Helpt hypnose bij burn-out?
22 februari 2022 
2 min. leestijd

Helpt hypnose bij burn-out?

Het simpele antwoord is: ja! Absoluut! Heel erg goed zelfs!

Maar we moeten het dan wel iets breder bekijken. Het is niet zo dat als jij in een burn-out zit, dat je dan naar een hypnose luistert, bijvoorbeeld in de Hypnosewolk, of dat je naar een therapeut gaat en dat de burn-out dan weg is. Zo simpel werkt het niet.

Want een burn-out heeft een oorzaak. Je komt in een burn-out terecht doordat je te lang onder spanning staat. Er zijn misschien bepaalde dingen in je leven die niet goed georganiseerd zijn, waardoor je te veel druk ervaart. Misschien zit je in een omgeving die niet prettig is of die je te veel onder druk zet.

Vaak bouwt het zich op over jaren. En logischerwijs, om uit een burn-out te komen, moeten er vaak dus ook concrete dingen in je leven veranderen. En dat heeft dus niet alleen maar betrekking op burn-out, maar ook op je vermogen om te ontspannen. Je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Je vermogen om nee te zeggen en om grenzen aan te geven, om maar een paar dingen te noemen.

Om uit een burn-out te komen moet je dus ook bepaalde nieuwe vaardigheden leren of je nieuwe gewoontes eigen maken.

Voor al die dingen helpt hypnose heel erg goed. Het is fantastisch om te ontspannen. Snel en diep ontspannen, misschien wel dieper dan je eigenlijk gewend bent of dat je normaal gesproken ervaart.

Het is fantastisch voor zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen. Of om nieuw gedrag te leren, zoals grenzen aangeven of makkelijker "nee" kunnen zeggen. Het zijn allemaal dingen die je helpen je leven op een dusdanige manier in te richten, zodat je niet in een burn-out terechtkomt. Dat is natuurlijk heel belangrijk.

Dus helpt hypnose bij burn-out? Ja. Heel erg goed zelfs. Maar eigenlijk wil je burn-out van meerdere kanten benaderen. Een stukje ontspanning is belangrijk. Het loslaten van opgebouwde spanning uit het verleden helpt je er ook bij.

Tegelijkertijd wil je werken aan zelfvertrouwen, aan grenzen aangeven en aan hoe je in het leven staat. Misschien wil je aan doelen werken om je leven in de toekomst beter in te richten.

Al die dingen kun je in de Hypnosewolk heel erg goed doen, want al die gebieden worden daarin aangesproken.

Mensen zijn in sommige opzichten vrij simpel. Althans, je kunt het simpel uitleggen. Want we willen ons uiteindelijk allemaal goed voelen en we willen lekker bezig zijn. En als we ons goed voelen en we zijn lekker bezig, komen we niet in een burn-out terecht.

Als we ons goed voelen en we zijn lekker bezig, kunnen we ook uit een burn-out komen waar we al in zitten. En dat geldt ook voor depressie en voor allerlei andere zaken.

Je goed voelen en lekker bezig zijn: alle hypnoses en meditaties in de Hypnosewolk zijn daarop gericht. En dat maakt hypnose dus een heel fijn middel om je te ondersteunen om uit die burn-out te komen.

Ik wens je heel veel sterkte, waar je ook bent.

De Hypnosewolk Free

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek de Hypnosewolk gratis in de Hypnosewolk Free. Je krijgt direct toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen voor beter slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, motivatie, afvallen, welzijn en meer...

De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

  • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
  • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
  • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
  • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
  • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
  • Regelmatige updates en uitbreidingen
  • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.