De kleine dingen waarderen, of de grote?
13 juni 2022 
1 min. leestijd

De kleine dingen waarderen, of de grote?


De Hypnosewolk Actueel 2

In deze aflevering hebben we het over uitspraken die de meeste mensen hebben gehoord, van jongs af aan: Je moet de kleine dingen waarderen, je moet dankbaar zijn voor wat je hebt, het geluk zit hem in de kleine dingen etc.

Maar hoe waardevol zijn deze uitspraken en in hoeverre zijn ze de waarheid?

Inhoud video

  • 00:00 Introductie
  • 01:10 Overtuigingen
  • 03:00 Wat bedoelen we met “de kleine dingen”
  • 05:35 Breder denken/ omdenken
  • 08:00 Zijn de kleine dingen niet de grote dingen?
  • 13:45 De Hypnosewolk

Samenvatting video

Wat zijn de grote en de kleine dingen?

De "grote dingen" of grote doelen zijn voor veel mensen een droomhuis, een droomauto, een glasrijke carrière etc. Ze kosten veel werk en tijd om te realiseren. En lijken daarmee zeer groot en kostbaar.

Maar we vergeten vaak hoeveel tijd en energie er in de kleine dingen gaat zitten. Want de kleine dingen doe je vaak elke dag. Soms zelfs meerdere malen per dag. Ze hebben daardoor elke dag invloed en bepalen daardoor je leven. 

Dus ja! De "kleine dingen" zijn superbelangrijk, maar we kunnen ons afvragen of we ze als klein moeten zien. Het verbeteren van deze kleine dingen kost vaak net zoveel werk en inspanning als het aanpakken van de "grote" zaken. 

Dus volgens ons is de uitspraak om "de kleine dingen te waarderen" zeker geen onzin, maar wel om en andere reden dan gebruikelijk is.

De Hypnosewolk Free

Ontdek de Hypnosewolk gratis in de Hypnosewolk Free. Je krijgt direct toegang tot verschillende hypnotische luisterbelevenissen voor beter slaap, ontspanning, zelfvertrouwen, motivatie, afvallen, welzijn en meer...

Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.