Afvallen met Hypnose

De Hypnosewolk Actueel 7

Wil je afvallen en wil je dit gaan doen met behulp van hypnose? We bespreken hoe afvallen met hypnose werkt, wat je kunt verwachten, wat je niet moet verwachten en hoe de Hypnosewolk je erbij kan helpen.

 • 00:00 Introductie
 • 01:30 Eerste stap naar afvallen
 • 06:13 Afvallen met hypnose
 • 10:30 Emotionele blokkades oplossen
 • 12:26 Afvallen met de Hypnosewolk
 • 17:34 Persoonlijke begeleiding
 • 18:13 Tot slot: Jij kan dat!

De eerste stap naar afvallen is je levensstijl aanpassen. Veel mensen worden over de jaren zwaarder simpelweg door hun levensstijl. Op jonge leeftijd komen veel mensen met een hoop weg, maar na je 40e veranderd dat voor veel mensen. Vaak helpt dan een levensstijl met meer beweging en bewustere voedselkeuzes. Dit komt daarnaast ook je gezondheid en algehele welzijn ten goede.

Ook binnen hypnotherapie kijken we naar de levensstijl. Want een gezond gewicht wordt erg lastig met een levensstijl die dat saboteert.

Hypnose zal dus in eerste instantie ingezet worden om deze verbeterde levensstijl te integreren en vol te houden en er een nieuwe gewoonte van te maken.

Hypnose en hypnotherapie is er alleen maar ter ondersteuning van een gezond functioneren en niet voor het opdringen van een bepaald eindresultaat.

Je kunt je lichaam dus niet dwingen dunner te worden, en daarnaast allerlei dingen doen die dat tegenwerken.

De hypnotische maagband is een hypnotherapeutische interventie waarin de maag als het ware op mentaal emotioneel vlak een verkleining krijgt, waardoor mensen minder gaan eten.

Als je dat wilt doen, ga dan naar een hypnotherapeut die daarin gespecialiseerd is en veel ervaring heeft op dat gebied. Dat proces gaat over meerdere sessies en de individuele aanpak is daarbij van waarde.

Wij vinden dat de hypnotische maagband, net als een chirurgische maagband, pas wijs is om te doen als lifestyle, voeding en beweging blijvend falen. Het is een noodoplossing, een "last resort".

Je gewicht wordt voor een groot gedeelte bepaald door je onderbewustzijn. Het kan zijn dat overgewicht voortkomt uit emotionele blokkades of trauma. Het overgewicht is dan als het ware een oplossing voor een ander probleem. (bijvoorbeeld boosheid, verdriet, angst of schuld)

Daar komt ook het zogenaamde “emotioneel eten” vandaan. Logischerwijs, als er ruimte moet komen voor een betere lifestyle en betere voeding, is het waardvol om dergelijke problematiek aan te pakken.

Een goede hypnotherapeut zal dus daar dus als nodig aan werken om gewichtsverlies mogelijk te maken.

In de Hypnosewolk Free is er een hypnotisch proces wat je gratis kunt beluisteren. Daarin benaderen we hoofdzakelijk het aanpassen en stimuleren van die lifestyle die jij kiest, die het beste bij je past.

hypnose om je streefgewicht te bereiken

In de Hypnosewolk Premium vind je daarnaast de mini training (e-book met bijbehorende hypnoses):

Daarnaast helpt de Hypnosewolk je om op al die andere vlakken het afvallen te ondersteunen. Want waarschijnlijk moet je ook aan je eigenwaarde of zelfvertrouwen werken. Misschien moet je werken aan motivatie. Misschien moet je leren grenzen aangeven. Misschien moet je negatieve emoties uit het verleden loslaten. Misschien wil je je ook energieker en vitaler voelen.

Op al deze gebieden ondersteunt de Hypnosewolk Premium je ook.

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • 90+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
 • Lidmaatschap vanaf € 6,59 per maand (bij jaarabonnement)
Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.