Wat is beter? Hypnose of meditatie?

Wat is nou eigenlijk beter hypnose of meditatie?

We zien een hoop meditaties: geleide meditaties en boeddhistische zen meditaties en er is ook een hoop hypnose, zeker op het internet. Het wordt steeds meer.

Zo vind je ook op dit kanaal allerlei verschillende hypnose geluidsopnamen. Maar vaak is het onduidelijk wat het verschil is, daar heb ik een artikeltje over, dat link ik hier beneden.

Meditatie en hypnose: Wat is het verschil?

Maar wat is nou eigenlijk beter?

Hypnose of meditatie, het heeft allebei zijn waarde. Maar wat beter is, is afhankelijk van wat je wilt gaan doen en bereiken.

Meditatie heeft zijn effect op hoe mensen functioneren en hoe ze zich voelen. Het helpt je in het creëren van focus, van een bepaalde rust, balans en stabiliteit. Super waardevol.

Maar het is wel iets wat je moet oefenen en wat je moet trainen. Mettertijd heeft dat invloed op hoe je functioneert.

Dus als dat je doel is, dus een vaardigheid leren en trainen om op dat gebied sterker te worden, dan is meditatie swaardevol.

Wat het verschil is tussen meditatie en hypnose, is dat je met hypnose veel gerichter bent op het maken van veranderingen.

Dus je kunt met meditatie jezelf trainen om te ontspannen en naarmate je dat vaker doet word je daar steeds beter. Terwijl je kunt ook een hypnose kunt luisteren, waarin we dus directer met het onderbewustzijn communiceren, zodat je binnen vijf of tien minuten echt diep ontspant.

Wat je wilt, wil je leren om het allemaal zelf te kunnen, wil je dat trainen. Top!

Wil je gewoon binnen vijf of tien minuten ontspannen? Dan is hypnose en zeker de hypnoses in de Hypnosewolk eigenlijk veel effectiever.

Wat als het gaat om zelfvertrouwen? Natuurlijk draagt meditatie bij aan hoe je in het leven staat, in je energie, in je balans. En zeker kan dat je zelfvertrouwen ten goede komen.

Maar als jij gewoon je onderbewustzijn, dat besturingssysteem van je lichaam, wil leren om andere overtuigingen en associaties aan te houden met betrekking tot jezelf, wat je kan, wie je bent en hoe je eruitziet, dan kun je beter hypnose doen.

Omdat we met hypnose direct communiceren met het onderbewustzijn, neemt het ideeën veel makkelijker op en brengt ze in de praktijk. En dan is er verandering. Vaak heel erg snel.

Dus je ziet het al, het ligt er maar net aan wat je wil bereiken. Heel veel mensen hebben profijt van meditatie, maar op een bepaalde manier kan het ook best wel vermoeiend zijn.

Je moet ervoor gaan zitten, focussen. Je moet het trainen. Je zult merken dat als je er net mee begint, ben je er niet zo goed in en kun je dat ontwikkelen. En soms kost het veel jaren.

Daarvoor moeten we kijken naar de boeddhistische monniken in Tibet, die dat al 30 jaar doen. Dat is een hele andere “league” van hoe je met je geest om kan gaan. Op wat voor niveau die werken met hun mind is onwijs interessant, maar voor de meesten van ons (helaas) niet haalbaar.

Maar wat we vaak willen is gewoon eigenlijk snel die ondersteuning en snel die verandering ervaren. Gewoon snel, binnen minuten.

Het komt allemaal voort uit je onderbewustzijn, dus we willen directer communiceren met het onderbewustzijn. En dan is een hypnotische benadering veel beter. Veel gerichter.

Dus als je gericht wilt veranderen? Hypnose is the way to go. Wil je iets trainen en een vaardigheid ontwikkelen waardoor je meer stabiliteit ontwikkeld (dat kan trouwens ook met hypnose) dan heeft meditatie zijn plek.

De vraag is dan: wat is het verschil? Het verschil zit ‘m voornamelijk in hoe we een meditatie of hypnose opzetten. We reageren op informatie, we reageren op taal. Soms doen we dat meer vanuit het bewuste, cognitieve denken. En soms doen we dat meer vanuit het onderbewustzijn.

In de hypnoses van de hypnosewolk, zoals ik hypnose doe, communiceren ik meer met die diepere lagen, zodat deze aan de slag kunnen en snel verandering kunnen maken.

Heel veel “meditatie” richt zich veel meer op dat bewuste de cognitive denken. Wat daarna eigenlijk de boel moet vertalen voor het onderbewustzijn en dat kost vaak heel veel tijd en is niet zo gericht.

Dus, ook al lijkt meditatie, geleide meditatie of een hypnose op elkaar, er zitten grote verschillen in.

Wat heel veel mensen die geleide meditaties maken/geven niet weten is, is hoe men directer communiceert met het onderbewustzijn. Ze kennen vaak niet de juiste taal waar het onderbewustzijn echt gevoelig voor is. Ze weten vaak te weinig van hoe het onderbewustzijn daadwerkelijk denkt en hoe ze het gericht kunnen beïnvloeden.

Dus wat is beter: Hypnose of meditatie? Om het nog een keer kort samen te vatten: het ligt eraan wat je wil gaan doen.

Wil je snel verandering, snel ontspannen, wil je snel slapen? Wil je echt veranderingen in je functioneren, in je overtuigingen. Hypnose en hypnotherapie gaat je daar het snelste bij helpen

Wil je een hobby die je helpt bij het creëren van stabiliteit, focus en balans? Dan is meditatie heel waardevol. Houd er rekening mee dat het oefening vergt en dat het een tijdje duurt voordat je veranderingen gaat merken.

De Hypnosewolk

Ontwikkel jezelf met de transformerende werking van hypnose & meditatie

De Hypnosewolk Premium

 • 85+ hypnoses + regelmatige updates en uitbreidingen
 • Hypnoses en meditaties voor elk moment van de dag
 • 24/7 je online hypnosecoach paraat
 • Voor elke smartphone, tablet en computer
 • Nu ook met handige app (Android & Apple)
 • Tips, ideeën & inspiratie voor je persoonlijke ontwikkeling
 • Lidmaatschap vanaf € 6,59 per maand
 • 14 dagen niet goed geld terug garantie
 • Na aanmelding kun je direct inloggen en aan de slag

De Hypnosewolk Premium

 • Bereik diepe ontspanning
 • Verbeter slaap
 • Cultiveer positieve emoties van binnenuit
 • Overwin angsten en onzekerheden
 • Verbeter welzijn en geluksgevoel
 • Versterk zelfvertrouwen & eigenwaarde
 • Verhoog productiviteit en daadkracht
 • Werk aan gezondheid, streefgewicht en vitaliteit
 • Sta aan het roer van je brein

En meer...