Snel en gericht zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfrespect en zelfacceptatie opbouwen
21 november 2022 
2 min. leestijd

Snel en gericht zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfrespect en zelfacceptatie opbouwen


De Hypnosewolk Actueel 25

In deze aflevering bespreken we 4 aandachtspunten die je helpen naar meer zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfrespect en zelfacceptatie.

Hieronder kun je ook een korte samenvatting lezen van de video, maar we raden aan om de video te bekijken, want daar gaan we er dieper op in.

Inhoud video

 • 00:00 Introductie
 • 00:38 Wat is zelfvertrouwen?
 • 01:21 Wat is eigenwaarde/ zelfacceptatie?
 • 01:48 Wat is zelfrespect?
 • 02:08 Waarom wil je zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfrespect en zelfacceptatie?
 • 02:58 Hoe ontwikkel je meer zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfrespect en zelfacceptatie?
 • 03:09 1. Wat je denkt, gelooft en voelt m.b.t jezelf is niet waar
 • 03:46 2. Je verleden opruimen
 • 04:25 3. Bepaal wat je wil
 • 05:40 4. Doe moeilijke dingen
 • 08:18 Hoe zou het voor jou kunnen werken? Voorbeeld
 • 11:32 De Hypnosewolk
 • 11:42 De Fundamenteel Zelfvertrouwen met NLP & Hypnose online training
 • 11:52 De Hypnosewolk Premium
 • 12:02 Persoonlijke Coaching bij Tim Kutzke NLP & Hypnose Coaching
 • 12:08 Nog vragen? Neem contact met ons op

Samenvatting video

We gaan termen definiëren en 4 punten behandelen waarmee je zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfrespect en zelfacceptatie kunt opbouwen en versterken.

Wat is zelfvertrouwen?

De gedachte en het gevoel wat zegt: “Het komt goed, ik kan dit, ik kom hier doorheen”, en het daarmee komende vermogen om los te laten en spontaan te zijn. (=vertrouwen in onderbewustzijn).

Wat is eigenwaarde?

De gedachte en het gevoel wat zegt: “Ik ben oké, ik mag er wezen en ik verdien de liefde, ervaringen en leven dat ik waardevol en mooi vindt.” (Gelieerd aan zelfacceptatie)

Wat is zelfrespect?

Respect is verdiend. Het ontstaat mede door trouw te zijn aan je waarden en doelen. Dat is niet makkelijk, dus als je je daar doorheen slaat ontstaat er zelfrespect, integriteit, trots, verantwoordelijkheid en daadkracht.

Waarom zou je dit willen ontwikkelen?

Onzekerheid, zelfkritiek, negatief zelfbeeld is niet natuurlijk voor de mens, het is aangeleerd. Het voelt rot en ieder mens die het ervaart wil ervan af. En dat is een goed en natuurlijk iets. Als baby had je er geen last van. Je was grenzeloos. Pas later leerde je in beperkingen te denken a.d.h.v. omgeving en ervaringen.

Hoe ontwikkel je dit? 4 aandachtspunten

1. Word je bewust van de “onwaarheid” van je huidige overtuigingen over jezelf

Je accepteerde de wereld die je werd gepresenteerd en dus ook ideeën over de wereld en ideeën over jezelf. Ze zijn niet de ultieme waarheid. Je kunt dus bewust kiezen en veranderen en je kunt je totaal anders voelen over jezelf.

2. Ruim je verleden op

Laat oude overtuigingen en emotionele ballast uit het verleden los: m.n. boosheid, verdriet, schuld, spijt. (persoonlijke ontwikkeling, therapie)

3. Bepaal wat je wilt in het leven

Je kunt pas op jezelf vertrouwen en zelfacceptatie en zelfrespect hebben als je weet wie je bent en wie je wilt zijn. Je toekomst is daar een onderdeel van.

Als je niet weet wat je wilt, dan dwaal je blind rond en heb je geen referentie. (doelen stellen, bewust worden van waarden, bepalen wie je wil zijn)

4. Doe de dingen die lastig zijn

Als je stap 1, 2 en 3 hebt gedaan is er meer ruimte, energie en vooral verlangen om dat te doen wat echt belangrijk voor je is. Dat creëert actie. En actie creëert ervaring en bevestiging.

En dan zul je pas echt ontdekken wat er in je zit en waar je goed in bent. Je zult ervaren dat ook al ben je niet perfect, je een schat aan mogelijkheden in je hebt.

En daarop leren te vertrouwen en deze te waarderen is uiteindelijk je zelfvertrouwen, zelfacceptatie en eigenwaarde. Deze schat toepassen in het leven geeft je zelfrespect.

Tot slot

Wil je gericht en gestructureerd werken aan een positiever zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde met online hypnotherapeutische processen, kijk dan eens naar de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training.

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek gratis wat hypnose en geleide meditatie voor je kunnen doen in de Hypnosewolk Free.

Wil je meer weten over de Hypnosewolk Premium, klik hier.

Heb je vragen? Neem contact op.

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.