Kan hypnose dodelijk zijn ?!?

Kan hypnose dodelijk zijn?!?!

Om heel eerlijk te zijn is het antwoord eigenlijk… Ja...

Mensen denken al hele maffe dingen over hypnose, dus deze kan er ook nog wel bij.

Maar dan moeten we wel even kijken naar wat hypnose is. Er zijn namelijk verschillende definities.

Als je hypnose bekijkt vanuit hypnotherapie of een hypnoseshow, dan is hypnose beïnvloeding van het onderbewustzijn.

Maar mensen zijn gaan geloven dat deze beïnvloeding alleen binnen een hypnoseshow of therapie plaatsvindt. En verder doen ze alles met hun wakende rationele verstand.

Marketeers, politici, influencers en de media lachen zich dus helemaal kapot! Want we zijn allemaal beïnvloedbaar.

En als je denkt dat je niet beïnvloedbaar bent, laat je de mentale en emotionele deuren dus onbewaakt wagenwijd open staan.


Kan Hypnose dodelijk zijn?

Nee, de hypnose zelf is dat natuurlijk niet. Dat is tenslotte enkel communicatie.

Maar dat wat gecommuniceerd wordt kan wel dodelijk zijn.

Een verkeerde diagnose van een arts bijvoorbeeld. Er zijn gevallen bekend van mensen die na een diagnose pas ziekteverschijnselen ontwikkelen in lijn met de diagnose. Soms tot de dood toe. Dat is ook hypnose.

Hoe krijg je duizenden jonge mensen zover om naar het front te gaan en elkaar af te schieten in een oorlog? Dat is ook hypnose.

Hoe krijg je het voor elkaar dat groeperingen elkaar te lijf gaan omdat ze andere ideeën hebben of er anders uitzien? Dat is ook hypnose.

Een hele wereld aan een vaccin… (of mensen die elkaar aanvallen in de discussie erover). Dat is ook hypnose…

Laten we het maar niet hebben over de kerken. Die zijn er helemaal meester in. Dat is echt een grote hypnoseshow.

En zo is iedereen aan het hypnotiseren. Iedereen is aan het beïnvloeden. Dus je kunt maar beter weten hoe het werkt, anders ben je een erg makkelijke prooi.

Misschien is dat ook de reden waarom hypnose in de reguliere media nog steeds als iets abnormaals en onnatuurlijks wordt neergezet.

Misschien komt dat doordat degene die het programma maakt van toeten nog blazen weet als het gaat om hypnose. Dat kan natuurlijk.

Of is deze achterhaalde propaganda er om maar vooral af te leiden van het feit dat iedereen hypnose gebruikt. Dat hypnose werkelijk overal is.

Zo lang jij denkt dat hypnose alleen in een theater of bij een hypnotherapeut bestaat, gooi je jezelf blind voor de wolven.

Het is waardevoller om die hypnotische beïnvloeding te gebruiken voor doelen die je zelf kiest. Terwijl je je ervan bewust bent.

Hypnose in de media

De politici hypnotiseren je niet om je sterk, vrij en onafhankelijk te voelen. Nee, in het gareel moet je lopen en het systeem niet schaden. Je aan de regels houden.

Televisiezenders hypnotiseren je niet zodat jij assertiever en krachtiger wordt. Nee, je moet emotioneel meegezogen worden zodat ze je hun programmering en reclames door de strot kunnen duwen.

Klinkt een beetje negatief, ik weet het. Zo bedoel ik het niet. Het is allemaal zo erg niet. Zeker nu je weet dat er overal beïnvloeding is.

Je wilt dus bewust zijn van de invloed die overal over je wordt uitgestort. En soms moet je dingen echt vermijden. Want je onderbewustzijn is beïnvloedbaar.

Dat doen we bij kinderen. Afschermen. We willen niet dat ze worden blootgesteld aan bepaalde invloeden. Aan de andere kant zijn er invloeden waarvan we vinden dat deze een goede invloed hebben. En die promoten we dan.

Als volwassene ben je wellicht iets minder goedgelovig, maar nog steeds beïnvloedbaar.

Hypnose in de Hypnosewolk

De Hypnosewolk maakt heel bewust gebruik van hypnotische technieken voor beïnvloeding. En we vertellen je dat ook. Maar deze beïnvloeding is er wel voor je eigen bestwil. Zij het voor zelfvertrouwen, eigenwaarde, ontspanning, oud zeer loslaten, vrijheid, self-empowerment of positiviteit.

De Hypnosewolk is in die zin therapie. Of wil je het liever coaching noemen. Maar dan online.

Het is alsof je mij als je hypnosecoach 24/7 bij de hand hebt. Niet letterlijk natuurlijk, maar alle hypnoses staan simpelweg al voor je klaar voor (bijna) alle levensgebieden. (Hypnosewolk Premium).

Je eigen mind kan je verder helpen, zolang het de juiste begeleiding en invloed krijgt.

Ik wens je een hele fijne dag!

Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.