Hoe je dromen waar maakt. Tips & stappenplan
27 juni 2022 
3 min. leestijd

Hoe je dromen waar maakt. Tips & stappenplan


Dromen waarmaken. We willen het allemaal. In deze aflevering geven we tips, een stappenplan en delen we ervaringen.  

 • 00:00 Introductie
 • 04:34 Weet wat je wil
 • 06:57 Geloof dat het kan
 • 09:33 Maak een plan
 • 09:55 Accepteer dat je het verkeerde plan hebt
 • 13:16 Ga aan de slag
 • 14:33 Verwacht tegenslagen, ze zijn onderdeel van het proces
 • 16:20 Accepteer dat je soms even niet weet hoe het moet
 • 16:35 Geef niet op!
 • 24:54 Samenvatting

Een droom begint met het bepalen van wat je wil. Idealiter doe je dat zo helder, duidelijke en specifiek mogelijk. Zo heb je richting en zet je je eigen onderbewustzijn aan het werk. Weten wat je wil versterkt het vuur wat in je laait wat nodig is om deze droom waar te maken.

Weten wat je wil heeft dus een psychologische werking maar is ook in lijn met het werken met de wet van de aantrekkingskracht.

Naarmate je visie van je droom helderder wordt, ontstaat ook het geloof dat het kan. Als je niet gelooft dat het kan, dan ga je niets doen. Dus die overtuiging is essentieel.

Hoe doe je dat? Weet wat je wil en verhelder die visie van je droom totdat er een moment is waarin je denkt: “Dit kan gewoon!” Je onderbewustzijn gaat namelijk op zoek naar manieren om het waar te maken.

Dan wordt het tijd om een plan te maken. Welke stappen zou je moeten doorlopen om die droom waar te maken?

Als je iets groots begint dan is de kans dat je het ideale plan hebt als je start nagenoeg nihil. Accepteer dat.

Mensen zijn niet succesvol omdat ze een goed plan hebben. Mensen zijn succesvol omdat ze een plan hebben.

Je kunt beter een slecht plan hebben dan geen plan. Je kunt beter een slecht plan uitvoeren dan niets uitvoeren. Je slechte plan en niet effectieve actie geven je de nodige feedback om dat plan alsmaar te verbeteren totdat je plan daadwerkelijk hout snijdt.

Het hoort erbij, dus zet jezelf er snel overheen.

Zet je eerste stappen in je plan. Informeer, leer, lees, onderzoek, probeer… waar je ook moet beginnen, ga aan de slag.

Als je een nieuw plan of een nieuwe actie start, is er iets in je denken veranderd. Maar nog niet in je externe realiteit. Het leven en je onderbewustzijn lopen vaak nog wat achter. Je zult dus op weerstand stuiten. Als je wilt sparen krijg je extra rekeningen, als je wilt gaan sporten gebeuren er ineens allerlei dingen die dat tegenwerken, als je wilt afvallen kom je alleen maar gebakjes tegen.

Het lijkt alsof het leven ons vraagt: “Weet je dit zeker?” Alsof het een test is.

Dus als je dit tegen komt, dan weet je dat je goed bezig bent. Het is maar van korte duur, als je er doorheen bent zal ook het leven je ondersteunen in je plan.

We kunnen niet in de toekomst kijken en zoals al genoemd, je plan is niet perfect. Je weet het dus soms niet. Accepteer dat. Een droom waarmaken is vaak als in de donkere nacht autorijden. Je ziet maar 50 meter van de weg voor je. Je moet er op vertrouwen dat als je 50 meter verder bent, de volgende 50 meter zich ontvouwen. Blijf ondertussen op het eindresultaat wat je nastreeft. Je onderbewustzijn zal je snel weer nieuwe ideeën geven.

Een droom kost tijd. Alles wat waardevol is kost tijd. Het vraagt focus, consistentie, discipline, wilskracht en daadkracht.

Een droom is daarom niet alleen het realiseren van die droom. Wie je wordt en hoe je je ontwikkelt in die tijd is misschien veel belangrijker. Het geeft je kracht, zelfrespect, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Wil je de kracht van hypnose toepassen om je dromen waar te maken, dan helpt de Hypnosewolk Premium op de verschillende vlakken die nodig zijn. Je gaat werken met de wet van de aantrekkingskracht, je zelfvertrouwen opbouwen of gebruikt hypnose vor je focus, daadkracht en productiviteit.

Wil je weten wat de Hypnosewolk Premium precies inhoudt, klik hier. Direct je abonnement afsluiten, klik hier.

 • Beheers de wet van de Aantrekkingskracht online training (luisterboek, e-boek, e-werkboek)
 • 90+ Hypnotische en meditatieve luisterbelevenissen voor elk moment van de dag
 • Meer dan 15 uur ontspannende meditatiemuziek
 • Alle afleveringen van de Hypnosewolk Live en de Hypnosewolk Actueel
 • Verschillende online trainingen, luisterboeken en e-books voor persoonlijke ontwikkeling
 • Video's voor psychologie, ideeën en inspiratie
 • Regelmatige updates en uitbreidingen
 • Makkelijk toegankelijk op elke smartphone, tablet en computer (Web en App)
 • Lidmaatschap vanaf € 6,59 per maand (bij jaarabonnement)
Over de schrijver
De Hypnosewolk is er voor iedereen die bewust en gericht positieve emoties en emotionele groei wil creëren en cultiveren. En dat op de meest gerichte en ontspannen manier: met de kracht van die “verhoogde leerstoestand”, die we ook wel hypnose of trance noemen.