Creatietechniek: Doelen stellen voor volgend jaar (die je onderbewustzijn begrijpt)
12 december 2022 
3 min. leestijd

Creatietechniek: Doelen stellen voor volgend jaar (die je onderbewustzijn begrijpt)


De Hypnosewolk Actueel 28

In deze video gaan we het hebben over hoe concrete en heldere doelen stellen je helpen om je leven vorm te geven. We leggen uit waarom doelen stellen zo belangrijk en waardevol is en we geven allerlei tips hoe je dat op een snelle, makkelijke, effectieve en vooral leuke manier kunt doen. 

Hieronder kun je ook een korte samenvatting lezen van de video, maar we raden aan om de video te bekijken, want daar gaan we er dieper op in.

Inhoud video

 • 00:00 Introductie
 • 02:03 De kracht van doelen
 • 02:51 Tips die je helpen om doelen te formuleren
 • 03:10 Tip 1
 • 04:10 Tip 2
 • 05:30 Tip 3
 • 06:14 Tip 4
 • 06:38 Aan de slag met doelen maken voor volgend jaar
 • 07:01 De belangrijkste levensgebieden
 • 08:17 Gezondheid
 • 09:04 Relaties
 • 09:49 Financiën
 • 10:47 Welzijn / Spiritualiteit
 • 12:02 Werk / Contributie
 • 12:50 Waarom zou ik dit doen?
 • 15:36 Doelen stellen voor volgend jaar met de Hypnosewolk
 • 15:45 Beheers de wet van de aantrekkingskracht e-training in de Hypnosewolk Premium
 • 16:17 Je dag vormgeven met de Hypnosewolk Free en Premium
 • 16:48 De Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training
 • 17:47 Nieuw bij de Hypnosewolk?
 •  17:55 Nog vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op

Samenvatting video

Introductie

In deze video gaan we het hebben over hoe concrete en heldere doelen stellen je helpt om je leven vorm te geven.

De voornaamste reden om heldere doelen te stellen is, net als bij je jaar evalueren (Zie Hypnosewolk Actueel 27), het onderbewustzijn sturing en richting geven.

Net als alles in de Hypnosewolk is het doel “je goed voelen en lekker bezig zijn”. Heldere doelen voor je volgende jaar dragen daaraan bij.

Doelen geven je perspectief, richting, hoop, zingeving en voldoening.

De meeste mensen zijn hier enorm bij gebaat, maar spenderen er te weinig tijd en aandacht aan. Soms vanuit gemakzucht, te druk zijn, of het simpelweg onderschatten van de enorme kracht die weten wat je wil en daar een doel bij stellen heeft op je hele leven.

Dus doen, zeker als 2022 niet helemaal zo was als je het hebben wilde!

Tips bij jaardoelen stellen

Stel geloofwaardige doelen: Mensen overschatten wat ze in een jaar kunnen doen en onderschatten wat ze in 10 jaar kunnen doen. We hebben het in dit geval over jaardoelen. Als je ook heel groots wilt bereiken, bewaar dat dan voor je 5 of 10 jaar doelen

Als er een verandering in gedrag van je gevraagd wordt, maak deze dan niet te groot. Liever kleinere veranderingen die je kunt doorvoeren, dan grootse ideeën waar niets van terecht komt.

Noteer je doelen in de tegenwoordige tijd.

Jaardoelen stellen

Neem iets om te schrijven en noteer eerst de 5 belangrijkste levensgebieden: Gezondheid, relaties, financiën, welzijn / spiritualiteit, werk/contributie. Schrijf daarna alles op wat je op deze gebieden in het volgende jaar zou willen bereiken.

Gezondheid: Wat wil je bereiken op het gebied van conditie, kracht, beweeglijkheid, evt. bepaalde kwalen of beperkingen verlichten of oplossen?

Relaties: Welke belevenissen wil je komend jaar ervaren die er voor zorgen dat je relaties, zij het met je partner maar ook met vrienden en familie, gevoed, mooier, aangenamer en harmonieuzer worden? Welke nieuwe relaties wil je eventueel creëren?

Financiën: Welke verbeteringen zou je willen zien? Meer inkomen: hoeveel meer? Misschien zoek je een andere manier om met geld om te gaan? Wil je minder kosten maken?

Welzijn / Spiritualiteit: Wat wil je op het gebied van je gevoel en “ziel”? Rust, vakantie, hobby, groei (spiritueel, therapie, persoonlijke ontwikkeling)

Werk / contributie: Ander werk, meer werk, minder werk? Verbeteringen in bepaalde facetten van je werk: communicatie, werkproces, comfort, randvoorwaarden, werkwijze etc.

Conclusie

Waar je naar kijkt, daar ga je naartoe (HWA 27).

Hoe concreter je je doelen kunt maken in je gedachten en je gevoel, des te gerichter gaat je onderbewustzijn aan het werk om het waar te maken.

Sta jezelf toe om regelmatig aan deze eindresultaten te denken en te fantaseren voor inspiratie, positieve energie en vooral voor ideeën en ingevingen van je onderbewustzijn om het waar te maken.

Volgend jaar gebruik je deze lijst om je jaar te evalueren, om lessen en leringen te ontdekken die je verder helpen in de toekomst en natuurlijk om je successen bewuster te kunnen vieren.

Beheers de wet van de Aantrekkingskracht met NLP & Hypnose

Wil je de wet van de Aantrekkingskracht toepassen in het creëren van je leven? Beheers de Wet van de Aantrekkingskracht met NLP & Hypnose: Complete online training, luisterboek en verschillende hypnoses waarmee je je droomleven gaat inrichten. (Hypnosewolk Premium)

Fundamenteel Zelfvertrouwen

Wil je gericht en gestructureerd werken aan een positiever zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde met online hypnotherapeutische processen, kijk dan eens naar de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training.

Hypnosewolk Free

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek gratis wat hypnose en meditatie voor je kunnen doen in de Hypnosewolk Free.

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem contact op.

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.