Hypnose voor positieve emoties
07 februari 2023 
3 min. leestijd

Hypnose voor positieve emoties

Hypnose, hypnotherapie, of zoals we het in de Hypnosewolk graag noemen “hypnotische luisterbelevenissen” zijn ideaal om positieve emoties in jezelf te versterken.

We hebben allemaal een behoorlijk vermogen om zelf te kiezen hoe we ons willen voelen. We hebben ook alles in huis om deze gevoelens in onszelf op te wekken en te versterken.

Dat kunnen we op een emotioneel niveau en ook op een mentaal niveau. Als het gaat om het mentale noemen we dat ook wel “mindset”. 

Hoe werkt hypnose voor positieve emoties

Hypnose is uiteindelijk niets meer dan een geconcentreerde aandacht. Deze geconcentreerde aandacht zorgt ervoor dat je dat waar je op focust op dat moment ook emotioneel beleeft, terwijl het andere mogelijkheden als het ware uitsluit.

Bijvoorbeeld, als jij je helemaal super voelt en daar helemaal door geabsorbeerd wordt, dan ben je niet tegelijkertijd bezig met stress of depressie. Op dat moment is er alleen je supergoed voelen. Stress en spanning bestaan op dat moment niet in jou. Het interesseert je niet en je bent er niet mee bezig.

Andersom werkt het ook. Als je helemaal in de depressie zit, is het lastig om ineens op positieve emoties te focussen en deze daadwerkelijk te beleven.

Wat je dus ook doet, je focust altijd op iets, terwijl je andere mogelijkheden uitsluit. En daarom zijn we min of meer altijd in een soort hypnotische toestand.

Het proces van hypnose zoals dat in hypnotherapie en in de Hypnosewolk wordt toegepast, is om je te begeleiden naar die toestanden en gevoelens waar je blij van wordt. Waar je beter van wordt. Zodat deze positieve gevoelens een voelbaar onderdeel kunnen worden van je persoonlijke realiteit.

En als het gaat om hypnose voor positieve emoties sturen we natuurlijk heel specifiek op deze specifieke toestanden en gevoelens aan. Zo kunnen we meer blijdschap, waardering, dankbaarheid, levenslust en innerlijke kracht in onszelf versterken. 

In de Hypnosewolk Premium vind je hypnotische luisterprocessen die zich volledig richten op het creëren en versterken van positieve emoties en toestanden:


Hypnose voor Vitaliteit & Levenslust

In deze hypnotische luisterbelevenis boor je nieuwe energie aan om meer vitaliteit en levenslust in je leven te ervaren. 

Innerlijke kracht aanboren en problemen oplossen

Laat je meenemen in een prachtig bos en ontdek onderbewuste schatten en creativiteit om problemen op te lossen en nieuwe ideeën op te doen.

Hypnose voor Dankbaarheid & Waardering

Hoe dankbaarder je bent, hoe meer je kunt waarderen, des te gelukkiger ben je. In deze hypnotische luisterbelevenis gaan we dit gevoel zo versterken dat het onderdeel van je leven wordt.

Hypnose voor negatieve emoties loslaten

Negatieve emoties hebben we allemaal. We hebben allemaal onze zorgen, maar ook ons verleden leuren we nog steeds met ons mee. En het is zo fijn om het allemaal los te laten en je simpelweg goed te voelen. Dit hypnotische proces begeleidt je om dat voor elkaar te krijgen.


Hypnose voor innerlijke kracht in moeilijke tijden

Het leven is niet altijd makkelijk. Soms heb je meer kracht nodig. In deze hypnotische luisterbelevenis ga je die kracht aanboren (want die heb je al in je) en aan die gebieden koppelen waar je deze kracht nu het meeste nodig hebt.

Hypnose voor Happiness van Binnenuit

Hoe zou het zijn als je naar de controlekamer kunt gaan van je eigen brein om precies die instellingen te maken die ervoor zorgen dat jij je super happy kunt voelen. Deze hypnotische luisterbelevenis begeleidt je om precies dat te doen.

Hypnose voor lekker in je vel zitten

Soms moet je gewoon niet moeilijk doen. Gewoon zitten of liggen, ogen dicht doen en luisteren en je mee laten nemen naar lekker in je vel zitten.

Hypnose om beperkende overtuigingen om te vormen

We hebben allemaal overtuigingen. We hebben allemaal ideeën over de “realiteit”. Het zijn maar ideeën, maar ze bepalen je subjectieve realiteit. Maar er zijn ook belemmerende overtuigingen. Overtuigingen die je tegenhouden, die je omlaag halen, die ervoor zorgen dat je jezelf saboteert. Deze kunnen we het beste veranderen. Deze hypnotische luisterervaring helpt je om dat te doen.


De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

  • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
  • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
  • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
  • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
  • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
  • Regelmatige updates en uitbreidingen
  • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.