Wat is de Hypnosewolk? Entertainment, coaching of therapie?

Wat is de Hypnosewolk? Entertainment, coaching of therapie?

De Hypnosewolk. Een online platform met tientallen hypnoses en meditaties die je helpen om je goed te voelen. Maar wat is de Hypnosewolk nou eigenlijk? Is het entertainment, is het coaching of is de therapie?

Persoonlijk denk ik deze drie allemaal even belangrijk zijn in een mensenleven. Sommigen denken bij hypnose dat dat heel zwaar, extreem of heftig is. In realiteit is dat echter niet zo. Het is een heel normaal iets voor de menselijke geest. Maar het is wel therapeutisch.

Therapie

Hypnose en hypnotherapie worden therapeutisch gebruikt, maar dat zegt dus helemaal niet dat het heel duf moet zijn of heel zwaar of heel saai. Nee, dat is helemaal niet nodig.

Ik ben nlp en hypnose coach. Ik coach mensen met hypnose en nlp. En daar zit ook altijd wat therapeutisch werk bij.

Uiteindelijk wil ik twee dingen te bereiken. Ik wil dat mensen zich beter voelen en lekker bezig kunnen zijn. Ga maar eens na voor jezelf. Als je goed voelt en je bent lekker bezig, dan is het al behoorlijk oké.

Daar streven we allemaal naar. Ons goed voelen en lekker bezig zijn. En coaching wordt daar natuurlijk voor gebruikt. 

En daarom zitten er in de hypnoses en meditaties van de Hypnosewolk veel therapeutische invloeden. 

De Hypnosewolk heeft dus dat therapeutische stukje, maar er is ook een stukje entertainment. Ik vind het heel belangrijk dat groeien en ontwikkelen leuk is.

Entertainment

Mijn coaching is heel erg leuk. Tijdens de coaching wordt er gelachen en het is inspirerend, opbeurend en positief. Het hoeft helemaal geen zware therapeutische aangelegenheid te zijn. Binnen Hypnose en hypnotherapie zijn verschillende benaderingen mogelijk.

Natuurlijk is de Hypnosewolk fijn als een stukje entertainment. Je wil gewoon even zitten, ontspannen en dan kun je je laten meevoeren door die klanken, de woorden en door dat verhaal en ga je naar een diepe ontspanning. Gewoon puur uit entertainment. Top!

Maar er zit ook een coachings element in, want we willen altijd positieve dingen creëren. Zij het ontspanning, zij het beter slapen, zij het zelfvertrouwen. Misschien wil je afvallen of wil je productiever zijn? Het zit allemaal in de Hypnosewolk, dus dat coaching stukje zit ook in. Maar de therapie zit toch ook in.

Therapie klinkt heel zwaar, maar therapie is uiteindelijk niks anders dan een proces wat je in staat stelt om anders te kunnen denken en voelen met betrekking tot iets.

Heel simpel gezegd: je hebt ooit een keer misschien iets meegemaakt en dat was vreselijk. En zolang je er aan terugdenkt met het idee dat het vreselijk is, draag je die negatieve emotie met je mee en belemmert je dat.

Dus op het moment dat je er anders over kan denken, zodat het je niet meer zo emotioneel aangrijpt in het hier en nu, voel je je vrijer en kun je beter functioneren.

Dat is het doel van therapie. Het is simpelweg anders kunnen denken en voelen met betrekking tot iets. Dus therapie is ook leren en gaat dus door alles heen.

Dus alles kan op een bepaalde manier therapeutsch zijn. Dat therapeutische stukje, dat zit dus ook in de Hypnosewolk, want we willen anders kunnen kijken, tegen ons zelf, tegen de wereld, tegen ons zelfbeeld, tegen alles wat we doen.

In de Hypnosewolk zit ook een stukje coaching. Een stukje steun. Het leven is soms zwaar. We krijgen soms dingen op ons bord die lastig zijn. Coaching helpt je verder en is daarom heel waardevol.

Als jij wilt groeien op een entertainende, therapeutische en coachende wijze, dan is de Hypnosewolk wat voor jou.

De Hypnosewolk

Ontwikkel jezelf met de transformerende werking van hypnose & meditatie

De Hypnosewolk Premium

 • 85+ hypnoses + regelmatige updates en uitbreidingen
 • Hypnoses en meditaties voor elk moment van de dag
 • 24/7 je online hypnosecoach paraat
 • Voor elke smartphone, tablet en computer
 • Nu ook met handige app (Android & Apple)
 • Tips, ideeën & inspiratie voor je persoonlijke ontwikkeling
 • Lidmaatschap vanaf € 6,59 per maand
 • 14 dagen niet goed geld terug garantie
 • Na aanmelding kun je direct inloggen en aan de slag

De Hypnosewolk Premium

 • Bereik diepe ontspanning
 • Verbeter slaap
 • Cultiveer positieve emoties van binnenuit
 • Overwin angsten en onzekerheden
 • Verbeter welzijn en geluksgevoel
 • Versterk zelfvertrouwen & eigenwaarde
 • Verhoog productiviteit en daadkracht
 • Werk aan gezondheid, streefgewicht en vitaliteit
 • Sta aan het roer van je brein

En meer...