Waarom werkt hypnose niet altijd?
19 december 2022 
3 min. leestijd

Waarom werkt hypnose niet altijd?


Hypnosewolk Actueel 29

In deze video bespreekt Tim een aantal redenen waarom hypnose niet altijd werkt, of niet lijkt te werken en wat je kunt doen zodat het wél werkt.

Hieronder kun je ook een korte samenvatting lezen van de video, maar we raden aan om de video te bekijken, want daar gaan we er dieper op in.

Inhoud video

  • 00:00 Introductie
  • 01:58 Verkeerde verwachtingen
  • 03:18 Niet willen luisteren
  • 03:55 Tegengestelde motivaties
  • 04:59 Niet klaar voor verandering
  • 06:07 Dieper onderliggende overtuigingen
  • 08:30 Altijd beïnvloedbaar
  • 10:25 Herhaling en afwisseling
  • 11:57 Niet bewust van de veranderingen
  • 14:01 Wat is jouw ervaring met hypnose?
  • 14:15 Wat kunnen we doen zodat het wél werkt?
  • 14:38 Voorlichting
  • 15:48 Meer opties, variaties, benaderingen
  • 19:11 Ondersteunende resources
  • 19:38 Eigenwaarde, zelfbeeld, zelfvertrouwen
  • 21:19 De Hypnosewolk en ondersteuning
  • 21:55 Online trainingen: Weg met spreekangst en Fundamenteel Zelfvertrouwen
  • 23:11 De Hypnosewolk Premium
  • 23:41 Samenvatting
  • 24:45 Nog vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op

Samenvatting video

Introductie

Er zijn verschillende ideeën over hypnose. Over wat het is en hoe het werkt. En daaruit komt ook weer de vraag waarom hypnose niet altijd werkt.

Want laten we eerlijk zijn, er zijn mensen die ervaringen met hypnose hebben gehad en daar werkte het niet bij.

Dus laten we verschillende scenario’s op een rij zetten waarom het wel eens niet kan werken.

Redenen waarom hypnose soms niet werkt

Reden 1: Je hebt verkeerde verwachtingen van hypnose. Je denkt dat je miraculeus naar gezondheid en gelukzaligheid gezapt gaat worden. Hypnose is een directere communicatie met je onderbewustzijn, maar dat wil niet zeggen dat je bestuurd wordt.

Reden 2: Je denkt dat je het bewustzijn en/of de controle gaat verliezen. Als dat je verwachting is, en dan blijkt dat dit niet is gebeurd, kun je misschien denken dat er iets niet is gelukt.

Reden 3: Je wilt eigenlijk niet luisteren. Je vindt de persoon of de stem niet fijn, je bent het niet eens met de werkwijze. Er is geen vertrouwen. (In dat geval zal je onderbewustzijn niets aan willen nemen.)

Reden 4: Je hebt tegengestelde motivaties. Onderbewust wil je iets anders dan wat je op een bewust niveau denkt. Voorbeeld: Je partner heeft je overgehaald om te stoppen met roken, maar jijzelf wil eigenlijk nog niet.

Reden 5: Je bent nog niet klaar voor echte verandering. Dat kan zich uiten in geen overtuigende motivatie hebben, laksheid, geen doorzettingsvermogen tonen, geen prijs willen betalen of zelfsabotage.

Reden 6: Er is een onderliggende “belangrijkere” overtuiging die de positieve ideeën vanuit de hypnose weer verwijdert. Bijvoorbeeld: Je wilt een betere financiële situatie, en wilt daarom meer inkomsten vergaren. Daar zul je dus actie, energie en focus voor moeten opbrengen.

Maar stel je hebt ook je hele leven de culturele hypnose gehoord die zegt dat mensen die focussen op geld verdienen oppervlakkig zijn, of slecht, of gierig, of oneerlijk. Etc.

Je onderbewustzijn zal je inspanningen om meer geld te genereren saboteren, want je bent tenslotte niet oppervlakkig, slecht, gierig of oneerlijk.

Die diepere overtuigingen over geld, rijke mensen e.d. moeten dus ook mee veranderd worden.

Reden 7: Je zit in een omgeving die de gemaakte veranderingen weer ongedaan maakt.

Bijvoorbeeld: Je doet een Stoppen met roken sessie. Je voelt je daarna goed en hebt goede hoop. Maar van vrienden of familie krijg je te horen dat het je toch niet gaat lukken. Omdat je te slap bent, of omdat het voorheen ook niet is gelukt. En je moet je vooral niet beter gaan voelen dan de “achterblijvers”.

Reden 8: Te weinig herhaling of afwisseling. Verschillende benaderingen, afwisseling en variatie helpen je bij het behalen van je verandering.

Reden 9: Er is verandering, maar je bent je er niet van bewust. De verandering ligt misschien dieper dan dat je je direct bewust bent. Soms zijn de veranderingen algemener en maken ze je hele leven aangenamer, ook al is je specifieke pijnpunt nog niet helemaal opgelost.

Of je bent vergeten dat je vroeger een andere reactie had. Je bent als het ware vergeten dat je vroeger een probleem had.

Hoe we in de Hypnosewolk zorgen dat hypnose werkt

In de Hypnosewolk en op onze website vind je heel veel informatie over hoe hypnose werkt en vooral hoe we het in de Hypnosewolk aanpakken.

In de Hypnosewolk Free en Premium beginnen we met de module: “Start hier: Welkom in de Hypnosewolk!”

We geven je daarnaast toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen, zodat je precies dat vindt wat het beste bij je aansluit. Lange en korte processen (van 5 minuten tot een uur), hele passieve en ontspannende hypnoses versus actief visualiseren en participeren. Maar ook verschillende tempo’s, muziek en benaderingen.

De Hypnosewolk biedt je ook de nodige ondersteunende tools die je indirect helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende hypnoses voor zelfvertrouwen. Deze zijn weer bijzonder waardevol als je aan motivatie werkt, of als je wilt afvallen, of voor emotioneel welzijn.

Ook zijn er grotere en uitgebreidere trainingen voor een gestructureerde aanpak waarin je ook aan de slag gaat met onderliggende overtuigingen, je emotionele ballast uit het verleden en het vormgeven van de toekomst.

Wil je hier verder mee aan de slag?

Wil je gericht en gestructureerd werken aan een positiever zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde met online hypnotherapeutische processen, kijk dan eens naar de Fundamenteel Zelfvertrouwen online training.

Is de Hypnosewolk nieuw voor je? Ontdek gratis wat hypnose en geleide meditatie voor je kunnen doen in de Hypnosewolk Free.

Wil je meer weten over de Hypnosewolk Premium, klik hier.

Heb je vragen? Neem contact op.

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.