Kun je in hypnose de controle verliezen?
30 maart 2022 
1 min. leestijd

Kun je in hypnose de controle verliezen?

Dat is een vraag die ik vaak hoor. Ik ga de vraag hier kort beantwoorden. Het antwoord is simpelweg nee.

Maar ik begrijp waar de vraag vandaan komt, want in de showhypnose lijkt het net alsof mensen allerlei dingen doen tegen hun wil. Zonder dat ze het door hebben. Eigenlijk alsof ze een soort van puppet zijn geworden van de hypnotiseur.

Dat lijkt soms zo, maar het is niet helemaal waar. Die mensen doen dat met instemming. Anders zouden ze niet op het podium zitten. Dan zouden ze weglopen. Dus er is zeker een bepaalde controle die iemand altijd heeft. Ook zal niemand iets doen wat echt tegen hun eigen fundamentele normen en waarden in gaat.

Als het gaat om hypnotherapie of de hypnoses in de Hypnosewolk, dan is het niet het doel dat je de controle verliest. Integendeel!

In de hypnotherapie en in hypnoses in de Hypnosewolk gaat het juist om meer controle krijgen. Je wilt controle hebben over je zelfvertrouwen, over de hoeveelheid ontspanning die je ervaart, over je gedrag, je reacties, je emoties en je welzijn. Daar wil je controle over hebben.

Dus ook al lijkt het soms in de showhypnose dat mensen de controle verliezen, dat is niet wat er daadwerkelijk gebeurt. Die hypnotische focus, die trance, die aandacht naar binnen, die absorptie in ideeën en belevenissen die je allemaal kunt creëren in jouw eigen mind, kunnen je ook meer controle geven.

Daar gaat het om. Dat is waarom we dit werk doen.

We willen meer controle over hoe we ons voelen, hoe we in het leven staan en hoe we functioneren.

Dus kun je de controle verliezen in hypnose?

Nee, en al zeker niet in de hypnoses in de Hypnosewolk of bij hypnotherapie.

A. Omdat het niet kan.

B. Omdat we daar helemaal niet op aansturen, want we willen juist dat je meer controle krijgt.

De Hypnosewolk Free

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek de Hypnosewolk gratis in de Hypnosewolk Free. Je krijgt direct toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen voor beter slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, motivatie, afvallen, welzijn en meer...

De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.    

Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.