Helende meditatie bij kanker en chemotherapie
08 maart 2024 
5 min. leestijd

Helende meditatie bij kanker en chemotherapie


Lees voordat je de hypnotherapeutische online meditatie gaat luisteren onderstaande informatie goed door! (Ook de disclaimer onderaan de pagina.) Het is belangrijk dat je goed geïnformeerd bent!

De meditatie die je op deze pagina gratis kunt beluisteren, is speciaal gemaakt om je eigen genezende vermogen te activeren en te versterken voor de genezing en/of remissie van kanker.

Deze sessie is specifiek voor mensen die behandeling tegen kanker ondergaan met chemotherapie.

Luister deze sessie NIET als je niet tot deze doelgroep hoort!

Zoek je een hypnose voor stralende gezondheid (die niet aan specifieke klachten gerelateerd is), ga dan naar de Hypnosewolk Premium of klik hier voor meer info.

Onderwerpen die aan bod komen in deze sessie zijn:

  • Het activeren en versterken van je zelfhelende vermogen om tumorcellen op te ruimen
  • Direct communiceren met je lichaam voor genezing en herstel
  • Het stimuleren van de effectiviteit van chemotherapie en het verminderen van mogelijke bijwerkingen
  • Het loslaten van oude emotionele bagage om je genezing te bevorderen
  • Mentale en emotionele focus op totale gezondheid en welzijn (zodat je lichaam weet wat het moet doen...)
  • En nog meer...

Over de maker van deze sessie:

Mijn naam is Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) en ik ben NLP-coach, hypnotherapeut en oprichter van Hypnosewolk.

Met behulp van hypnose, hypnotherapie en NLP (neurolinguïstisch programmeren) help ik mijn klanten snel positieve veranderingen te maken in hun gevoel, automatische reacties en functioneren.

Helaas worden veel mensenlevens getroffen door kanker, zo ook in onze familie. Hypnose, meditatie en hypnotherapie worden al tientallen jaren gebruikt om genezing te bevorderen en geluk en welzijn te verbeteren. Ook wordt hypnotherapie al tientallen jaren toegepast om pijn te verminderen en bijwerkingen van medicatie tegen te gaan.

Zodoende ben ik mijn vaardigheden op het gebied van meditatie, hypnose en hypnotherapie gaan inzetten om genezing en remissie bij kanker te bevorderen.

We stellen deze hypnotherapeutische sessie gratis beschikbaar voor iedereen die dat wil en nodig heeft, zodat iedereen die zijn eigen mind en ziel wil inzetten om deze ziekte te overwinnen er gratis en gemakkelijk toegang toe heeft.

We hopen uit de grond van ons hart dat je er veel welzijn, hoop en kracht uit haalt en dat het je helpt bij een spoedig en volledig herstel.

Voel je vrij om de URL van deze pagina door te sturen naar iemand die je kent die hier wellicht baat bij heeft.

Hoe werkt een hypnotherapeutische meditatie?

Wat je gaat beluisteren is een ontspannende geleide meditatie. Ontspannende muziek en een vriendelijke stem helpen je in een aangename, uiterst ontspannen en open toestand.

Terwijl je luistert, zul je in een lichte trance raken, waarbij je aandacht naar binnen is gericht. Trance is heel natuurlijk en je doet het elke dag. Als je in gedachten verzonken bent, bijna in slaap valt, of helemaal opgaat in een boek of film, ben je ook in een trance-toestand. Je vergeet even alles om je heen en gaat volledig op in je eigen innerlijke beleving.

Je zult nooit de controle of het bewustzijn verliezen. Je kunt op elk moment uit de sessie stappen, net zoals je dat kunt wanneer je in gedachten verzonken bent of geconcentreerd een film kijkt.

Het kan zijn dat je tijdens de sessie in slaap valt, en dat is absoluut niet erg. Als je heel snel in slaap valt, kun je de sessie ook zittend beluisteren. Dit verkleint de kans om in slaap te vallen.

Aan het einde van de sessie krijg je de keuze om weer helemaal wakker te worden of in een heerlijke helende slaap te vallen. Je kunt deze sessie dus ook beluisteren voordat je gaat slapen.

Wanneer, hoeveel en hoe luisteren

Deze meditatie is speciaal bedoeld voor mensen die chemotherapie krijgen. Het beste luister je daarom ook rondom je chemotherapie: de dagen vlak voor toediening, de dag van toediening en de eerste dagen daarna. Met andere woorden, de dagen waarop je sowieso al bewust nadenkt over en geconfronteerd wordt met chemotherapie.

Deze sessie is minder geschikt voor momenten waarop je weinig tot geen last hebt van chemotherapie. Voor die momenten is het beter om te focussen op gezondheid, plezier en welzijn, zonder "kanker" al te veel aandacht te geven.

Sessies voor deze andere momenten worden mogelijk later toegevoegd of zijn nu al beschikbaar in de Hypnosewolk Free en Premium.

Heb je vragen, neem dan contact op via info@dehypnosewolk.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd advies vragen aan je behandelend arts.

Luister naar deze hypnotherapeutische sessie op een plek waar je ca. 50 minuten ongestoord kunt zijn, waar je onbezorgd je ogen kunt sluiten en helemaal veilig bent. Luister NOOIT naar deze sessie als je aan het verkeer deelneemt of met machines werkt!

Luisteren met koptelefoon of oordopjes is aanbevolen.

Hoe weet je dat je het goed doet?

Je kunt niets verkeerd doen met deze meditatie. Er is maar één graadmeter: Hoe goed voel je je?

Voel je bij en na het luisteren goed? Sterk, positief of hoopvol? Voel je je kalm en comfortabel? Als het goed voelt, luister dan vaker naar deze meditatie. Zo vaak als je wilt. Gebruik hem om telkens weer contact te maken met jouw innerlijke kracht en hulpbronnen.

Het is heel normaal dat je soms afdwaalt... dat is wat denken nou eenmaal doet. Vertrouw erop dat jouw onderbewustzijn het beste met je voorheeft en altijd luistert.

Voelt het luisteren naar deze sessie niet goed, of past het niet bij jou, laat het dan zitten, want misschien is dit dan niet de juiste weg voor jou.

In deze sessie zullen bepaalde visualisaties en termen gebruikt worden die je misschien niet kent of waar je niet in gelooft. Zo zullen we werken met "het helende witte licht" en bepaalde "controleknoppen". Je hoeft niet te geloven dat dit daadwerkelijk bestaat. Het onderbewustzijn is een apparaat dat de neiging heeft zijn ideeën te bevestigen in de fysieke realiteit. Het gelooft tenslotte ook allerlei horror-scenario's die we ons voorstellen (die zijn meestal ook niet "echt"). Ga simpelweg mee met de ervaring en voorstelling. Dat is voldoende. Je hoeft niet te "geloven".

Waar is deze sessie op gebaseerd?

Deze sessie is gebaseerd op meditatieve en hypnotherapeutische principes en technieken die al vele decennia worden toegepast. Daarnaast is het ook geïnspireerd door het werk van Joe Dispenza en Bruce Lipton.

Als je meer wilt weten over hoe de mind het lichaam beïnvloedt, raden we je aan om "You are the Placebo" van Joe Dispenza te lezen.

Disclaimer:

Deze geluidsopname en alle andere content van de Hypnosewolk zijn geen vervanging voor persoonlijke therapie of medische hulp.

Wij staan open voor wat de moderne medische wetenschap te bieden heeft en daarom is dit ook geïntegreerd in deze sessie. Welke behandelmethode wordt gekozen is echter aan jou om samen met je behandelend arts te bepalen. Wij hebben geen voorkeur of mening, noch de expertise om hier uitspraken over te doen.

Wij beweren niet dat wij mensen kunnen genezen. We kunnen je alleen helpen om jouw eigen genezende vermogen te versterken, te bevorderen en te stimuleren door je te helpen actief gebruik te maken van je eigen geest.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan wat er in de sessie wordt gezegd. De sessie is bedoeld om jouw mind ideeën te geven die bijdragen aan jouw gezondheid en welzijn. Er kan geen garantie worden gegeven dat dit ook precies zo zal plaatsvinden. Wij bieden slechts mentale en emotionele hulp naast alle andere dingen die je al doet om je gezondheid te herstellen.

Je blijft te allen tijde verantwoordelijk voor je eigen keuzes en gedrag. Het gebruik van deze hypnotherapeutische meditatie is volledig op eigen verantwoordelijkheid en risico. Bij twijfel, raadpleeg je behandelend arts.

De Hypnosewolk behoudt het recht de sessie te verwijderen of wijzigingen en verbeteringen aan te brengen.

Meer informatie over meditatie en hypnotherapie

Wil je meer weten over meditatie, hypnose en hypnotherapie, dan vind je informatie in de onderstaande links:

Wat is hypnose en hoe werkt hypnose

Hypnosewolk Free

Luister naar meer gratis hypnoses en meditaties en alle relevante informatie over dit onderwerp door een account aan te maken bij Hypnosewolk Free. We hebben ook betaalde programma's (we moeten ook eten!), maar Hypnosewolk Free is helemaal gratis.

Over de schrijver
Tim Kutzke (spreek uit: Koetske) is NLP Coach, hypnotherapeut en de maker van de Hypnosewolk. Tim’s aangename stem en jarenlange ervaring als NLP-coach en hypnotherapeut begeleiden je door de hypnotische luisterbelevenissen, meditaties en trainingen in de Hypnosewolk.