Hoe gebruik je de Hypnosewolk in de praktijk?

Hoe gebruik je de Hypnosewolk in de praktijk?


In deze aflevering geven we tips en tricks over hoe je de Hypnosewolk het beste gebruikt en er het meeste uit haalt.

 • 00:00 Introductie
 • 01:40 Hoe wij de Hypnosewolk gebruiken (Liza)
 • 03:28 Hoe de Hypnosewolk te gebruiken is (naar behoefte)
 • 04:20 Hoe wij de Hypnosewolk gebruiken (Tim)
 • 05:10 Slaap hypnoses & persoonlijke ontwikkeling
 • 06:08 Wanneer moet je hypnoses gaan herhalen en waarom?
 • 11:07 De Hypnosewolk Free & Premium in de browser en in de app

Liza maakt veel gebruik van de meditatiemuziek, als ze aan het werk is bijvoorbeeld. Soms doet ze een hypnose tegen hoofdpijn/ migraine als dat nodig is. Ook luister ze soms een midden in de nacht wakker hypnose als ze een keer de rust niet helemaal kan vinden in de nacht.

Tim luistert naar behoefte naar de ontspanningshypnoses en de 5 minuten hypnoses om zijn mindset op de rails te houden. Ook luistert hij naar de slaaphypnoses voor persoonlijhke ontwikkeling. Dit ook wel eens s' middags, om even bij te tanken en aan zichzelf te werken.

De Hypnosewolk Free en Premium zijn ingedeeld naar onderwerp. De Hypnosewolk Premium is zeer uitgebreid en ondersteunt je op bijna alle levensgebieden. Hieronder een lijst van de modules in de Hypnosewolk Premium van dit moment.

Via de links kun je doorklikken als je meer informatie wilt over een desbetreffende categorieën: (opent in nieuw venster)

Je kiest zelf het onderwerp waar je aan wilt werken. Dat zijn dus de dingen waar jij het meeste behoefte aan hebt. Het is waardevol om bepaalde hypnoses te herhalen. Bijvoorbeeld als je aan zelfvertrouwen wilt werken. Of aan productiviteit. Dan wil je je echt nieuw gedrag en nieuwe overtuigingen aanleren.

Maar veel hypnoses gebruik je simpelweg op het moment dat jij er behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld een hypnose tegen hoofdpijn, of voor positieve emoties, of voor ontspanning.

Herhalen mag altijd, maar hoeft niet. Als je geen behoefte voelt voor diepe ontspanning of slaap, of je hebt geen hoofdpijn, dan ga je ook niet naar een dergelijke hypnose luisteren.

In de Hypnosewolk staan ze wel altijd voor je klaar. Alsof je je hypnosecoach 24/7 bij de hand hebt, op het moment dat jouw het het beste uitkomt.

Let op! De hypnotische luisterbelevenissen zijn anders dan wat men doorgaans meditatie noemt.

Meditatie is een vaardigheid van focus en andere geestelijke vermogens. Dit moet je in principe doorlopend en regelmatig trainen en ontwikkelen. Het is weliswaar een vaardigheid die heel waardevol is, maar heeft een ander doel dan hypnose, hypnotherapie of NLP.

Binnen hypnose en hypnotherapie willen we het onderbewustzijn ideeën geven die het je mogelijk maken om je alsmaar beter te voelen en lekker bezig te zijn. Dus we hebben het over ideeën met betrekking tot zelfvertrouwen, eigenwaarde, productiviteit, vrijheid, etc. Als dat er eenmaal in zit, dan heb je de hypnose niet meer nodig. Want dan is het jouw realiteit geworden en deze zet zich in principe vanzelf voort.

Veel hypnotische luisterbelevenissen eindigen in een keuze. Je kunt kiezen om lekker in slaap te vallen of weer helemaal wakker te worden. Dit maakt het mogelijk dat je allerlei hypnotische processen kunt gebruiken bij het slapen gaan. Dit is een superfijne manier om aan je ontwikkeling te werken terwijl je comfortabel wegdommelt.

Bouw bijvoorbeeld zelfvertrouwen op, of misschien wil jij je streefgewicht bereiken, of wil je sneller leren, of leren grenzen aangeven... Het kan allemaal terwijl je lekker in bed ligt en in slaap dommelt.

De Hypnosewolk Premium is groot. We raden het daarom aan om de Hypnosewolk ook eens op een laptop pf PC te bekijken, als je die hebt. Het grote scherm zal je nog meer overzicht geven en dat maakt het makkelijker om je weg te vinden.

Of kijk deze video met de Hypnosewolk Rondleiding.

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • 90+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
 • Lidmaatschap vanaf € 6,59 per maand (bij jaarabonnement)
Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.