarten?

Sterker nog: deze basis zorgt er enkel voor dat het bij je wegblijft. Want door enkel te gaan visualiseren bevestig je eigenlijk alleen maar dat je het a: nog niet hebt, en b: dat je zelf geen actie wilt/durft te ondernemen. Je gelooft dus diep van binnen dat het niet mogelijk is voor jou.

En volgens de wet van de aantrekkingskracht krijg je dus alleen maar meer van dat: het niet hebben, het niet durven, het niet mogelijk vinden.

De wet van Intentie

Ik geloof zelf meer in ‘de Wet van Intentie’. Ik weet niet of deze al bestaat, maar bij deze. 🙂

Eerst moeten we bepalen wat intentie is. Intentie is niet wat jij diep van binnen wilt of bedoeld maar waar je niet naar handelt. Dat is in de meeste gevallen enkel ‘wishful thinking’ en excuses. Ware intentie is dat wat je DOET. NU.

Een voorbeeld: is het jouw intentie om meer te bewegen, dan ben je nu al regelmatig aan het bewegen. Als jij denkt dat je ‘morgen’ wilt bewegen, dan houd je jezelf voor de gek. Dat is geen werkelijke intentie. Je onderbewustzijn creëert namelijk wat je gelooft. Als jij morgen pas iets wil, gaat het dat vandaag niet voor je regelen.

Dus ik kan alleen maar adviseren om het leven praktisch te bekijken. Wil je iets, ga dan aan de slag. Doe iets. Leer iets nieuws, zet een idee in de wereld, bied een service aan, word beter in wat je doet, deel je tijd anders in, probeer iets nieuws, zoek hulp maar ga over tot actie. En als visualiseren je gemotiveerd en geïnspireerd houdt om die actie te ondernemen, doe dat dan ook!

Mijn ervaring is dat als je een zuivere intentie hebt, juist geformuleerde doelen hebt, je actie onderneemt, je serieus ergens je schouders onder zet, leert, groeit, aanpast en stuurt, je dingen gedaan krijgt. En het is ook mijn ervaring dat er dan dingen gebeuren die bijna niet meer als toeval te beschrijven zijn. De resultaten zijn net iets ’te exact’.

Het lijkt erop dat als je een stap in de richting van een doel zet, het doel ook een stap in jouw richting zet. Je hoeft niet de gehele afstand af te leggen. De wereld, het leven, het universum, of hoe je het wilt noemen, komt je tegemoet.

Het probleem van de wet van de aantrekkingskracht

Het probleem van de Wet van de Aantrekkingskracht zit hem hierin: Als je geen actie onderneemt om iets in je leven te creëren, heeft dat een reden. Misschien denk je bewust of onderbewust: Ik kan het niet, het is te groot voor mij, ik zou niet weten hoe, mijn omstandigheden staan het niet toe, etc.

En als de Wet van de Aantrekkingskracht zo werkt als gepropagandeerd wordt, is dit dus de gedachte die zich in je leven manifesteert: Je kunt het niet, het is te groot voor je, je weet niet hoe, je omstandigheden zijn er niet naar, etc. En je bereikt dus helemaal niks!

Want laten we eerlijk zijn, als je het echt wilt, en je bent ervan overtuigd dat het mogelijk voor je is, dan doe je het toch gewoon? Dan ga je toch niet op een vage Wet van de Aantrekkingskracht zitten wachten?

Dus, bepaal wat je wilt, kom van die bank af, ga aan de slag, ga op weg en neem die stappen. En dan is er is een goede kans dat er wonderen gaan gebeuren en dat de juiste mogelijkheden op je pad komen.

Beheers de wet van de aantrekkingskracht

Wil je hulp en begeleiding in het creëren van jouw leven met de wet van de aantrekkingskracht?

In “Beheers de wet van de aantrekkingskracht met NLP & Hypnose” begeleid ik je stap-voor-stap door het hele proces van het werken met de wet van de aantrekkingskracht. In deze training maken we ook gebruik van hypnose, want de wet van de aantrekkingskracht werkt door je onderbewustzijn. En NLP & Hypnose zijn hele effectieve methoden om je onderbewustzijn te ontwikkelen, te herprogrammeren en vorm te geven.


Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.