Wat is de Hypnosewolk? Entertainment, coaching of therapie?
30 maart 2022 
2 min. leestijd

Wat is de Hypnosewolk? Entertainment, coaching of therapie?

De Hypnosewolk is een online platform met tientallen uren hypnoses en meditaties die je helpen om je goed te voelen. Maar is de Hypnosewolk entertainment, coaching of therapie?

Persoonlijk denk ik dat deze drie allemaal even belangrijk zijn in een mensenleven. Sommigen denken bij hypnose dat dat heel zwaar, extreem of heftig is. In realiteit is dat echter niet zo. Het is een heel normaal iets voor de menselijke geest. Maar het kan wel therapeutisch gebruikt worden.

Therapie

Hypnose en hypnotherapie worden therapeutisch gebruikt, maar dat zegt dus helemaal niet dat het heel duf moet zijn of heel zwaar of heel saai. Nee, dat is helemaal niet nodig.

Ik ben NLP en hypnose coach. Ik coach mensen met hypnose en NLP. En daar zit ook altijd wat therapeutisch werk bij.

Uiteindelijk wil ik altijd twee dingen bereiken. Ik wil dat mensen zich beter voelen en dat ze lekker bezig kunnen zijn. Ga maar eens na voor jezelf. Als je je goed voelt en je bent lekker bezig, dan is het al behoorlijk oké en heb je niet veel nodig.

Daar streven we allemaal naar. Ons goed voelen en lekker bezig zijn. En coaching wordt daar natuurlijk voor gebruikt.

En daarom zitten er in de hypnoses en meditaties van de Hypnosewolk veel coaching maar ook veel therapeutische invloeden.

Entertainment

Mijn coaching is heel erg leuk. Tijdens de coaching wordt er gelachen en het is inspirerend, opbeurend en positief. Het hoeft helemaal geen zware therapeutische aangelegenheid te zijn. Binnen hypnose en hypnotherapie zijn verschillende benaderingen mogelijk.

Natuurlijk is de Hypnosewolk fijn als een stukje entertainment. Je wilt gewoon even zitten, ontspannen en dan kun je je laten meevoeren door die klanken, de woorden en door dat verhaal en ga je naar een diepe ontspanning. Gewoon puur uit entertainment. Top!

Maar er zit ook een coachingselement in, want we willen altijd positieve dingen creëren. Zij het ontspanning, zij het beter slapen, zij het zelfvertrouwen. Misschien wil je afvallen of wil je productiever zijn? Het zit allemaal in de Hypnosewolk, dus dat coaching stukje zit er ook in.

Therapie klinkt heel zwaar, maar therapie is uiteindelijk niks anders dan een proces wat je in staat stelt om anders te kunnen denken en voelen met betrekking tot iets.

Heel simpel gezegd: je hebt ooit een keer misschien iets meegemaakt en dat was vreselijk. En zolang je eraan terugdenkt met het idee dat het vreselijk is, draag je die negatieve emotie met je mee en belemmert je dat.

Dus op het moment dat je er anders over kunt denken, zodat het je niet meer zo emotioneel aangrijpt in het hier en nu, voel je je vrijer en kun je beter functioneren.

Dat is het doel van therapie. Het is simpelweg anders kunnen denken en voelen met betrekking tot iets. Dus therapie is ook leren. Als jij wilt groeien op een entertainende, therapeutische en coachende wijze, dan is de Hypnosewolk wat voor jou.

De Hypnosewolk Premium

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

  • 100+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
  • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
  • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
  • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
  • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
  • Regelmatige updates en uitbreidingen
  • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.