Creatietechniek: Je jaar evalueren
05 december 2022 
4 min. leestijd

Creatietechniek: Je jaar evalueren


De Hypnosewolk Actueel 27

In deze video gaan we het hebben over hoe evaluatie van je jaar je helpt om je leven vorm te geven, je leven te creëren.

Hieronder kun je ook een korte samenvatting lezen van de video, maar we raden aan om de video te bekijken, want daar gaan we er dieper op in.

Inhoud video

 • 00:00 Introductie
 • 01:42 Hoe evalueer je je jaar?
 • 01:44 Deze vragen kunnen je erbij helpen
 • 03:29 Het begin van dit jaar versus nu
 • 04:04 Waarom is dit zo belangrijk?
 • 04:14 Je gaat daarnaartoe waar je naar kijkt
 • 04:22 Het onderbewustzijn en ontkenning
 • 04:47 We lichten het toe met een voorbeeld
 • 08:39 Blijf niet in het negatieve
 • 09:34 Het is zo waardevol!
 • 10:08 Successen vieren
 • 11:12 Het onderbewustzijn beïnvloeden
 • 11:47 Wil je hiermee aan de slag?
 • 11:54 Beheers de wet van de aantrekkingskracht met NLP & Hypnose in de Hypnosewolk Premium
 • 12:09 Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Probeer de Hypnosewolk Free gratis
 • 12:26 Nog vragen? Neem contact met ons op

Samenvatting video

Introductie

In deze video gaan we het hebben over hoe de evaluatie van je jaar je helpt om je leven vorm te geven en je leven te creëren.

We gaan je eerst precies vertellen hoe je dat kunt aanpakken en daarna hoe dat je onderbewustzijn beïnvloedt, sturing en richting geeft. En daaruit zal ook blijken waarom dit zo belangrijk is?

Als je dit niet doet laat je een enorm potentieel braak liggen en dat zou zonde zijn. Zeker gezien het ook heel erg makkelijk is om te doen.

Hoe evalueren

Neem iets om te schrijven en noteer eerst de 5 belangrijkste levensgebieden: Gezondheid, relaties, financiën, spiritualiteit, werk/contributie.

Ga voor jezelf na wat er allemaal is gebeurd op deze verschillende levensgebieden het afgelopen jaar. De volgende vragen kunnen je erbij helpen:

 • Wat zijn je successen geweest?
 • Heb je je doelen bereikt? Welke wel, welke niet, of half? (doelenlijst gemaakt?)
 • Op welke gebieden heb je vooruitgang weten te bereiken, op welke niet?
 • Op welk gebied zou je het beter willen doen? Wat zou je beter willen doen? Hoe zou je het beter willen doen?
 • Hoe heb je tegenslag gemanaged? Hoe ben je met problemen omgegaan?

Tot slot wil je stil staan bij je successen (verbeteringen) die je hebt bereikt, groot en klein. Je hoeft je niet te vergelijken met anderen, maar met je uitgangssituatie. Zie alles in een zo positief mogelijk licht.

Waarom is evalueren zo belangrijk

Je creëert waar je het meeste aan denkt. Jij en je leven ontwikkelen zich in de richting van waar je naar kijkt. Door dus goed te kijken naar wat er speelt, kom je ook bij wat je wél wilt. 

Stel, je bent eigenaar van een grote boerderij met alles erop en eraan. Land, akkers, dieren, gebouwen, gereedschap en personeel.

Je zegt tegen de persoon die het land bewerkt: Doe maar wat, als er maar niets vies uitkomt. Ik wil niets wat vies smaakt, niets wat smerig is.

Tegen de conciërge / klusjesman zeg je: Zorg er voor dat de boel niet instort. Dat moeten we niet hebben, dat de boel instort, want dan komt alles tot stilstand.

Tegen de persoon die de dieren moet verzorgen zeg je: Zorg ervoor dat die dieren niet ziek worden. Zieke dieren moeten we niet hebben, want dat verspreidt zich en dan wordt het van kwaad tot ergeren gaat het allemaal kapot.

Wat gebeurt er met de boerderij? Wat gaan die lui doen?

De persoon van het land denk misschien aan biodiesel, dat eet je tenslotte niet. Of helemaal niets verbouwen, is ook niet vies.

De conciërge loopt een paar keer rond de panden en concludeert dat alles nog staat en gaat weer een dutje doen.

De persoon van de dieren doet maar wat, in de hoop dat de dieren niet ziek worden. Die koe die in de greppel valt en op slag dood is, is niet zo erg. Is tenslotte niet ziek, dus niet besmettelijk. Of dieren lopen weg. Of hij verkoopt ze.

Niemand zou dat natuurlijk zo doen. Want we weten allemaal dat er dan veel meer mis kan gaan. Wat doe je dan wel?

Je vertelt de persoon van het land precies wat er op de akkers verbouwd moet worden. Aardappelen, graan, mais, weidegras. En in de moestuin wil je tomaten, komkommers, etc. En hij kan ook op bepaalde plekken mooie bloemen planten zodat het er allemaal mooi uit ziet.

De conciërge vertel je dat alles intact moet zijn en hoe dat eruit ziet. De straat aangeveegd, de dakpannen zitten goed vast, het houtwerk is geschilderd, de gaten in de weg zijn gerepareerd, de machines gaan in regulier onderhoud, etc.

En de persoon verantwoordelijk voor de dieren vertel je dat de stallen elke dag gereinigd moeten worden, en dat er goede voeding moet zijn voor de dieren. Je vertelt dat ze een aantal uren per dag op de wei moeten kunnen lopen, zodat de dieren gezond, kalm en rustig kunnen leven etc.

Jouw onderbewustzijn is als die boerderij en het is jouw taak om helder te communiceren wat er verwacht wordt. Je doet dat door doelen te stellen en daar specifiek en helder in te zijn.

Conclusie

Contrast vertelt je wat je niet wil. Van daaruit kun je bepalen wat je wel wilt. En daar wil je dan op blijven focussen. Want waar je op focust, daar ga je naartoe.

Hoe helderder en duidelijker én concreter je dat doet, des te exacter zullen je resultaten zijn.

En je jaar evalueren, open en eerlijk, maar wel positief en liefdevol naar jezelf, helpt je om dus beter in kaart te krijgen waar je WEL naartoe wilt. Je leert van je goede en minder goede keuzes en beslissingen.

Daarnaast creëer je voor het vieren van je successen een beloonmoment voor je onderbewustzijn, en dat zorgt ervoor dat het meer successen gaat bereiken voor je.

Wil je hier verder mee aan de slag?

Kijk naar de Hypnosewolk Actueel 28, want dan gaan we hier op voortborduren door het komende jaar in te richten op een manier die je onderbewustzijn begrijpt.

Beheers de wet van de Aantrekkingskracht met NLP & Hypnose

Wil je de wet van de Aantrekkingskracht toepassen in het creëren van je leven? Beheers de Wet van de Aantrekkingskracht met NLP & Hypnose: Complete online training, luisterboek en verschillende hypnoses waarmee je je droomleven gaat inrichten. (Hypnosewolk Premium)

Fundamenteel Zelfvertrouwen

Wil je gericht en gestructureerd werken aan een positiever zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde met online hypnotherapeutische processen, kijk dan eens naar de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training.

Hypnosewolk Free

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek gratis wat hypnose en meditatie voor je kunnen doen in de Hypnosewolk Free.

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem contact op.

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.