Hypnose voor gezondheid en welzijn
07 februari 2023 
2 min. leestijd

Hypnose voor gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn zijn de basis van bijna alles. En hypnose en meditatie kunnen je helpen dat te verbeteren en te onderhouden.

Hoe werkt hypnose voor gezondheid en welzijn

Lichaam en geest zijn nauw verbonden. Dat wat we mentaal en emotioneel doen heeft invloed op het lichaam. In de Hypnosewolk streven we ernaar om de mind zo vorm te geven dat het lichaam de ideale omgeving heeft voor gezondheid, welzijn en herstel.

Natuurlijk zijn gezondheid en welzijn ruime begrippen en zijn er verschillende benaderingen. Zo heeft de Hypnosewolk Premium een uitgebreid aanbod aan hypnoses en meditaties voor ontspanning, betere slaap, zelfvertrouwen, positieve emoties en meer. En verbetering op deze vlakken dragen weer bij aan je fysieke welzijn.

Maar ook onze diepste overtuigingen spelen een rol in onze fysieke gezondheid. En ook al is de mind-body connectie nog lang niet wetenschappelijk doorgrond, psychosomatische klachten zijn een geaccepteerd fenomeen.

De Hypnosewolk categorie 'gezondheid en welzijn' is een verzameling hypnoses en meditaties die zich direct of indirect richten op het fysieke welzijn.

Hieronder vind je een overzicht van hypnotische luisterbelevenissen in de Hypnosewolk die gezondheid en welzijn bevorderen:

Hypnose voor stralende gezondheid

Werk aan je gezondheid met deze prachtige hypnose waarbij je in slaap kunt vallen. Stuur je onderbewustzijn aan op herstel en een stralende gezondheid.


Hypnose tegen hoofdpijn & migraine

Hypnose wordt al eeuwen gebruikt om pijn te verzachten. Deze hypnose helpt je de pijn te verzachten bij hoofdpijn en/of migraine.

Hypnose voor minder alcohol drinken

Wil je wat minderen met de alcoholische drankjes. Deze hypnose helpt je deze gewoonte te veranderen.


Hypnotische meditatie voor opgekropte emoties loslaten

Emoties zijn er om gevoeld te worden. Het is energie die moet stromen. Als men bepaalde emoties vermijdt, onderdrukt of opkropt, kunnen daar pijnklachten uit voortkomen. Het laten stromen, ervaren en loslaten van deze opgekropte emoties en spanningen heeft al veel mensen geholpen minder pijnklachten te hebben.

Ongewenste gewoonte of verslaving loslaten – hypnotherapeutisch veranderproces

Met dit hypnotherapeutische veranderproces kun je het loslaten van elke ongewenste gewoonte of verslaving ondersteunen. Ook ga je de gewoonte of verslaving vervangen met iets wat de oorsprinkelijk positieve intentie bewaard maar de nadelen van de gewoonte of verslaving elimineert.


Hypnose om je motivatie om te bewegen te versterken

Voor diegene die wil bewegen, maar die meer motivatie wil om dit daadwerkelijk in de praktijk om te zetten is deze hypnose.

Hypnose voor pijn verminderen

Je mind heeft invloed op je ervaring. In deze hypnose gaan we pijn waar je niets aan kunt doen verzachten.


De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

  • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
  • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
  • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
  • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
  • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
  • Regelmatige updates en uitbreidingen
  • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.