Meditatiemuziek

De invloed van muziek op hypnose en meditatie

De hypnotische luisterbelevenissen van de Hypnosewolk bevatten bijna altijd achtergrondmuziek. Deze muziek helpt ontspannen, deels door de rustige aard van de klanken. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van verschillende muzikale concepten om de hypnotische of meditatieve beleving te versterken.

Binaural Beat

In sommige hypnose muziek hoor je wel eens een Binaural beat.

Een Binaural beat wordt gecreëerd door 2 lagen tonen, die bijna dezelfde frequentie hebben die tegen elkaar gaan vibreren. De theorie erachter is dat de hersenen mee gaan vibreren op het verschil in frequentie. En we mikken daarbij op 4 tot 7 hz, om in het bereik te komen van de zogenaamde theta-golven. Een frequentie van hersengolven die hoort bij diepe trance en meditatie.

Met hypnose en meditatie stimuleren we de hersenen tot rust te komen, om op een andere frequentie te draaien. De binaural beat helpt daarbij.

Ruis

Ruis, in de vorm van wind-, water- of regengeluiden werken trance verwekkend. Het constante geluid, zeker als het gemixt is met aangename muziek, ervaren veel mensen als rustgevend.

Aflopende klanken

In hypnose willen we doorgaans dat je lichaam en je denken tot rust komt. Van nature associëren we dat met omlaag gaan, zakken, landen, diep gaan, ontspannen, loslaten. 

Allemaal bewegingen die we meer met "omlaag" associëren en minder met "omhoog". Deze beweging komt daarom herhaaldelijk terug in de muziek die de hypnoses begeleidt.

Omlaag lopende harmonieën, melodieën en bassen helpen je systeem te zakken, te landen, te ontspannen.

(Subliminale) geluidjes

Geluiden, en ook geluiden die bijna onhoorbaar zijn, werken hypnotisch. Daarom worden ze soms in de hypnose muziek gebruikt. 

Geluidjes zijn tevens iets waar het bewuste denken zich mee bezig kan houden, terwijl het onderbewustzijn aan de slag gaat met het opnemen van positieve suggesties.

De muziekjes die je in de Hypnosewolk kunt luisteren zal je wellicht bekend voorkomen, aangezien ze ook voor de hypnose geluidsopnamen worden gebruikt. 

Maar voor diegene die het fijn vindt om ze zonder gesproken woord te luisteren zijn ze nu beschikbaar in versies van ca. 45 minuten. 

Gebruik ze als je in slaap wilt vallen, als je gaat mediteren, of als je die kalme trance sfeer wilt ervaren. 

Het mooie ervan is dat de muziek je zal herinneren aan je favoriete hypnoses waarin het muziekje wordt gebruikt, en dat zal dus ook een stukje herhaling zijn van die desbetreffende hypnose.

N.B. Luister deze muziek niet als je auto rijdt, of anders aan het verkeer deelneemt of met apparaten in de weer bent.

De Hypnosewolk Free

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek de Hypnosewolk gratis in de Hypnosewolk Free. Je krijgt direct toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen voor beter slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, motivatie, afvallen, welzijn en meer…

De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.