Bereik elk doel met deze drie krachten (die je al in je hebt)
08 augustus 2022 
3 min. leestijd

Bereik elk doel met deze drie krachten (die je al in je hebt)


De Hypnosewolk Actueel 10

We hebben allemaal doelen. Maar hoe zorgen we ervoor dat we doorzetten en dat deze doelen ook daadwerkelijk behalen?

In deze aflevering bespreken we de drie krachten die je in jezelf kunt mobiliseren en die je gaan helpen om jouw doelen te bereiken.

Inhoud video

 • 00:00 Introductie
 • 01:18 Updates in de Hypnosewolk Premium
 • 02:08 Waarom het hebben van een doel zo belangrijk is
 • 05:02 Helderheid
 • 07:15 Energie
 • 10:29 Noodzakelijkheid
 • 17:01 Samenvatting

Samenvatting video

Waarom is een doel zo belangrijk?

Je leven ontwikkelt zich volgens een bepaald stramien. Je overtuiginges, gewoonten en je omgeving bepalen hoe je leven verloopt. En we zoeken automatisch altijd weer naar voorspelbaarheid en een status quo.

Als je in een bepaalde omgeving, fase, flow, tendens of spiraal zit, dan blijft deze doorgaan totdat er een nieuwe invloed wordt uitgeoefend.

Deze invloed kan van buitenaf komen (wat anderen doen, toeval, ongeluk, ontslag, promotie, wetswijziging etc.) of iets zijn wat jezelf initieert.

De invloeden van buitenaf zorgen weliswaar voor verandering, maar ze brengen je vaak niet naar jouw specifieke doel.

Wil je iets positief veranderen in je leven, dan moet jij persoonlijk invloed gaan uitoefenen op de status quo.

Een doel stellen is zo’n innerlijke invloed. Een doel beïnvloedt je gedrag en keuzes en kan je dus helpen om je leven in een bepaalde richting te laten ontwikkelen.

Doelen stellen doen we allemaal wel, maar vaak zijn het slechts wensen. Kijk maar eens naar de meeste goede voornemens op 1 januari.

Maar hoe zorgen we ervoor dat we daadwerkelijk doorzetten? Hoe zorgen we ervoor dat we daadwerkelijk het doel bereiken?

Er zijn drie krachten die je kunt aanboren. Krachten die je in jezelf kunt mobiliseren. En deze gaan je helpen om je doelen daadwerkelijk te bereiken.

1. Helderheid

Hoe helderder je het einddoel voor je ziet, des te groter de kracht is die je mobiliseert om door te zetten.

Helderheid zorgt voor energie, inspiratie, concrete oplossingen en zet je onderbewustzijn aan het werk om je doel te bereiken. Het laait als het ware het vuur in je hart op. En dat is de benodigde kracht die je helpt door te zetten.

Idealiter is je visie zo mooi en zo helder dat je tegen jezelf moet zeggen: “Dit moet ik doen! Ik wil dit niet mislopen!”

2. Energie

Je hebt energie nodig om een doel te bereiken. Je helderheid geeft je al energie, maar er zijn natuurlijk nog meer manieren om energie te managen en te richten.

Eén van de belangrijkste dingen daarbij is goed voor jezelf zorgen. Je voeding, beweging, recreatie, het buiten vertoeven, ontspanning en vrede in jezelf dragen daar allemaal aan bij.

Daarnaast wil je er ook op letten dat je je kostbare energie niet verkwanselt aan zaken die je niet verder helpen.

3. Noodzakelijkheid

Wilskracht is beperkt. Discipline ook. Een groot doel bereiken is daarom niet makkelijk, noch is het comfortabel. Als je energie een keer op is kan de moed je in de schoenen zakken. En dan wordt er vaak uitgesteld of afgesteld.

Om dan toch door te kunnen zetten heb je noodzakelijkheid nodig. Je moet weten waarom het belangrijk is dat je dit doet. Tony Robbins omschrijft dit het beste.

People change when a “should” turns into a “must”. Oftewel, we moeten van “ik zou moeten” naar “ik moet”, en van “ik zou” naar “ik zal”.

Oefening om noodzakelijkheid te versterken

Neem een vel papier of en teksteditor en schrijf op:

 • 20 dingen die er mis kunnen gaan als je niet aan dit doel werkt. (Je wilt nu al weten wat je gaat mislopen als je niet doorzet)
 • 20 dingen die je gaat winnen als je doorzet (Denk aan de gevolgen van het behalen van je doel. Wat verandert er dan nog meer in je leven?)

Andere bronnen om doelen te bereiken

In de Hypnosewolk Premium vind je allerlei tools om met je doelen aan de slag te gaan.

Prioriteiten! (E-book)

In deze praktische gids stroomlijn je stap voor stap je denken en voelen, zodat je daadwerkelijk doet wat je je voorneemt en je geïnspireerd en enthousiast doorzet tot jouw wens werkelijkheid is geworden. (Onderdeel van de Hypnosewolk Premium)

Beheers de wet van de aantrekkingskracht

Wil je hulp en begeleiding in het creëren van jouw leven met de wet van de aantrekkingskracht?

In “Beheers de wet van de aantrekkingskracht met NLP & Hypnose Coaching” word je stap voor stap door het hele proces van het werken met de wet van de aantrekkingskracht begeleid.

In deze training maken we ook gebruik van hypnose, want de wet van de aantrekkingskracht werkt mede door je onderbewustzijn. NLP & Hypnose zijn hele effectieve methoden om je onderbewustzijn te ontwikkelen, te herprogrammeren en vorm te geven.

Deze inspirerende training is onderdeel van de Hypnosewolk Premium. Deze bevat 90+ hypnoses voor (bijna) alle facetten van het leven, waaronder de Beheers de wet van de aantrekkingskracht hypnoses, luisterboek en e-boek en e-werkboek.

Hypnoses voor motivatie en productiviteit

In de Hypnosewolk Premium is er een hele module gewijd aan motivatie en productiviteit. Want uiteindelijk moet je wel actie ondernemen om je doelen te bereiken. En om dat voor elkaar te krijgen is wat hulp en begeleiding wat betreft mindset, focus en motivatie een enorm waardevolle hulp.

De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.