Hypnose voor pijn verminderen
07 februari 2023 
3 min. leestijd

Hypnose voor pijn verminderen

Hypnose, hypnotherapie, of zoals we het in de Hypnosewolk graag noemen “hypnotische luisterbelevenissen” zijn ideaal om positieve veranderingen te maken in je denken en gevoel.

Hypnose wordt al eeuwenlang gebruikt om pijn af te zwakken en te verdoven. De menselijke geest kan vergeten en zo gefocust zijn op andere dingen dat pijn naar de achtergrond verdwijnt.

We kunnen mentaal dissociëren van het lichaam, zodat we de pijn minder ervaren. Van dit natuurlijke mechanisme maken we gebruik in de hypnose.

Hoe werkt hypnose voor pijn verminderen

Hypnose is uiteindelijk niets meer dan een geconcentreerde aandacht. Deze geconcentreerde aandacht zorgt ervoor dat je dat waar je op focust op dat moment ook emotioneel beleeft, terwijl het andere mogelijkheden als het ware uitsluit.

Bijvoorbeeld, als jij je helemaal super voelt en daar helemaal door geabsorbeerd wordt, dan ben je niet tegelijkertijd bezig met stress of depressie. Op dat moment is er alleen je supergoed voelen. Stress en spanning bestaan op dat moment niet in jou. Het interesseert je niet en je bent er niet mee bezig.

Andersom werkt het ook. Als je helemaal in de depressie zit, is het lastig om ineens op positieve emoties te focussen en deze daadwerkelijk te beleven.

Wat je dus ook doet, je focust altijd op iets, terwijl je andere mogelijkheden uitsluit. En daarom zijn we min of meer altijd in een soort hypnotische toestand.

Dit geldt ook voor pijnklachten. De mens is in staat om pijn te “vergeten”. En we kunnen het onderbewustzijn aanzetten om pijn naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Het proces van hypnose zoals dat in hypnotherapie en in de Hypnosewolk wordt toegepast, is om je te begeleiden naar die toestanden en gevoelens waar je blij van wordt. Waar je beter van wordt. Zodat deze positieve gevoelens een voelbaar onderdeel kunnen worden van je persoonlijke realiteit.

Let op! Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets niet klopt. Het is dus zaak dat je je eerst bekommert om het oplossen van de pijn. Ga naar een arts als dat nodig is om een eventuele fysieke oorzaak te achterhalen en eerst medisch te behandelen.

In de Hypnosewolk Premium zitten verschillende hypnotische luisterbelevenissen die je helpen minder pijn te ervaren. Hier een overzicht:

Hypnose voor pijn verminderen

Deze hypnose gaat je helpen pijn te verzachten en te vergeten. Aan het einde van deze hypnose krijg je de optie om helemaal te heroriënteren of in een diepe slaap te vallen. Je kunt deze hypnose dus ook doen als je gaat slapen. Je kunt deze hypnose gebruiken voor elke soort pijn. Chronisch of tijdelijk.


Hypnose tegen hoofdpijn & migraine

Veel mensen hebben baat bij een hypnotische aanpak om hoofdpijn en migraine te verminderen. Deze hypnotische luisterbelevenis helpt je erbij.

Deze hypnose heeft geen invloed op medicatie. Dus als je gewend bent om bepaalde medicatie te gebruiken bij hoofdpijn, dan kan dat gewoon.

Aan het einde van deze hypnose zal je niet geheroriënteerd worden. Je kunt lekker in slaap vallen of in een aangename ontspanning verblijven. De muziek zal extra lang doorspelen. Je zal vanzelf weer ontwaken wanneer dat goed is voor je. Idealiter zonder hoofdpijn!

Hypnotische meditatie voor opgekropte emoties loslaten (voor pijn en spanningen afbouwen)

Pijn- en spanningsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Opgekropte emoties zijn zo een oorzaak. Vaak is simpelweg voelen beter dan je voortdurend verzetten. In dit proces word je begeleidt naar het ontspannen toelaten van emoties, zodat de energie weer kan stromen en pijn en spanningsklachten kunnen verminderen.

Hypnose voor oorzaken van pijn ontdekken en oplossen

Wil je je onderbewustzijn inschakelen om meer te ontdekken wat de oorzaken zijn van pijnklachten en beginnen ze op te lossen? Dan is deze hypnotherapeutische sessie een aanrader. Je gaat dan concreet aan de slag met de mind-body connecitie.


De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

  • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
  • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
  • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
  • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
  • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
  • Regelmatige updates en uitbreidingen
  • Je eigen digitale hypnosecoach/ hypnotherapeut altijd bij de hand op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.