Helpt hypnose bij depressie?

Het korte antwoord is ja. Maar ik denk dat we in dit geval een klein beetje moeten nuanceren. Want er is niet per definitie één online hypnose of 1 proces wat depressie oplost. Zij het in de Hypnosewolk, online of zij het bij een hypnotherapeut.

Depressie is een complex iets. Het kan voortkomen uit verschillende oorzaken. Er zijn verschillende invloeden. Er is een fysiek aspect, een hormonaal aspect, maar er is ook het aspect van hoe je leven is. Hoe is je leven verlopen? In wat voor omgeving zit je? Hoe is je leven nu?

Er zijn heel veel dingen om ongelukkig van te worden in iemands leven. Misschien zijn er dingen misgegaan. Misschien sta je lange tijd onder druk. En als je dat combineert met eventuele fysieke oorzaken, dan kan dus iets ontstaan wat we depressie noemen.

Dus hoe kom je daar dan uit? Goed, als je een diagnose “depressie” van een psycholoog of psychiater hebt gekregen, dan wil ik je aanraden om altijd af te gaan op wat je psycholoog of psychiater heeft gezegd.

Aan de andere kant is het heel waardevol om aan je eigen leven en aan jezelf te werken. Aan je gewoontes, je reacties, je overtuigingen, je zelfbeeld, je toekomstbeeld en aan je wereldbeeld. Het zijn allemaal dingen die we allemaal in ons dragen, die zijn opgeslagen in ons onderbewustzijn en ze draaien als emotionele automatismen.

En als deze automatismen je niet daar naartoe brengen waar jij wilt zijn, moet daar wat aan gebeuren. En dan kan hypnose je daar dus heel erg goed bij helpen.

Mensen willen zich goed voelen en lekker bezig zijn. Als jij je goed kunt voelen en lekker bezig kunt zijn, kom je uit die depressie. En als je nog niet in de depressie zit en je bent lekker bezig en je voelt je goed, kom je er ook niet in.

En dat heeft toch te maken met hoe je leven in elkaar zit. Waar werk je naartoe? Zit je in een opbouwende omgeving die je voedt, die je ondersteunt, die positief tegen je is? Heb je voldoende rust? Heb je ook voldoende bezigheid, werk en dat soort dingen? Het hoort er allemaal bij. En natuurlijk heeft dat invloed op je depressie.

Voor het positiever maken van die innerlijke beleving, en het werken aan je gewoonten en een positief zelfbeeld, is hypnose fantastisch en dat gaat je zeker helpen als je last hebt van depressie.

Dus heb je een officiële diagnose, luister naar de dokter, luister naar je psycholoog. Maar daarnaast kan de Hypnosewolk je heel goed bij helpen je beter te voelen.

Je kunt daar voortdurend met allerlei verschillende hypnotische luisterbelevenissen en meditaties gaan werken aan positieve emoties met betrekking tot jezelf, je leven en de wereld.

De Hypnosewolk Free

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek de Hypnosewolk gratis in de Hypnosewolk Free. Je krijgt direct toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen voor beter slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, motivatie, afvallen, welzijn en meer...

De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

  • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
  • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
  • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
  • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
  • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
  • Regelmatige updates en uitbreidingen
  • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.