Afvallen met Hypnose

De Hypnosewolk Actueel 7

Wil je afvallen en wil je dit gaan doen met behulp van hypnose? We bespreken hoe afvallen met hypnose werkt, wat je kunt verwachten, wat je niet moet verwachten en hoe de Hypnosewolk je erbij kan helpen. 

Inhoud video

 • 00:00 Introductie
 • 01:30 Eerste stap naar afvallen
 • 06:13 Afvallen met hypnose
 • 10:30 Emotionele blokkades oplossen
 • 12:26 Afvallen met de Hypnosewolk
 • 17:34 Persoonlijke begeleiding
 • 18:13 Tot slot: Jij kan dat!

Samenvatting video

De eerste stap naar afvallen

De eerste stap naar afvallen is het aanpassen van je levensstijl. Veel mensen worden met de jaren zwaarder door hun levensstijl. Op jonge leeftijd komen veel mensen met een hoop dingen weg, maar na je 40e verandert dit voor veel mensen.

Vaak helpt dan een levensstijl met meer beweging en bewustere voedselkeuzes. Dit komt daarnaast ook je gezondheid en algehele welzijn ten goede.

Wat doet hypnose bij afvallen

Ook binnen hypnotherapie kijken we naar levensstijl. Want het bereiken van een gezond gewicht wordt erg lastig met een levensstijl die dat saboteert.

Hypnose zal dus in eerste instantie ingezet worden om deze verbeterde levensstijl te integreren en vol te houden en er een nieuwe gewoonte van te maken.

Hypnose en hypnotherapie zijn er alleen maar ter ondersteuning van een gezond functioneren en niet voor het opdringen van een bepaald eindresultaat.

Je kunt je lichaam dus niet dwingen dunner te worden, en daarnaast allerlei dingen doen die dat tegenwerken. 

De hypnotische maagband

De hypnotische maagband is een hypnotherapeutische interventie waarin de maag als het ware op mentaal-emotioneel vlak een verkleining krijgt waardoor mensen minder gaan eten.

Als je dit wilt doen, ga dan naar een hypnotherapeut die daarin gespecialiseerd is en veel ervaring heeft op dat gebied. Dit proces gaat over meerdere sessies en de individuele aanpak is daarbij van grote waarde.

Wij vinden dat de hypnotische maagband, net als een chirurgische maagband, pas wijs is om te doen als lifestyle, voeding en beweging blijvend falen. Het is een noodoplossing, een "last resort".

Emotionele blokkades en emotioneel eten

Je gewicht wordt voor een groot gedeelte bepaald door je onderbewustzijn. Het kan zijn dat overgewicht voortkomt uit emotionele blokkades of trauma. Overgewicht is dan als het ware een oplossing voor andere problemen. (Bijvoorbeeld boosheid, verdriet, angst of schuld)

Daar komt ook het zogenaamde “emotioneel eten” vandaan. Logischerwijs, als er ruimte moet komen voor een betere lifestyle en betere voeding, is het waardvol om dergelijke problematiek aan te pakken.

Een goede hypnotherapeut zal daar dus als nodig aan werken om zo gewichtsverlies mogelijk te maken.

Afvallen met de Hypnosewolk

In de Hypnosewolk Free is er een hypnotisch proces wat je gratis kunt beluisteren. Daarin benaderen we hoofdzakelijk het aanpassen en stimuleren van de lifestyle die jij kiest en die het beste bij je past.

hypnose om je streefgewicht te bereiken

In de Hypnosewolk Premium vind je daarnaast de mini training (e-book met bijbehorende hypnoses):

Daarnaast helpt de Hypnosewolk je om op al die andere vlakken het afvallen te ondersteunen.

Want waarschijnlijk wil je ook aan je eigenwaarde of zelfvertrouwen gaan werken.

Of je moet gericht werken aan motivatie. Misschien moet je leren grenzen aangeven. Misschien moet je negatieve emoties uit het verleden loslaten. En misschien wil je je ook energieker en vitaler voelen.

Op al deze gebieden ondersteunt de Hypnosewolk Premium je ook.

De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)

De Hypnosewolk Free

Ontdek de Hypnosewolk gratis in de Hypnosewolk Free. Je krijgt direct toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen voor beter slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, motivatie, afvallen, welzijn en meer...

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.